Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενημέρωση φακέλου αδείας


Recommended Posts

Καλησπέρα, θα μπορούσες να το περάσεις ως έξτρα εργασία αλλαγής διαρρυθμίσεων στην ΕΕΔΜΚ που θα εκδώσεις.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν καταθέτεις ενημερωμένη κάτοψη στην ΕΕΜΚ περιγράφοντάς και στην τεχνική έκθεση τις εργασίες που θα γίνουν;

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Αν βγάλω ΕΕΔΜΚ για θερμομόνωση με ικριώματα και εσωτερικές διαρρυθμίσεις (για την καθαίρεση τζακιού), το σύστημα ζητάει κάτοψη.

Άρα θα έχω κάτοψη ενημερωμένη και στην τεχνική έκθεση θα περιγράφω όλες τις εργασίες που θα γίνουν.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλό μήνα συνάδελφοι.
Έχω μια περίπτωση προσθήκης Α ορόφου σε ισόγειο κτίριο, έκαστα με ΟΑ του 1969. Στην άδεια δεν υπάρχει ΔΚ και στη δόμηση μετράει όλη η επιφάνεια (κλιμακοστάσια, φωταγωγοί κλπ.)

Κατά την αυτοψία, στην Οριζόντια Ιδιοκτησία που με ενδιαφέρει (Α όροφος), διαπίστωσα ότι έχουν γίνει μικρές αλλαγές στη διαμόρφωση των δωματίων (δεν ανεγέρθηκαν ποτέ κάποιοι τοίχοι),  μικρές αποκλίσεις στη θέση και στο πλάτος των ανοιγμάτων και αντί για 2 wc έχει γίνει 1.
-Από τη στιγμή που δεν έχω κάποια ουσιαστική παράβαση και απόκλιση μεγεθών, θεωρώ πως θα κάνω ενημέρωση της ΟΑ με καινούργια κάτοψη αφού δεν υπήρχαν άλλες μελέτες (π.χ. Η/Μ). Σωστά?

Στην ίδια ιδιοκτησία ανήκει και το δώμα (υπάρχει Δικαίωμα Υψούν -δεν θα χρησιμοποιηθεί οπότε το αφήνουμε ως κοινόχρηστο) όπου όμως εκεί, κατά τη κατασκευή του Α ορόφου με βάση την ίδια ΟΑ, έγιναν επεκτάσεις της πλάκας για να υποδεχθούν τους μελλοντικούς εξώστες (ίδιοι με του Α ορόφου) όπως και απόληξη κλιμακοστασίου τα οποία δεν φαίνονται πουθενά, και ειδικά στις υπάρχουσες όψεις (βλέπε α).
Κανονικά, θεωρώ ότι θα έκανα ενημέρωση και των όψεων μου, θα έκανα και μια κάτοψη δώματος (παρότι είναι κοινόχρηστο τώρα) η κατασκευή του αφορά την άδεια που ελέγχω εγώ τώρα και όλα έγιναν με την αποπεράτωση του κτιρίου.
ΟΜΩΣ, υπάρχει και το (β) που είναι εξώστης στο ισόγειο (είναι στο +0,30m η όλη κατασκευή) και ΔΕΝ αφορά την άδεια και την ιδιοκτησία που εξετάζω. 

Χρειάζεται να πείσω και τους ιδιοκτήτες του ισογείου να συμβάλουν (αναθέσεις κλπ)? Να αλλάξω την όψη μόνο στα σημεία που με ενδιαφέρει και να αφήσω το ισόγειο ως έχει? Να διορθώσω συνολικά την όψη και να ενημερώσω μόνο στην άδεια του πάνω που με ενδιαφέρει και ελέγχω?
Μεταξύ άλλων, δεν έχω καμία πρόσβαση στον Φάκελο της ΟΑ του ισογείου (αρχική).

Συγνώμη για το "σεντονάκι" Αυγουστιάτικα..
 

1969.jpg

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, The_Bl4ck_Sheep said:

...
Μεταξύ άλλων, δεν έχω καμία πρόσβαση στον Φάκελο της ΟΑ του ισογείου (αρχική).

