Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενημέρωση φακέλου αδείας


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα,

Σε περίπτωση που σε Ο.Ι. έχουμε παράβαση αλλαγής εσωτερικών διαρρυθμίσεων η ενημέρωση γίνεται αποκλειστικά μέσω του e-adeies ή μπορεί να γίνει και με αποτύπωση κατά την σύνταξη της ΗΤΚ;

Link to comment
Share on other sites

σωστά 

άρθρο 100

14. Σε περίπτωση διαφορετικής διαρρύθμισης διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, υφίσταται απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου και ενιαίου ειδικού προστίμου, αλλά ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να ενημερώσει τον σχετικό φάκελο της άδειας για τη συντελεσθείσα αλλαγή διαρρύθμισης κατά τη σύνταξη της ταυτότητας κτιρίου.

Όπως τροποποιήθηκε με το Άρθρο 82 ΝΟΜΟΣ 4759/2020 με ισχύ την 9/12/2020
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Άρα μπορούμε να πούμε πως βολεύει όταν έχουμε π.χ. τροποποίηση ανοιγμάτων κατ.3 που δεν απαιτείται σχέδιο, εμείς παρόλα αυτά να το κάνουμε και να το ανεβάζουμε στον 4495/17 για να ξεμπερδεύει ο ιδιοκτήτης μια και καλή.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα,σε άδεια του 73 σε περίπτωση διαφορετικής εσωτερικής διαρρύθμισης αλλά και αλλαγής θέσης της εισόδου και αλλαγής της θέσης και των διαστάσεων  κάποιων ανοιγμάτων ενός διαμερίσματος μπορώ να προχωρήσω με ενημέρωση της έντυπης άδειας αυτής σύμφωνα και με το αρθ. 100 που αναφέρεται παραπάνω;

Αν ναι, ως extra δικαιολογητικά αρκεί να ανέβει η κάτοψη με την αποτύπωση της πραγματικότητας (πέρα απο τα υποχρεωτικά έγγραφα) η χρειάζονται και άλλα; όπως τομές, ΔΚ κλπ.

 

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να γίνει ρύθμιση για τα ανοίγματα και να συμπεριληφθούν στη δήλωση οι υπόλοιπες αλλαγές.
Ανεβάζοντας την κάτοψη που θα προκύψει από την αποτύπωση της πραγματοποιημένης κατάστασης απαλλάσσεσαι της υποχρέωσης για ενημέρωση φακέλου, η οποία υφίσταται ως δυνατότητα —για αλλαγή διαρρύθμισης— όταν δεν γίνεται υπαγωγή στον Ν 4495/17.

Edited by Σερίφης
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σας,

Έχω μια άδεια σε ισχύ που πρέπει να κλείσει για να πάρει ρεύμα και λόγω αλλαγών διαρρύθμισης, ανοιγμάτων, διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και κάποιων διαστάσεων < 2%, θα κάνω πρώτα ενημέρωση. Σκέφτομαι αρχικά να διορθώσω το διάγραμμα κάλυψης μόνο ως προς την αποτύπωση των όψεων και του περιβάλλοντα χώρου. Στην ενημερωμένη κάτοψη, θα πρέπει να υπολογίσω το νέο εμβαδό που προκύπτει από τις ενημερωμένες διαστάσεις; Δεν θα είναι πρόβλημα το ότι θα διαφέρει από το διάγραμμα κάλυψης;  Μια εναλλακτική είναι να σημειώσω απλά τις δύο διαστάσεις που διαφέρουν, πάνω από την παλιά διαστασιολόγηση και να κρατήσω και τον παλιό υπολογισμό εμβαδού. Εσείς πώς τα παρουσιάζετε;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.