Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορετική χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης


Recommended Posts

Η σωστή οριοθέτηση και η απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών είναι το ιδανικό, το θέμα είναι τι γίνεται αν δεν συμβούν, που δεν νομίζω να συμβούν καθότι τα πράγματα είναι έτσι διαμορφωμένα τα τελευταία 20 περίπου χρόνια και αυτή η κατάσταση βολεύει όλους ή δεν την θεωρούν σημαντική για να ασχοληθούν. Με τη λογική λοιπόν ότι όταν γίνονται καταγγελίες υπάρχουν υπάλληλοι σε ΥΔΟΜ που δυστυχώς ασχολούνται ακόμα και με τις ζαρτινιέρες, θα είχα το κεφάλι μου πιο ήσυχο αν αυτό το θέμα λυνόταν κάπως, αλλά δεν ξέρω πως.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 118
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

[@pipakos] Περί του πρακτέου:
Η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτότητας και η μεταβίβαση μπορούν, όπως προανέφερα, να γίνουν κανονικά.
Υπό μορφή σχολίου στην ηλεκτρονική ταυτότητα θα περιγράψεις τη διαμορφωμένη κατάσταση με τη ζαρντινιέρα και τη θέση στάθμευσης.
Εν συνεχεία, θα ενημερώσεις τον συμβολαιογράφο για το γεγονός της διαφορετικής χωροθέτησης σε σχέση με τη σύσταση.
Τέλος, ενημερώνεις τους ιδιοκτήτες ότι προβλέπεται ρύθμιση (πολεοδομικά, γιατί τα συμβολαιογραφικά δεν είναι δική μας αρμοδιότητα) της διαφορετικής χωροθέτησης με ένα πολύ μικρό πρόστιμο.

Edited by Solum
  • Thanks 1
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Όταν λες ρύθμιση ποελοδομικά εννοείς ενημέρωση φακέλου; Το μικρό πρόστιμο που αναφέρεις αν δεν αφορά την τακτοποίηση με 4495 τότε τι αφορά; Επίσης ο συμβολαιογράφος αν διαβάσει σχόλιο και ενημερωθεί για τη διαφορετική χωροθέτησης σε σχέση με τη σύσταση, δεν θα ζητήσει τροποποίηση ή αλλιώς να σβηστεί το σχόλιο;

Τα καλό είναι ότι δεν θα πάνε για πράξη άμεσα, αυτό αποτελεί μελλοντική σκέψη. Πρωτίστως με ενδιαφέρει να κλείσω την τακτοποίηση, η οποία θα γίνει έτσι κι αλλιώς για τις αυθαίρετες κατασκευές του διαμερίσματος στο οποίο ανήκει η αποκλειστική χρήση της θέσης στάθμευσης.

Link to comment
Share on other sites

[pipakos] Ρύθμιση εννοώ τη διαδικασία του Άρθρου 100 παράγραφος 9 του Ν.4495.
Μικρό πρόστιμο εννοώ το ποσό που προβλέπεται στο εδάφιο αυτό.
Τόνισα το «πολεοδομικά» επειδή απαιτείται και συμβολαιογραφική διευθέτηση του ζητήματος.
Τόνισα, επίσης, ότι αυτή δεν είναι δική μας αρμοδιότητα.
Επομένως, τα συμβολαιογραφικά θέματα άφησέ τα στον συμβολαιογράφο.

Για την τακτοποίηση του διαμερίσματος δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Ασχολείσαι μόνο με την οριζόντια ιδιοκτησία.

Για τις περιβόητες ζαρντινιέρες, δεν βρίσκω λόγο να μην μπορεί να γίνει ενημέρωση φακέλου σύμφωνα με το Άρθρο 42 παράγραφος 10 του Ν.4495.
Ούτε μεταβολές κάλυψης, δόμησης, όγκου, ύψους, αποστάσεων έχεις ούτε ο υπολογισμός των αναγκών σε χώρους στάθμευσης αλλάζει.
Η διαδικασία της ενημέρωσης είναι ολίγον μπελάς, όταν ο φάκελος της άδειας υπάρχει μόνο σε έντυπη μορφή.
Πρόσεξε όμως, πριν κάνεις οτιδήποτε σχετικά με την πιλοτή πρέπει να συνεννοηθείς με τον συμβολαιογράφο.

Επαναλαμβάνω ότι η τακτοποίηση και η μελλοντική μεταβίβαση του διαμερίσματος δεν έχουν καμμία σχέση με την όποια αντιμετώπιση ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες για την πιλοτή, παρά τα downvotes του αγαπητού συναδέλφου Ιάσονα.

Edited by Solum
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για το χρόνο σου. Θεωρώ ότι είναι πάντα ορθότερο οι ρυθμίσεις του 4495 και οι ενημερώσεις φακέλων που αφορούν υφιστάμενες κατασκευές να γίνονται πριν τις συμβολαιογραφικές πράξεις, ακόμα κι όταν δεν αφορούν υδ, υκ και υυ, και όχι να μπαίνουν ως σχόλια με την προοπτική να γίνουν αργότερα, και αυτό θα επιδιώξω από τη στιγμή κιόλας που η πράξη δεν πρόκειται να γίνει άμεσα οπότε μου δίνεται ο απαραίτητος χρόνος.

