Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορετική χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης


Recommended Posts

καλημέρα σε όλους , παρόμοιο θέμα κι εγώ... υπάρχει θέση στάθμευσης σε άκαλυπτο χώρο σύμφωνη με

την κάτοχη συμβολαιογράφου , αλλά στην αντίστοιχη θέση στην πολεοδομική κάτοψη δεν δείχνει τίποτα, 

ούτε διάδρομο,ούτε φύτευση κλπ. μπορώ να προχωρήσω στην μεταβίβαση και ΗΤΚ χωρίς τακτοποίηση? σας ευχαριστώ 

(ΥΓ οι υποχρεωτικές θέσεις είναι σε άλλο σημείο , ίσως υπάρχουν και όλες , ίσως και όχι (το λέω γιατί είναι πολυάριθμες σε μγάλο συγκρότημα πολυκατοικιών) , πάντως δεν ανήκω σε αυτές)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 95
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

   Εχει ορισθει στον ακαλυπτο  μια ΘΣΑ  με αποκλειστικη χρηση,  σαν παρακολουθημα.

 Νομιμη ειναι. Δεν εχει σχεση με τις υποχρεωτικες του 1221 και δεν φαινεται στην αδεια.

Την ορισαν με ιδιωτικη πρωωτοβουλια, μαζι με τυχον  αλλες με τον κανονισμο ή τα συμβολαια, προς σταθμευση.

 Εχεις αυτο:

Β. Όταν μία θέση στάθμευσης αποτελεί παρακολούθημα και δεν έχει χιλιοστά επί του
οικοπέδου, καταχωρίζεται μαζί με την ιδιοκτησία στην οποία αντιστοιχεί. Στην καρτέλα
"Στοιχεία ιδιοκτησίας", στο πεδίο "Αριθμός θέσεων στάθμευσης" αναγράφεται ο αριθμός 1,
και στον πίνακα των επιφανειών καταχωρίζονται, επιπλέον των στοιχείων της ιδιοκτησίας, τα
τ.μ. της θέσης στάθμευσης στην αντίστοιχη στήλη, με ειδική αναφορά στα "Σχόλια" της
γραμμής ότι πρόκειται για παρακολούθημα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

άλλη μια ερώτηση Δημήτρη μια που ανέφερές τον 1221, όταν βγήκε μια άδεια το 2003, οι θέσεις που έχουν δηλωθεί με τον 1221, είναι αυτές που δείχνει το σχέδιο της άδειας?
Ρωτάω γιατί έχω μια ρύθμιση σε υπόγειο όροφο και κάπου είδα τον 1221, δεν έχω όμως τι δηλώθηκε με αυτόν τον Νόμο. Και καθώς έχω αλλοιώς τις θέσεις στην κάτοψη του υπογείου της άδειας και πάλι έχει γίνει άλλο σχέδιο σύστασης, ρωτάω οι θέσεις που έχουν δηλωθεί με τον 1221, είναι αυτές όπως τις δείχνει το σχέδιο της Αδειας?

Link to comment
Share on other sites

"...ρωτάω οι θέσεις που έχουν δηλωθεί με τον 1221, είναι αυτές όπως τις δείχνει το σχέδιο της Αδειας? ...."

   Υπαρχει και σχετική  δηλωση στον συμβ/φο και κατοψη των θεσεων και αναφερονται και στην αδεια.

  Οποιαδηποτε αλλαγη ελεγχεται

Link to comment
Share on other sites

δεν εχω τον φακελο της αδειας ολο στα χερια μου, ειναι παλιος και δεν εχει βρεθει ολος. Τον Συμβολαιογραφο τον περνω μερες τηλεφωνο ειναι εξαφανισμενος. Ρωτησα εναν φιλο Δικηγορο μηπως ηξερες. _

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλησπέρα συνάδελφοι 

θεωρείτε πως η διαφορετική χωροθέτηση Θ/Σ χρεώνεται μια για κάθε Θ/Σ ή μια ανά όροφο όπως κάνουμε για την διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα. Παρακαλώ για τις απόψεις σας στην παρακάτω περίπτωση:

 

Κτίριο με 180 θέσεις στάθμευσης σε υπόγεια και ακάλυπτο χώρο. Για το κτίριο έχει γίνει Ν.1221 για 40 θέσεις, από αυτές οι 20 βρίσκονται σε ένα από τα υπόγεια και οι υπόλοιπες 20 στον ακάλυπτο. Για τις υπόλοιπες 140 στα υπόγεια ΔΕΝ έχει γίνει Ν.1221, ωστόσο έχει γίνει σύσταση με αρκετές τροποποιήσεις, με τελική μορφή που δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις της οικοδομικής άδειας.

Η γνώμη σας ζητείται για τα εξής:

1. Οι 140 θέσεις για τις οποίες ΔΕΝ έχει γίνει Ν.1221 ως προς τί ελέγχονται για την ταυτότητα κτιρίου και τον Ν.4495? Έχει σημασία το ότι άδεια με σύσταση δεν ταυτίζονται για αυτές, καθώς κατά τις διατάξεις του άρθρου 100 του Ν.4495/2017 ελέγχεται η άδεια ως προς τον 1221, και αυτές δεν αναφέρονται στον 1221?

2. Το γεγονός ότι κατά τη σύσταση συμπτήχθηκαν έτσι ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις σε σχέση με την άδεια είναι αντικείμενο ελέγχου για την έκδοση ΗΤΚ?

