Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης παταριού καταστήματος


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω μία περίπτωση σε κατάστημα όπου στο πατάρι είχε γίνει επέκταση (προέκταση της πλάκας) κατά 16 τμ και αυτό είχε δηλωθεί ως υπέρβαση δόμησης αλλά ως βοηθητικός χώρος και είχε πληρωθεί το ανάλογο πρόστιμο. Τώρα όμως ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται ως γραφείο και ρωτάω αν μπορεί να γίνει συμπληρωματική δήλωση με αλλαγή χρήσης όλου του παταριού (60 τμ) από βοηθητικό χώρο σε κύριο χώρο. Το  ύψος του χώρου είναι βέβαια 2,20 και όχι 2,40. Μπορεί να δηλωθεί και να χρησιμοποιηθεί ως κύριος χώρος.

Ευχαριστώ 

 

  

Edited by sikyonios
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, sikyonios said:

..Τώρα όμως ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται ως γραφείο και ρωτάω αν μπορεί να γίνει συμπληρωματική δήλωση με αλλαγή χρήσης όλου του παταριού (60 τμ) από βοηθητικό χώρο σε κύριο χώρο. ....

αν το ερώτημα σου αφορά υπαγωγή στον 4178 ή 4495 τότε οι νόμοι για την τακτοποίηση ακινήτων δεν προβλέπουν συμπληρωματικές δηλώσεις.

Ενδεχόμενα μπορείς, αν δεν έχουν γίνει μεταβιβάσεις με βάση την υπαγωγή και αν η αλλαγή χρήσης έγινε και μπορεί να αποδειχτεί πριν Ιούλιο 2011, να κάνεις διόρθωση της υπαγωγής.

Αλλά πρέπει να ισχύουν και οι 2 προϋποθέσεις τουλάχιστον

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε διόρθωση θα κάνω έχεις δίκιο. Το θέμα είναι αν μπορώ να την κάνω αφού το ύψος είναι 2.20. Ο χώρος πριν χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη εμπορικού καταστήματος (βοηθητικός χώρος) ενώ τώρα ως γραφείο.

Μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης με ύψος 2,20 από βοηθ. σε κύρια; Αυτό είναι το ερώτημά μου.

 

    

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποιος συνάδελφος να μου πει αν μπορώ να παρακάμψω το ύψος των 2.20 και να δηλωθεί ο βοηθ. χώρος (πατάρι) ως χώρος κύριας χρήσης; Το πατάρι είναι λειτουργικό παρόλο το 2,20. Χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν και ως αποθήκη αλλά και ως γραφείο. Το ρωτάω ξανά γιατί ο ιδιοκτήτης χρειάζεται μία απάντηση επειδή θέλει να το νοικιάσει σε τράπεζα, η οποία το απαιτεί.

Και πάλι ευχαριστώ.  

Link to comment
Share on other sites

Όταν είσαι "εσύ" κι ο 4495 μπορείς να δηλώσεις και να πληρώσεις ό,τι θέλεις..... Προφανώς όμως ο χώρος δεν πρόκειται ποτέ να θεωρηθεί (ή αδειοδοτηθεί κ.λπ.) ως ΚΧ, εφόσον δεν πληρούνται οι ανάλογες προϋποθέσεις.

Link to comment
Share on other sites

@sikyonios Ό,τι ακριβώς σου είπε ο Ιάσωνας ισχύει. Δες την παρ. 6 του άρθρου 107

6.   Για κάθε είδους διοικητική άδεια, για την οποία απαιτείται η προσκόμιση αντιγράφου της οικοδομικής άδειας, αντί του αντιγράφου  της  άδειας  μπορεί  να  προσκομιστεί  από  το  πληροφοριακό  σύστημα  βεβαίωση  περαίωσης  ή  βεβαίωση εξόφλησης ποσοστού τριάντα τοις εκατό (30%) του συνολικού ποσού προστίμου αυθαιρέτου, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, συνοδευόμενη από τεχνική έκθεση για τη νομιμότητα των κατασκευών. Η υπαγωγή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης στις διατάξεις των νόμων 3775/2009 (Α122), 3843/2010 (Α62), 4014/2011, 4178/2013 και του παρόντος δεν συνεπάγεται απαλλαγή  αυτών  των  κατασκευών  από  άλλες  προβλεπόμενες  ή  απαιτούμενες  εγκρίσεις,  όρους  και  προδιαγραφές  που αφορούν τη λειτουργία της συγκεκριμένης χρήσης. 

Επιτρέπεται σε όλους τους φορείς να χορηγούν άδειες εγκατάστασης, λειτουργίας κ.λ.π. σε κτίρια ή τμήματα κτιρίων, που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις τακτοποίησης εφ’ όσον πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις του κάθε φορέα. 

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, sikyonios said:

.....Το ρωτάω ξανά γιατί ο ιδιοκτήτης χρειάζεται μία απάντηση επειδή θέλει να το νοικιάσει σε τράπεζα, η οποία το απαιτεί.

....

και ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη ότι κατά 80% η Τράπεζα αν έχει υπολογίσει ότι θα χρειαστεί τις επιφάνειες αυτές για υπαλλήλους και κοινό θα απορρίψει το δικό του η Τεχνική της Υπηρεσία και θα επιλέξει κάποιο από τα άλλα 3-5 που παζαρεύουν στην ίδια περιοχή που θα έχει τα αναγκαία μέτρα με χώρους πραγματικά κυρίας χρήσης (ελάχιστο ύψος, επάρκεια φυσικού φωτισμού - αερισμού κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.