Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
dimitris GM

κατατέθηκε τροπολογία για παραταση μεταφοράς δηλωσεων 4178

Recommended Posts

"Στον «αέρα» βρίσκονται περίπου 350.000 δηλώσεις υπαγωγής αυθαιρέτων στον προηγούμενο νόμο περί τακτοποίησης, τον 4178/2013, οι οποίες δεν έχουν μεταφερθεί στον ισχύοντα νόμο 4495/2017. Συνολικά οι υπαγωγές στον νομο 4178, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν μεταφερθεί από την προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση αγγίζουν τις 670.000"

εδω

https://www.b2green.gr/el/post/73974/afthaireta-katatethike-tropologia-gia-tin-paratasi-taktopoiisis-vasei-tou-n4178-2013

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

dimitris GM

Δημήτρη θεωρώ πολύ καλό το παρακάτω τμήμα  της πρότασης του Συλλόγου των Aρχιτεκτόνων:

-στη διαρκή δυνατότητα εισαγωγής στοιχείων και σχεδίων, τόσο στον Ν.4178/13, όσο και στον Ν. 4495/17, τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν επιφέρει καμία εμπλοκή στην εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου.

Το διάβασα εδώ και μία ώρα και μου φάνηκε πολύ έξυπνο.

προσπαθώ να βρω αν θα μπορούσε να κολλήσει κάπου , αλλά δεν βρίσκω κάτι.

Για όποιον ενδιαφέρεται εδώ: https://www.b2green.gr/el/post/73919/afthaireta-ano-kato-oi-michanikoi-apo-to-alaloum-gia-tin-paratasi

 

Edited by karanus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπάρχει κανένα νέο για την προαναφερόμενη παράταση;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μάλλον γιοκ. Δεν το πέρασαν ακόμα. Για την άλλη βδομάδα λένε οι πληροφορίες.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είδα την τροπολογία πριν μέρες αλλά στο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη δεν το είδα περασμένο. Το γεγονός είναι πως υπάρχουν πολλές δηλώσεις ανοιχτές αλλά αυτές μπορούν να κλείσουν αν δοθεί μια τελική παράταση 4 μηνών. Οι περισσότερες ανοιχτές δηλώσεις μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα σε αυτό το διάστημα. Ο ΣΑΔΑΣ έχει δίκιο να τονίζει πως για αυτό το ζήτημα  θα πρέπει να είναι ανοιχτή η ημερομηνία.  Ή εναλλακτικά - λεω - θα μπορούσε να απαιτηθεί κατά τη σύνταξη της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου. Ναι θα έπρεπε να τις είχαμε κλείσει νωρίτερα αλλά για πάρα πολλούς λόγους αυτό δεν έγινε και τώρα τρέχουμε. Όπως τρέχαμε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης με χαμηλές αμοιβές και 1000 ευθύνες και υποχρεώσεις και μέσα σε αυτό το φόρουμ να διυλίζουμε τον κώνωπα για το τι θέλει να πει ο νομοθέτης.

Αυτό που τονίζεται από τον ΣΑΔΑΣ είναι πως μια παράταση στην υποβολή αρχείων του 4178 θα δώσει τη δυνατότητα να κλείσουν οι δηλώσεις ενώ αν δεν δοθεί μόνο φοβερά προβλήματα θα δημιουργήσει. Η παράταση αυτή αφορά και επηρεάζει τους μηχανικούς και δεν έχει αντίκτυπο σε κανένα άλλο πεδίο οικονομικό ή εφαρμογής της νομοθεσίας. Πρέπει να υπάρξει πίεση προς το ΥΠΕΚΑ και ΤΕΕ ώστε να δοθεί αυτός ο απαιτούμενος χρόνος. Πέρα από τα αρχικά δημοσιεύματα πριν 4 μέρες δεν έχω δει τίποτε νεότερο. Το ΤΕΕ στη σελίδα του διαφημίζει τις εκλογές του αλλά καμία νέα παρέμβαση για αυτό το ζήτημα το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό. Ποιόν εκπροσωπεί το ΤΕΕ τελικά ?

Η ειρωνεία είναι πως στης 3/11 έχει εκλογές το ΤΕΕ. θα ανεβάζουμε αρχεία εκείνη τη μέρα ή θα ψηφίσουμε ?

Edited by Vasili
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κανένα νέο για παράταση;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε δύο μέρες λήγει η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στον 4178, αλλά παρά τις δηλώσεις στις αρχές της εβδομάδας δεν έχουν δωσει επίσημη παράταση. Απ' ότι φαίνεται θα δώσουν μόνο στον 4495.

 

Edited by ilenia

Share this post


Link to post
Share on other sites

πρέπει να εχουμε όλες τις δηλώσεις σε οριστική υπαγωγή η απλά να εχουμε ανεβάσει όλα τα δικαιολογητικα? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μην αγχώνεστε για κανέναν και για τίποτα.... Κι αυτοί θ' ακολουθήσουν την ίδια μαμακία με τους προηγούμενους.... Είναι κι αυτοί άβουλοι, αλλά κυρίως απροετοίμαστοι κι αδιάβαστοι.... Γι' αρχή, θα έχετε περιθώριο έως και το ερχόμενο Πάσχα.... Για όλα....

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Like 1
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.