Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιθανή παράταση έκπτωσης 20% για Ν.4495/2017


adadim

Recommended Posts

Καλή ερώτηση. Δεν ξέρω την απάντηση. Μήπως μπορεί να σου απαντήσει το ΤΕΕ στα 2103291605 και 2103291206.

Link to comment
Share on other sites

14 λεπτά πριν, pipakos said:

Ναι. Βγάζεις σήμερα παράβολο 250€ και το δίνεις στον πελάτη να το πληρώσει που κλαίγεται ότι δεν έχει να φάει για να πάρει την έκτπωση 20%, και του προσθέτεις τα επόμενα τμ εκ των υστέρων, οπότε θα του βγει αργότερα συμπληρωματική εντολή πληρωμής παραβόλου για επιπλέον 250€ αν ξεπεράσεις τα 100 τμ στο σύνολο. Λογικά με αυτό τον τρόπο δεν χάνεται η έκπτωση 20%. Με μια επιφύλαξη βέβαια το τελευταίο γιατί κανείς δεν το έχει δει στην πράξη.

Δε θα  το έκανα ποτέ αυτό. Αν δεν είχε να φάει σίγουρα δε θα είχε να πληρώσει και μένα.....

Αλλο να κάνεις μια διόρθωση 2 5 10 τ.μ 1 λοιπή παράβαση, έναν συντελεστή, μια παλαιότητα και αλλό 50-60τμ να εμφανίσεις κατόπιν 50-60 τμ

Αυτη η πατέντα, που γινονταν κατα κόρον και επι 4178, υποκρύπτει δόλο...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Γιατί υποκρύπτει δόλο? Αφού θα προστεθούν όλα τα τμ μετά και θα είναι απαιτητό ολόκληρο το πρόστιμο. Από αυτούς τους πελάτες εγώ ζητάω την μισή αμοιβή μπροστά και όταν μου λένε να πληρώσουν το παράβολο ολόκληρο και την αμοιβή μου αργότερα τους το κόβω. Αυτή είναι μια μέση λύση που πρότεινα.

Εδώ κάνουμε έναν αγώνα να προλάβουμε να δώσουμε την έκπτωση του 20% σε όσο γίνεται περισσότερους κακομοίρηδες που δεν τους φτάνει το μηνιάτικο για 500€ παράβολο. Ας μας παρατείνουν το 20% επ' αόριστον για να μην χρειάζονται τέτοιου είδους λύσεις.

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Δλδ μπορεί στις 29/10 να έκανες αυτοψία και να διαπίστωσες αυθαιρεσία 20τ.μ να έκανες δήλωση

ενώ στις 05/11 η ίδια δήλωση ν γίνει 120τ.μ?

Τελος πάντων, άλλωστε μη γελιόμαστε, ο μη έχοντας για φαγητό το τελευταίο που θα σκεφτεί είναι να τακτοποιήσει

αυθαίρετο. Επίσης, ο έχοντας αυθαίρετο που θέλει να ρυθμίσει, ενα χρόνο τώρα θα το μαζευε το 500ρικο για το παράβολο.

Τέλος, οι εκπτώσεις είναι ένα τάχα κίνητρο προς τον αυθαιρετούχο. Αν και προσωπικά θεωρώ ότι είναι μια μακακία

και μισή, καλώς ή κακώς, οι "κακομοίρηδες" χωρίς έκπτωση θα έσκαγαν τέλος του 19...

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για εμένα μόνο η τελική ημερομηνία αυτοψίας έχει ισχύ πριν εκδοθεί η βεβαίωση, κι όχι οι επιμέρους ημερομηνίες όπου γίνονται τροποποιήσεις στις δηλώσεις. Έτσι κι αλλιώς για την παλαιότητα των αυθαίρετων κατασκευών που δηλώνουμε προσκομίζουμε δημόσια έγγραφα. Ο συγκεκριμένος είναι παλιός πελάτης και αποδεδειγμένα φτωχός πλέον, όχι λαμόγιο, και για 15 τμ περίπου παραπάνω του βγαίνει παράβολο 500€. Ανήκει στην κατηγορία των πελατών που θα βάλουν όλο το πρόστιμο με δόσεις 50€ το μήνα, και με δόσεις θα πληρώνουν και τον μηχανικό για τη συμπλήρωση της υπόλοιπης αμοιβής του. Προφανώς δεν πρότεινα να το κάνουμε αυτό σε όλους. Το μόνο ρίσκο που βλέπω εγώ σε αυτή τη διαδικασία είναι να μην δώσει το πρόγραμμα την έκπτωση του 20% επειδή δεν πληρώθηκε το παράβολο ολόκληρο, αλλά η πιθανότητα για κάτι τέτοιο πιστεύω είναι μικρή.