3. Το γεγονός ότι παραβιάζονται οι ελάχιστες διαστάσεις για ελιγμούς αποτελεί κατά τη γνώμη σας παράβαση κτιριοδομικού κανονισμού (ως προς την παραβίαση της ασφάλειας της κυκλοφορίας)?

 

Ευχαριστώ πολύ και εκτιμώ την ανταπόκρισή σας

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

και τα 3 ερωτήματα αφορούν τις 140 ΘΣ; έχουν χιλιοστά οι ΘΣ; φαίνονται κανονικά στην άδεια;

1. εφόσον ο έλεγχος γίνεται με τα σχέδια της άδειας και στο χώρο αυτό φαίνεται πλακόστρωση τότε θεωρώ οτι δεν υπάρχει παράβαση. Ανοιχτός χώρος στην άδεια ανοιχτός χώρος στην πραγματικότητα άρα ΟΚ.

2. οι 140 λειψές ΘΣ είναι παρακολουθήματα; αν ναι, πιστεύω οτι θα πρέπει να αναγραφτούν στην ΗΤΚ στα σχόλια της ΤΕ και στις επιφάνειες στα 3 κουτάκια με τα είδη των ΘΣ. 

3. εφόσον δεν είναι υποχρεωτικές ΘΣ θα μπορούσε να παρκάρει μηχανάκι οπότε οι διαστάσεις ελιγμών είναι αδιάφορες.

Link to comment
Share on other sites

με τις διαστάσεις των χώρων ελιγμών ότι είναι αδιάφορες δεν συμφωνώ, οι θέσεις αυτές θα περιγράφονται στην σύσταση σαν θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα..
Zavi 140 θέσεις παραπάνω σε σύνολο 180 θέσεων είναι πολλές, αυτές υπήρχε ο χώρος σε ένα υπόγειο και φτιάχτηκαν κάπως 140 θέσεις σε έναν νόμιμο υπόγειο όροφο με άλλες 40 να φαίνονται εκεί, μα πως γίνεται αυτό τώρα?

Link to comment
Share on other sites

  

Εχεις  ΘΣΑ   με ιδιωτικη πρωτοβουλια και ΘΣΑ του ν 1221.

- Οι ιδιωτικες  αποτελουν παραρτημα ΟΙ και δινονται κατα χρηση...πιθανον νσ εχεις παραβαση "πρασίνου"

- Οι ΘΣΑ  του ν 1221 εχουν συγκεκριμενη θεση και  εμβαδον. Στο υπογειο μπορουν να εχουν και χιλιοστα  και να ειναι και ανεξαρτητες ΟΙ. Στην πυλωτη μονον την χρηση.

  - Για την διαφορετικη χωροθετηση των ΘΣΑ του ν.  1221 οριζει η παρ. 9

"9. Για τη διαφορετική χωροθέτηση των υποχρεωτικά προβλεπόμενων από την οικοδομική άδεια θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων από αυτήν που προβλέπεται στα σχέδια της συμβολαιογραφικής δήλωσης του ν. 1221/1981, υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης των υφισταμένων θέσεων στάθμευσης. Ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ, το παράβολο των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ."

Οι υποχρεωτικες ΘΣΑ αποτυπωνονται σε συμβολαιογραφικο εγγραφο που μεταγραφεται,  και με βαση αυτη εκδιδεται η αδεια. Η μετακινηση τους διορθωνεται με την διαφορετικη χωροθετηση, αλλά θα πρεπει να εχουν τις ελαχιστες  διαστασεις που απαιτει ο νομος.

Στην περιπτωση σου και χωροθετησαν διαφορετικα τις ΘΣΑ του ν 1221, αλλα και   μειωσαν τα εμβαδα τους  με "επικάλυψη", για να χωρεσουν μερικες "ιδιωτικες".

   Και,  αφου, προυπόθεση εκδοσης αδειας ειναι η μεταγραφη της δηλωσης του ν.1221 για,  εστω, 40 ΘΣΑ συγκεκριμενου εμβαδου της καθε μιάς, πλεον κοινοχρηστων διαδρόμων,  η τροποποιηση αυτων  με  μειωση του εμβαδου τους, για να "χωρεσουν" και οι ιδιωτικες,  σημαινει οτι παραβιασθηκαν οι προυποθεσεις πανω στις οποιες βασισθηκε η εγκριση της αδειας.

 Εν τελει, δεν εχεις  μονον  κατι που εγινε "μικροτερο" σε σχεση με την αδεια,  αλλα και οτι αυτα τα "μικροτερα" επρεπε να εχουν τα συγκεκριμενα  εμβαδα, στα οποια στηριχθηκε η αδεια.

    Κατ' αρχάς,  δεν βλεπω σε ποια διαταξη μπορεις να στηριχθεις για να κανεις "τακτοποίηση" και τί ειδους θα ειναι αυτη.....

   Και δεν νομιζω οτι σε καλυπτει η τελευταια τροποποιηση του αρθρου 98 που αφορα σε καταληψεις για μεταξυ ΟΙ.... οχι για τα παρακολουθηματα τους.

    Μια λυση θα μπορουσε να υπαρχει για τις ΘΣΑ στο υπογειο που εχουν χιλιοστα, με την ΔΔ, αλλα και παλι υπαρχει ο προβληματισμος οτι δεν εχουν τις "νομιμες" διαστασεις.

  Ολα τα παραπανω τιθενται σαν προβληματισμοι προς περαιτερω συζητηση.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.