Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκτός σχεδίου ισχύ παρεκκλίσεων για αγροτεμάχιο με προσωπο σε δημοτική οδό


Recommended Posts

Δεν έχω υπόψη μου τι ακριβώς θα είναι αυτός ο δρόμος. Δηλαδή μόνο αν η διάνοιξη αφορά διεθνή, εθνικό ή επαρχική οδό, καθίσταται η ιδιοκτησία άρτια και η οικοδομήσιμη?Δεν το είχα προσέξει.Είχα αρκεστεί στις περιπτώσεις των παρεκκλίσεων που συμπεριλαμβάνουν τις δημοτικές οδούς.Με ποιά κριτήρια χαρακτηρίζονται οι δρόμοι?

Ο δήμος άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για το καλό της ιδιοκτησίας.Δεν έχω εμπειρία σε πολεοδομικά θέματα και είμαι ανοιχτός στο διάλογο.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

Νομίζω ότι έχεις δίκιο sigio.

Επανέρχομαι για αυτό και η διόρθωση.

(Με ερώτηση που απέυθυνα στην πολεοδομία ήταν πρός το όχι αλλά τους είδα γενικά διστακτικούς στο να μου απαντήσουν.Άρα καταλαβαίνω ότι καθίσταται άρτιο και οικοδομήσιμο υπό προϋποθέσεις..τα συμπεράσματα δικά σας.)

Κάποιοι συνάδελφοι μου είπαν ότι έχουν βγάλει άδεια και ότι εξαρτάται από τον υπάλληλο.

Κάποιος συνάδελφος που έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα έχει κάτι να προσθέσει?

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, DOOM

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

για περίπτωση γηπέδου το οποίο ειχε εμβαδόν 2400μ2 και μετά την απαλλοτρίωση (το 2000) του απομένουν 1400μ2, και το οποίο είναι εντός ζώνης οικισμού μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποια γνώμη ως προς την αρτιότητα-οικοδομησιμότητα. Να σημειώσω οτι ο δρόμος μπροστά αποό το οικόπεδο δεν είναι επαρχιακός. Στην πολεοδομία που έχω καταθέσει φάκελο για βεβαίωση όρων δόμησης με βεβαιώνουν οτι αφού είναι εντός ζώνης τότε θα ειναι οικοδομήσιμο αλλά εγώ κρατάω μεγάλες επιφυλάξεις καθώς δεν προκύπτει κάτι τέτοιο διαβάζοντας το 270Δ. έχει κανείς κάτι να με συμβουλέψει??

Link to comment
Share on other sites

Κατά την γνώμη μου αν το γήπεδο προϋφίσταται του 64 και εγγράφει κτίριο συνεχίζει να έχει την αρτιότητα και οικοδομησιμότητα ως αρτιο και οικοδομησιμο που απαλλοτριώθηκε.

Edit.

Συγγνώμη αλλά εγώ αναθεωρώ. Δεν νομίζω να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

στο γήπεδο δεν υπάρχει κτίριο αλλά και να υπήρχε δεν νομίζω οτι θα έπαιζε ρόλο. Δεν αναφέρει κάτι σχετικό το διάταγμα. Σε περίπτωση απομείωσης λόγω απαλλοτρίωσης αναφέρει οτι πρέπει να πληρούνται οι προυποθέσεις των περιπτώσεων (α) και (β) οι οποίες όμως απαιτούν 2000μ2 το '77, ενώ το δικό μου δεν έχει αυτό το εμβαδόν. Με ποιά λογική λοιπόν η πολεοδομία μου λέει οτι το γήπεδο οικοδομείται?

Link to comment
Share on other sites

Στο 270Δ αναφέρεται χαρακτηριστικά το εξής:

"ΙΙ. Κατά παρέκκλιση από την προηγούμενη παράγραφο θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα:

α. Τα γήπεδα που βρίσκονται εντός της ζώνης των πόλεων, κωμών και οικισμών και είχαν την 24-4-77, ημέρα δημοσίευσης του ΠΔ/5-4-77 (ΦΕΚ-133/Δ/77), ελάχιστο εμβαδό δύο χιλιάδες (2000) τμ."

 

Που ακριβώς αναφέρει ο νόμος περι ενιαίας υπόστασης προ του '77?Ελπίζω να μην μου διαφεύγει κάτι...

Link to comment
Share on other sites

metropolis, το κείμενο μέσα σε εισαγωγικά είναι copy/paste από προηγούμενο κείμενο που έλεγες πως το δικό σου δημιουργήθηκε το 2000 με την απαλλοτρίωση, που τώρα δεν υπάρχει!!!!!

Σε αυτό σού απήντησα....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

καλησπέρα! 

έχω μια περίπτωση στο Κ.Σούλι Μαραθώνα. Είναι εκτός σχεδίου, εκτός ΓΠΣ, εκτός οικισμού. Πρόκειτι για μια έκταση 4.500 τμ που αποτελείται από 3 ιδιοκτησίες. Η τελευταία ήρθε στην κατοχή του ιδίου ιδιοκτήτη το 12/1978, και άρα από τότε μπορώ να τις θεωρήσω εννιαίες. Εχει πλέον πρόσωπο το οικόπεδο σε χωματόδρομο (αγροτικό) περίπου 50 μ. 

Με πληροφόρησαν ότι το σημείο μπαινοβγαίνει στο συνετερισμό δικ.υπαλληλων. Θα πρέπει μάλλον να πάρω να ρωτήσω τι συμβαίνει σήμερα, και αν υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι όροι δόμησης. 

Γιατί αυτή τη στιγμή εγώ θέλω να βγάλω άδεια προσθήκης κατ' έκταση στην υπάρχουσα οικία. Αυτή είναι τακτοποιημένη ως εκτός σχεδίου και χωρίς άδεια. 

Με καλύπτει το Αρθρο 162 Γενικοί όροι και περιορισμοί δόμησης, παρ.2, ΙΙ δδ) γήπεδα που δημιουργήθηκαν από το 10/78-5/85 με ελάχιστο εμβαδό 4.000 τμ? 

εκτιμώ οποιοδήποτε σχόλιο....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.