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, pipakos said:

 δεν πληρώθηκε το παράβολο ολόκληρο

αυτό όντως ίσχυε στον 4178 και πληρωνόταν το υπόλοιπο του παραβόλου αργότερα χωρίς καμία επίπτωση.

Τώρα αυτό έχει διορθωθεί στο σύστημα και θεωρώ βέβαιο ότι δε θα πάρεις την έκπτωση, οπότε καλύτερα να μην το ρισκάρεις για τον φτωχό αυτόν άνθρωπο.

Ας μας πει κανενας άλλος συνάδελφος την εμπειρία του με διορθωμένο παράβολο.

Edited by Largy
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που έχει διορθωθεί από τον 4178 κιόλας είναι ότι όταν το συνολικό πρόστιμο είναι μικρότερο από το παράβολο (πχ για κάποια αυθαίρετα προ του 1983 που είχαν μικρό πρόστιμο αλλά μεγάλο παράβολο γιατί ήταν πολλά τμ) στον 4014 μπορούσες να ξεγελάσεις το σύστημα και να πληρώσεις παράβολο 500€ βάζοντας λιγότερα τμ και μετά να πληρώσεις το υπόλοιπο πρόστιμο, το οποίο ήταν μικρότερο από το εναπομείναν 500άρικο. Άρα έτσι ο πελάτης πλήρωνε συνολικό πρόστιμο λιγότερο από 1000€ που θα έπρεπε να πληρώσει λόγω παραβόλου. Αυτό όντως υποκρύπτει δόλο γιατί το κράτος που εισπράττει τα παράβολα βγαίνει ζημιωμένο. Αυτό όμως δεν γίνεται πια και βγαίνει σε κάθε περίπτωση συμπληρωματική εντολή παραβόλου => για να ολοκληρωθεί η δήλωση το παράβολο και το πρόστιμο αναγκαστικά θα πληρωθούν στο σύνολό τους αλλιώς βγαίνουμε εκτός ρύθμισης.

Για την έκπτωση δεν είμαι σίγουρος αν θα την πάρω ή όχι, το χειρότερο που μπορεί να πάθω είναι να χαθεί και να γίνει 10% αντί για 20%. Αν όμως δεν πληρωθεί το παράβολο των 500€ λόγω αδυναμίας μέχρι μεθαύριο θα χαθεί η έκπτωση έτσι κι αλλιώς..

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι στον 4495 θα προσπαθήσουν να τηρηθούν όσο είναι δυνατόν οι αρχικές προθεσμίες, που σημαίνει ότι οι παρατάσεις σε ημερομηνίες θα είναι ελάχιστες. Το Υπουργείο και το ΤΕΕ έχει συνειδητοποιήσει ότι με τις συνεχείς παρατάσεις υπάρχουν δηλώσεις από το 2011 (του 4014 και μετά 4178) στις οποίες δεν έχει ανέβει ούτε ένα αρχείο. Σε κάποιες από τις δηλώσεις αυτές είτε οι μηχανικοί έφυγαν στο εξωτερικό, είτε βγήκαν στη σύνταξη, είτε έφυγαν από τη ζωή. Όπως και να έχει δε νομίζω να συμβεί το αντίστοιχο με τον 4495. Μια γεύση έχουμε πάρει από τις δικαιοπραξίες που πλέον οι συμβολαιογράφοι έχουν πάρει οδηγίες να είναι όλα τα αρχεία ανεβασμένα πριν την έκδοση της βεβαίωσης. Προσωπικά έκανα 2 μεγάλα μαζέματα στις δηλώσεις που είχα να ανεβάσω αρχεία. Το ένα ήταν όταν όλα έδειχναν ότι ο 4014 θα έβγαινε αντισυνταγματικός και το άλλο ήταν λίγο πριν την έναρξη του 4495. Και στις δύο περιπτώσεις οι εργατοώρες για καμιά 15αριά δηλώσεις που είχα ήταν άπειρες. Γι' αυτό το λόγο κατά τη γνώμη μου θα αφήσουν να λήξει το 20% και θα πάμε πλέον για το 10%. Το αν αυτό είναι για καλό ή για κακό, ο χρόνος θα το δείξει...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.