Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο θα κοστίζει όσο ένα συμβατικό, σε δύο μόλις χρόνια


Engineer

Recommended Posts

με εργοταξιακό ρευμα θα τα φορτιζουμε οι έλληνες μηχανικοί 

ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ :mrgreen:  :mrgreen:

 

 

τωρα ας ρωτήσω και κάτι σοβαρά γιατι με 30,000km που κανω κάθε έτος ήθελα ναξερα στα πόσα χλμ θα τα παίξουν οι μπαταρίες και θα θέλω καινούργιες ενώ πχ ο fsi κινητήρας βενζίνης ακόμα μια χαρά πάει

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

Λογικά στην 5ετία θα θες καινούριες αλλά θα έχεις γλιτώσει αρκετά λεφτά για να υπερκαλύψουν το κόστος τους.

Link to comment
Share on other sites

Από τη μια σήμερα η Mercedes στην Έκθεση Γενεύης παρουσίασε diesel plug-in υβριδικές εκδόσεις, από την άλλη η Toyota μετά το C-HR, παρουσίασε το νέο Auris, που θα είναι το δεύτερο μοντέλο της που δεν θα είναι διαθέσιμο με πετρελαιοκινητήρα.

Βρήκαν τρόπο οι Γερμανοί να επιβιώσει ακόμα 15-20 χρόνια ο diesel ή η Toyota ξέρει καλύτερα;

Προσωπικά, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα θεωρώ πως θέλει ακόμα αρκετό χρόνο ώστε να εδραιωθεί στους δρόμους αυτού του κόσμου, ειδικά στους ελληνικούς (αλλά & στις καρδιές μας, όπως & να το κάνουμε, ο κινητήρας εσωτ. καύσης θα είναι η 1η μου & παντοτινή αγάπη).

Link to comment
Share on other sites

1) Η TOYOTA παρουσίασε πριν από 2 χρόνια το i-road. Ωσονούπω θα αρχίσει την εμπορική του διάθεση. Υπάρχουν και σε άλλες εταιρείες ανάλογα προϊόντα. Αυτό για μένα τον απλό πολίτη σημαίνει πως η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί.

2) Το λιμάνι της Κυλλήνης εντάχθηκε σε πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροδότησης των ελλιμενισμένων πλοίων. Αυτό επίσης για μένα τον απλό πολίτη σημαίνει πως η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί.

3) Το περασμένο Σάββατο επισκέφθηκα τον Πειραιά, στην περιοχή του Δημοτικού θεάτρου. Είδα ότι εκτεταμένα έργα ετών βαίνουν προς ολοκλήρωση. Οι εισόδοι και οι εξόδοι της πόλης, εκτεταμένες πεζοδρομήσεις, μεγάλωμα πεζοδρομίων ΚΑΙ πολύ μεγάλες διαδρομές τράμ. Πιθανολογώ πως στην φετινή τουριστική σεζόν θα λειτουργούν. Ίσως κάποιος που ζεί την πόλη καθημερινά να μπορεί να γράψει περισσότερα. Φωτισμός, καθαριότητα, καθαρός αέρας, όμορφο περιβάλλον κ.ά. σίγουρα είναι μερικά από τα πράγματα που θα αρέσουν σε έναν τουρίστα. Έτσι θα έπρεπε να γίνει το κέντρο της Αθήνας καθώς και όσων άλλων πόλεων προσελκύουν τουρίστες. Αυτά σημαίνουν για εμένα πως η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί.

 

Συνεπώς για μένα δεν τίθεται θέμα ότι θα χρειαστούμε πολύ ηλεκτρική ενέργεια στο μέλλον, ούτε έχω δίλημμα στον αν πρέπει ή όχι να χρησιμοποιηθεί αλλά που θα την βρούμε;

Link to comment
Share on other sites

... με 30,000km που κανω κάθε έτος ήθελα ναξερα στα πόσα χλμ θα τα παίξουν οι μπαταρίες και θα θέλω καινούργιες ...

μάλλον βάζεις δύσκολα, τα παρακάτω είναι ενδεικτικά:

Η διάρκεια ζωής των Li-Ion (53kWh, 450kg) στο Tesla Roadster είναι 7 χρόνια ή 160,000 km και διατηρούν το 70% της χωρητικότητας μετά από 5 χρόνια, και 80,000km με 16,000km το χρόνο.

Για μπαταρίες μολύβδου εξαρτάται από πολλά πράγματα, το πιο σημαντικό είναι το πόσο την εκφορτίζουμε, πχ αν έως το 50% τότε 500~1500 φορτοεκφορτίσεις δηλαδή 2-4 χρόνια. Ο βαθμός απόδοσης (efficiency, η) φόρτισης είναι σχεδόν 95% εως το ~75% της χωρητικότητας.

 

Είναι ακόμα άγνωστο το πότε θα εμφανιστούν τα (προσιτά) ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά και τι % θα πιάσουν.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σε όλους

 

Μαζεύοντας με HV- ιονισμό(με τα γνωστά υπερ και κατα αυτου)  την τέφρα , παράλληλα με ippc για τους ρύπους η έξοδος δεν ειναι ουτε 2%.. Το θέμα ειναι να θέλουμε να το κάνουμε.

Επίσης τα diesel προ euro 6 ή τα κακοσυντηρημένα - χρησιμοποιούμενα στην πολη ( ο κοσμος δεν ξέρει τι ειναι το dpf καν σχεδόν και κάνει συνεχείς μικρές διαδρομές) ή τα βενζινοκίνητα χρονών πίστεψε με βγάζουν πολυ καρκίνο konsta οπως το ξέρεις και συ.. Καλύτερα να διώξουμε αυτά πάντως για μένα.

