Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πληρότητα αρχείων στην ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων


Recommended Posts

Τον αριθμό 5, όπως δηλαδή είναι και τα συμβόλαια του 2007, όπως είναι και το κτηματολόγιο, όπως και το google maps. Προφανώς όταν εκδόθηκε η άδεια το 1986 έφερε τον αριθμό 4. Πλέον τον αριθμό 4 τον φέρει η απέναντι ακριβώς πολυκατοικία.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν βλέπω κανένα λόγο ως μηχανικός, στα πλαίσια σύνταξης της Η.Τ να αναζητήσεις βεβαίωση αριθμοδοσίας κτιρίου. Η χωρική-τεχνική ταυτότητα του ακινήτου είναι καθορισμένη, από το ΚΑΕΚ του, το περίγραμμα του οικοπέδου, με τις πλευρές, τον προσανατολισμό, την πρόσοψη στην οδό κλπ. Οι τίτλοι περιγράφουν σωστά τη θέση του ακινήτου. Επομένως, ότι νούμερο και να υπήρχε έξω από την πόρτα ή να είχε γραφτεί κάποτε σε μια παλιά άδεια, δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Αφού όμως διαθέτεις αυτή τη βεβαίωση μπορείς στα σχόλια να το αναφέρεις. Το ότι στο στέλεχος της άδειας αναγράφηκε ο αριθμός 4 δεν σημαίνει ότι και τότε θα ήταν σωστό. Μπορεί να ήταν , μπορεί και όχι. Καταλήγοντας, από τη στιγμή που γράφεις ΚΑΕΚ και το σημερινό αριθμό του κτιρίου δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ασχολείσαι με το θέμα! Γράφεις τον αριθμό 5 στη διεύθυνση του ακινήτου, ξεχνάς τα περί αριθμοδοσίας οδού και αδιαφορείς γι' αυτό που γράφει η ΟΑ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Pavlos33 said:

Προσωπικά δεν βλέπω κανένα....

@Pavlos33 +1 για την ανάλυση περί αριθμοδοσίας του ακινήτου.

Η άποψή σου (αν θέλεις) για την παρακάτω πρόταση σου κάποιες αναρτήσεις πιο πριν;

  On 4/22/2024 at 12:13 PM, Pavlos33 said:

και στο σύστημα της ΗΤΚ να εισάγεις την επικαιροποιημένη κάτοψη η οποία θα αντιστοιχίζεται (ως οφείλει) στην υπαγωγή

Δηλαδή με ποια συλλογιστική προκύπτει το "ως οφείλει" ακόμα και για παραβάσεις των εξαιρέσεων του άρθρου 82, δηλ. συμπλήρωση ταυτότητας μόνο για απολύτως νόμιμες κατασκευές;

Παράδειγμα που υποδεικνύει την ειδική βαρύτητα του ζητήματος, ως προς το αν επιτρέπεται ή όχι συμπλήρωση ΗΤ με πολεοδομικές παραβάσεις (εξαιρέσεις), είναι το εξής: Δυσκολία τακτοποίησης καμινάδας τζακιού σε κοινόκτητο χώρο (στέγη) πολυκατοικίας.

Edited by tettris
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.