 

και γιατί να μπλέξεις με άδεια του 69 και δεν κάνεις υπαγωγή αυτό που σε ενδιαφέρεις στον 4495 με αποτυπώσεις υφιστάμενης κατάστασης άριστες και ξεμπερδεύεις?

 

Link to comment
Share on other sites

Ως κατηγορία 1 με αποτύπωση ορόφου μόνο;

Σκέφτηκα ότι με την Ενημέρωση, τακτοποιώ και το  δώμα (κοινόχρηστο για την ώρα) που ενδιαφέρει κυρίως τον δικό μου πελάτη. Αλλιώς 1 ΦΚ τώρα, και άλλο ένα δυνητικά στο μέλλον..

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

4 λεπτά πριν, The_Bl4ck_Sheep said:

...τακτοποιώ και το  δώμα (κοινόχρηστο γισ την ώρα) που ενδιαφέρει κυρίως τον δικό μου πελάτη.....

Αν έχει χιλιοστά και προσδιορισμένη επιφάνεια ιδιοκτησίας τσέκαρε με προσοχή αν δεν είναι σκέτα κοινόχρηστο αλλά να μπορεί ο ιδιοκτήτης να προβεί σε τακτοποίηση του

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. 

Ο ιδιοκτήτης έχει συνολικά 666/1000 με το δικαίωμα υψούν. Σύμφωνα με τη ΣΟΙ, μπορούσε να κάνει έναν ακόμα ταυτόσημο όροφο. Και όπως ανέφερα, οι κατασκευές, αυθαίρετες ή μη (απόληξη και εξώστες) έγιναν με την κατασκευή του κτιρίου.

Σε κάθε περίπτωση, εσείς συνάδελφε @Didonis λέτε να κλείσω τη περίπτωση με 4495 Κατ 1 και να μην τα συμπεριλάβω όλα (τα του δώματος). Όπως περιέγραψα δηλαδή, να πιάσω μόνον τον όροφο μου με αποτύπωση και περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης μόνο αυτού.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

@The_Bl4ck_Sheep Καταρχάς, το δικαίωμα υψούν το οποίο όπως λες έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας, αποτελεί ξεχωριστό εμπράγματο δικαίωμα το οποίο μεταβιβάζεται αυτοτελώς, όπως μεταβιβάζεται για παράδειγμα μια οριζόντια ιδιοκτησία. Ο πελάτης σου, όταν μεταβιβάσει το διαμέρισμα, θα μεταβιβάσει και το δικαίωμα υψούν (δεν μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, αν το δικαίωμα υψούν μπορεί να υλοποιηθεί);

Από κει και πέρα. Κάθε κατασκευή ελέγχεται με βάση τα εγκεκριμένα σχέδια που προσαρτώνται στην Ο.Α. Το έτος έκδοσης της Ο.Α υπήρχε το γνωστό "σεντόνι"  και λογικά θα έχεις στη διάθεσή σου και κάτοψη του ορόφου που εξετάζεις. Αν όμως έχει χαθεί η κάτοψη ή ακόμη και η Ο.Α από το αρχείο της Πολεοδομίας, θα πας να αιτηθείς βεβαίωση απώλειας. Αν λάβεις την βεβαίωση, θα προχωρήσεις σε ρύθμιση αυθαιρέτου σαν να μην είχε Ο.Α, όπως αναφέρει ο συνάδελφος, με υπαγωγή στην κατηγορία 1. Δεν συζητάμε την περίπτωση ανασύστασης. Ούτε καν. Καλύτερα θα ήταν να ανεβάσεις ένα σχέδιο αποτύπωσης και σε διαφορετικό layer από κάτω το περίγραμμα του διαμερίσματος βάσει της Ο.Α, για να έχουμε εποπτεία των προς τακτοποίηση αυθαιρεσιών. 

Για το δικαίωμα υψούν, αν δεν το μεταβιβάσει ο ιδιοκτήτης και δεν λάβεις εντολή, δεν θα ασχοληθείς. 

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.