Επίσης το κύριο πρόβλημα οπως λέει και το άρθρο ειναι τα ευγενή + σπάνια μέταλλα που χρειάζονται και οι τεράστιες ποσότητες ενέργειας που θα χρειαστούμε.

Ή θα γεμίσουμε ΑΠΕ με τα γνωστά όρια απόδοσης, ή θα πάμε σε σύντηξη με δευτέρια-τρίτια.. Εκει είναι το ζουμί..Και θεωρώ ειμαστε κοντα..

Επίσης οταν χρησιμοποιείς υλικά οπως  το δυσπρόσιο-δήμήτριο κτλπ (χμμ η ελλαδάρα μας έχει άφθονα και σύντομα θα τα πάρουμε ... οι ξένοι φοβάμαι) δεν πάς πουθενα. Πρέπει να βρούμε αντικαστάτες.

 

Eγω το phd το ξεκινάω (δεκέμβρη πρώτα ο θεος) πάνω στην ενεργειακή επάρκεια του Ηλεκτρ.Αυτοκινήτου ,κατι συγκεκριμένο βέβαια έχουμε σκεφτεί.  Εχει τεράστιο ερευνητικό ενδιαφέρον το πεδίο

Edited by JimakosR
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Είναι κρίμα να κλειδωθεί επειδή κάποιοι επιλέγουν να μιλούνε ειρωνικά ή να συνεχίζουν την γνωστή κλάψα και μιζέρια.

Link to comment
Share on other sites

Καλά κάνεις αδερφέ αλλά σβήσε σε παρακαλώ και αυτό:

Όλη η ΕΕ κινείται στην ηλεκτροκίνηση πάλι οι Έλληνες ανακαλύψαμε το λάκκο που έχει η φάβα...

 

Η ΕΕ έχει στόχο μέχρι το 2030 να φύγουν τα συμβατικά αυτοκίνητα από τις πόλεις. Όποιος γουστάρει να αναπνέει αρωματικούς υδρογονάνθρακες, ΝΟχ , PM κτλ δυστυχώς ατύχησε. Όσο για το πόσο καθαρά είναι τα EV, είναι πολύ πιο καθαρά, από τα συμβατικά, ακόμα και αν καίγαμε σκέτο κάρβουνο στην ηλεκτροπαραγωγή. Αν βάλεις και τις ΑΠΕ στους υπολογισμούς σου βγαίνουν πεντακάθαρα και αστραφτερά.

 

Όσο για το πως θα αντέξει το φορτίο η Αθήνα, Tesla Charger κτλ στην πόλη τα EV τα φορτίζεις την νύχτα άρα μια χαρά θα αντέξει το φορτίο το δίκτυο. Ταχεία φόρτιση θα χρειαστείς πιο έξω από τη πόλη άρα εκτός Αθήνας. Επιπλέον υπάρχει στόχος να χρησιμοποιούν τις μπαταρίες των EV όσο φορτίζουν και ως μπαταρία δικτύου για να παίρνει τις αυξομειώσεις φορτίου, άρα καλό θα κάνουν στο δίκτυο και όχι κακό.

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα το κάναμε ενδιαφέρον εμείς που γράψαμε όλα τα προηγούμενα αυτουνού του post.

 

Ποιοι "Έλληνες" ανακάλυψαν, ποια "φάβα" και ποιο "λάκκο". Για γύρνα πίσω να διαβάσεις πως τοποθετούμαστε όλοι μας και τι έρχεται και μας γράφει αυτός εδώ πέρα. 

Link to comment
Share on other sites

καρβουνο  και  λιγνιτη ,  αρωματικη  βενζινη  και  πετρελαιο  για  την  ελλαδα 

συντηξη  ΑΠΕ  για  τον  υπολοιπο  κοσμο

η συντηξη  χρειαζεται  ακομα  20 -30  χρονια  ερευνα

οτιδήποτε  ξενοφερτο  δεν  εξυπηρετει  τα  εθνικα  πατριωτικα αντανακλαστικα  της  χωρας 

οι  ΑΠΕ  μοιραζουν  καρκινο  ενώ  το  πετρελαιο και  ο  λιγνίτης  είναι  καθαρο  για  την   ελλαδα 

ενώ  η  ελλαδα  ψαχνει  για  πετρελαιο μηπως  λυσει  το  οικονομικο  της  πρόβλημα

το  πετρελαιο  δεν  θα  υπαρχει  μετα  από  50  χρονια  από  την  αγορα παρα   μονο

για  ναυτιλιακη  χρηση  και  στρατιωτικούς  σκοπους .

τωρα  που  στην  ΔΕΗ  θα  εφαρμοστει  και  περιβαλλοντικος  φορος  για  τον  λιγνιτη

να  δουμε  εαν  θα  βρεθει  επενδυτης  να  αγορασει  την  αρχαια  τεχνολογια  που  εχει

η  θα  πωληθει  αντι  συμβολικου  αναταλαγματος  ενός  ευρω   ,  φυσικα  αφου  πρωτα εξασφαλισει 

την  ηρωικη  εξοδο  των  συνδικαλιστων  με  τεραστια  εφάπαξ   και   συνταξεις  πρωθυπουργού . 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή εδώ είναι φόρουμ μηχανικών νομίζω θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο πως η βενζίνη δεν αναβλύζει καθαρή κάτω από την αντλία του βενζινάδικου. Υπάρχει λοιπόν το well to wheel efficiency όπως και το well to wheel emissions για να υπάρχει σωστή σύγκριση. Όποιος λοιπόν διαφωνεί κατά πόσο "πράσινο", καθαρό κοκ καλό θα είναι να χρησιμοποιεί τέτοιους ορισμούς για να καταλαβαινόμαστε.

 

 

post-5487-0-30532600-1520805874_thumb.png

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.