Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρησιμότητα gps Χειρός;


Recommended Posts

Ρε παιδια μπορει κανεις να μου πει που χρησιμευουν τα GPS χειρος περα απο το να εντοπιζεις τριγωνομετρικα? Δεν πιστευω να εχουν ακριβεια καλη σε σημειο που να μπορουν να χρησιμοποιηθουν και για εξαρτησει σωστα?

 

Αραγε αμα καποιος παρει, ποιος ο λογος να παει σε καποιο ακριβο, μαρκας e-trex/magellan και να μην αρκεστει σε καποιο απλο GPS αυτοκινητου?

 

Μπορει καποιος να μου λυση την απορια αυτη? Επειδη αν δεν υπαρχει καποια αλλη σοβαρη χρησιμοτητα περα απο τον εντοπισμο τριγωνομετρικων, τοτε δουλεια μπορω να κανω ακομα και με ενα παλιο garmin-nuvi που εχω.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1.Ορειβασία

2.Ψάρεμα

3.Διαδρομές enduro off-road

4.Διαδρομές 4Χ4

5.Εύρεση χαμένων φίλων σε πολυπληθή νησιά το Πάσχα

6.Πιο ακριβή εξάρτηση από το gps αυτοκινήτου,είδικά όταν δεν έχεις διπλόσυχνο :):):) (είμαι σε διακοπές,δεν με απασχολεί το κράξιμο)

7.Θάψιμο κλοπιμαίων κ επανεύρεσή τους

8.SOS σε περίπτωση ναυαγίου με μικρή λέμβο κ channel 16

9.Παρακολούθηση,ειδικά με transmitter

10.Εύρεση τοποθεσιών στο google earth

11.Καβάτζα σε περίπτωση χαμηλής μπαταρίας του gps αυτοκινήτου

12.GIS εφαρμογές στο πεδίο.Του αυτοκινήτου ΔΕΝ κάνει

 

Κ άλλα πολλά,αν πάρεις τηλ ένα πωλητή θα έχει σίγουρα περισσότερη πειθώ κ έμπνευση!

 

Υ.Γ:Ξαδέρφια στο Λονδίνο πάνε για παράνομο κυνήγι φασιανού.Με μεγάλη λεία,διαπιστώνουν νύχτα ότι παρακολουθούνται!Βγαζουν τους φασιανούς από το port-baggage κ τους θάβουν,είναι νύχτα.Αποθηκεύουν με το Maggelan τη θέση και πηγαίνουν την επόμενη μέρα κ βρίσκουν τους θαμμένους φασιανούς.

 

Τόσα σου βρήκα!!!

 

Καλές διακοπές

 

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

Απολύτως καμία χρησιμότητα έχουν αφού δεν έχουν καμία απολύτως ακρίβεια, αντί αυτού μπορείς να χρησιμοποιείς το google earth για να βρεις τριγωνομετρικά, το μόνο που κάνουν είναι να δυσκολεύουν τον ανυποψίαστο μηχανικό που θα χρησιμοποιήσει το τοπογραφικό για χάραξη π.χ και θα νομίζει ότι είναι και εξαρτημένο κιόλας, από τον μεγάλο πάταγο που κάνουν τα gps χειρός στις αντιπροσωπίες τοπογραφικών οργάνων μπορείς να καταλάβεις και πόσοι κάνουν καλή δουλειά με μεράκι.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης να προσθέσω σ' αυτά που ανέφερε ο zavi, ότι θα σου φανεί πολύ χρήσιμο στην περίπτωση που έχασες κακιά πεθερά και δεν θυμάσαι που την έχεις θάψει.

Link to comment
Share on other sites

θα προσθέσω άλλη μια χρήση του gps χειρός: αν για π.χ. θελεις να τοποθετησεις στο χώρο καποιο τεμαχιο το οποιο βρισκεται πανω σε καποιο βουνο οπου τα συνορα των ομορων ιδιοκτησιων δεν ειναι εμφανή, τοτε το gps θα σου δείξει στο περιπου τη θέση του τεμαχίου, ετσι θα δεις που σε συμφερει να κάνεις τις στάσεις σου για την χωροθέτηση του !

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια εννουσα χρησιμοτητα πανω στο εππαγελμα οχι ολα αυτα τα ακυρα περι κυνηγιου,ψαρεματος και ψαροντουφεκου, και κυνηγιου για καλαμαρια ελεος! :)

 

Περα απο το να εντοπιζεις τριγωνομετρικα και αγροτεμαχια, υπαρχει καποια αλλη ουσιαστικη σκοπιμοτητα για να τα σκασεις και να παρεις ενα gps χεριου?

 

Ευτο που αναεφερθηκε για gis εφαρμογη στο πεδιον, περι τινος προκειται? Μπορουμε να εχουμε μια πιο ολοκλρωμενη απαντηση πανω σε αυτο συγκεκριμενα?

 

P.S.Απλως φοβαμαι πως ενας πωλητης θα με πεισει να το παρω για ολους τους λαθος λογους, ενω εγω ρωταω αν εσεις στην πραξη εχετε βρει καποια χρησιμοτητα.

Link to comment
Share on other sites

εντάξει ένα gps χειρός δεν είναι και επένδυση καριέρας. πάρε εκεί ένα με 200- 300 ε να εντοπίσεις κανένα τριγωνομετρικό. αν και αυτό περιττό είναι. εγώ από τοτε που έχασα το δικό μου πριν βγω στο πεδίο περνάω καμιά δεκαρια τριγων στο google earth τυπώνω τη φωτό

και την παίρνω μαζί μου. έχω και το 50άρι και μια χαρά τα βρίσκω.

τώρα όσον αφορά g.i.s. αν δεν το γνωρίζεις το αντικείμενο άστο καλύτερα μην μπλέκεσαι.

Link to comment
Share on other sites

παιδιά πλάκα κάνει ο zavi. και πάντως εμένα το gps χειρός μου έχει λύσει τα χέρια, όταν μένει απο μπαταρία με πιάνει κρύος ιδρώτας. Και δεν τα σκάς με 200 300 ευρώ σε βγάζει απο πολλούς μπελάδες.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε anchelos το gis είναι ενα πολυεργαλείο! χρησιμοποιηται στην τοπογραφία εως την ιατρίκη. Τωρα οσον αφορα τον δικό μας τομέα, αν στην περιπτωση που σου αναθέσουν την δημιουργια θεματίκου χαρτη για τις καλιέργιες μιας περιοχης δεν σε νοιαζει και τοσο η ακριβεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.