Αυτό που δεν έχει απαντηθεί είναι το θέμα των συναινέσεων. Είτε ενσωματωθεί το πρόβλημα με τη θέση στάθμευσης στη δήλωση του 4495 είτε πάει για ενημέρωση φακέλου, γιατί δεν μας φτάνει το 51% και χρειαζόμαστε το 100% όπως έγραψαν οι προλαλήσαντες; Επιμένω και το ρωτάω επειδή όπως γίνεται στις περισσότερες πολυκατοικίες έχουμε κι εδώ έναν περίεργο ιδιοκτήτη διαμερίσματος και τσακωμένο με όλους. Χρειαζόμαστε τη συνυπογραφή του όσον αφορά τη θέση στάθμευσης για:

1) τακτοποίηση 4495?

2) ενημέρωση φακέλου?

3) τροποποίηση σύστασης οριζοντίου (αν και όποτε γίνει)?

Σε πρώτη φάση με ενδιαφέρουν τα δύο πρώτα. Διαβάζοντας την παρ. 9 του άρθρου 98 του 4495 εγώ καταλαβαίνω, με αμφιβολία όμως, ότι τουλάχιστον όσον αφορά το 1) και το 3) χρειαζόμαστε το ανω του 50% κι όχι απαραίτητα το 100%..

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Το απαιτούμενο ποσοστό συναίνεσης σε μία πολυκατοικία, γενικά, προκύπτει από τον κανονισμό της.
Ας υποθέσουμε, όμως, ότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη.
Πρόκειται για την αρχική διαμόρφωση της πιλοτής, χωρίς να έχει κατασκευασθεί κάτι μετά.
Ουσιαστικά, έχουν όλοι οι συνιδιοκτήτες αποδεχτεί σιωπηρά την εξ αρχής πραγματοποιημένη κατάσταση.
Για να χρησιμοποιήσω τη διατύπωση του νόμου, «η σύμφωνη γνώμη του συνόλου των συνιδιοκτητών τεκμαίρεται».

Ο λόγος που επιμένω στην ανάγκη προσυνεννόησης με τον συμβολαιογράφο είναι ότι οι απαιτήσεις για την τροποποίηση της σύστασης ή ό,τι άλλο χρειαστεί θα καθορίσουν το ποσοστό συναίνεσης.
Ακόμα και αν για τη ρύθμιση της πιλοτής δεν χρειάζεται συναίνεση, είναι δώρον άδωρον όταν για την τροποποίηση απαιτείται, επί παραδείγματι, 51%.
Με την ίδια λογική αντιμετωπίζεται και η ενημέρωση· «η σύμφωνη γνώμη του συνόλου των συνιδιοκτητών τεκμαίρεται».

Ξεκάθαρη απάντηση για την περίπτωση που εξετάζεις δεν υπάρχει ούτε στη διάταξη που αναφέρεις ούτε σε κάποια άλλη.
Κατά τη γνώμη μου, για τα 1) και 2) δεν απαιτείται συναίνεση, καθώς πρόκειται για διαμόρφωση πιλοτής που υφίσταται από την ανέγερση της οικοδομής.
Το 3) είναι θέμα συμβολαιογράφου.

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα θέλω να κάνω μια ηλεκτρονική ταυτότητα σε  οριζόντιας ιδιοκτησία άδειας του 1989 με μια κλειστή θέση στάθμευσης παρακολούθημα, το (παρακολούθημα) έχει καταλάβει 1,00μ Χ 3,15μ από την διπλανή κλειστή θέση στάθμευσης (παρακολούθημα),  ενώ στην άδεια και στην σύσταση είναι 5,60μΧ3,15μ στην πραγματικότητα είναι 6,60Χ3,15μ.

1)Μπορώ να κάνω διαμερισματωση στα παρακολουθήματα με υπεύθυνη δηλώσει και των δυο ιδιοκτητών που συνορεύουν μετάξι τους και μερική τροποποίηση συστάσεις ;

2)Φαντάζομαι να μην χρειάζεται να κάνω αυτοψία και για το άλλο και να βγάλω ηλεκτρονική ταυτότητα, εμένα με απασχολεί να γίνει η διαμερισματωση και να κάνω την ηλεκτρονική ταυτότητα για το δικό μου, το τι αυθαιρεσία αν έχει το δίπλα παρακολούθημα της άλλης οριζόντιας ιδιοκτησίας δεν νομίζω χρειάζεται να το ψάξω;

Υποσημείωση η αυθαιρεσία είναι από κατασκευής και οι δυο ιδιοκτήτες συμφωνούν για τις υπεύθυνες δηλώσεις να υπογράψουν.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Για την μερική τροποποίηση Σ.Ο.Ι θα χρειαστεί  να ρυθμίσεις και τις 2 αυτοτελείς (με μία κοινή δήλωση και ένα πρόστιμο) και να εκδόσεις Η.Τ.Κ και για τις 2

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά. Και μην αποκλείεις να έχει καταλάβει και η θέση στάθμευσης του γείτονα τμ από τον παραδίπλα ή να έχει μπει σε κοινόχρηστο χώρο, να υπάρχει δηλαδή μετατόπιση λόγω του ενός μέτρου που να δημιουργεί ντόμινο. Σε αυτό το υποθετικό σενάριο η μονομερής τροποποίηση θα πρέπει να αφορά όλες τις επηρεαζόμενες ιδιοκτησίες και να ρυθμιστουν τα αυθαίρετα σε όλες. Την διαφορετική διαμερισμάτωση θα την δηλώσεις μία μόνο φορά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.