Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Kαλημέρα. 

1. Ναι/

2. Πρέπει να υπάρξει στο τέλος η επιφάνεια κλειστών χώρων του διαμερίσματος έστω ότι αυτό είναι 50 τμ

Αν για παράδειγμα η πρώτη άδεια συμπεριελάμβανε 2 διαμερίσματα 100 τμ. Η δεύτερη νομιμοποίησε προσθήκη 20 τμ και η υπαγωγή ρύθμισε την Δ.Δ θα πρέπει λογιστικά να δηλώσεις αρνητικές επιφάνειες στην σειρά πίνακα υπαγωγής ώστε να προκύψει 50 τμ

1η σειρα αρχική άδεια 100 τμ

2η σειρά (δεύτερη άδεια) 20 τμ

3η σειρά (υπαγωγή-διαφ. διαμερίσμάτωση) -70 τμ.

τελική επιφάνεια: 50 τμ

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 362
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@Pavlos33 διάβασα τώρα στο ΦΕΚ 334 Β'/2021, στο άρθρο 2, περ.β στο ζζ ότι βάζεις όλες τις άδειες ΑΛΛΆ στο  ηη λέει: καταγράφονται τα μεγέθη της πιο πρόσφατης πράξης! συνεχίζει και λέει...εφόσον είναι εφικτό, αποτυπώνονται και τα μεγέθη των προγενέστερων πράξεων για σαφέστερη καταγραφή της πορείας...εμένα δεν είναι εφικτό οπότε κομπλέ!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορούμε να ερμηνεύουμε τους χρησμούς που έχουν γράψει. Πως κρίνεται το αν είναι εφικτό ή δεν είναι όταν έχεις στη διάθεσή σου όλες τις οικοδομικές άδειες και τα εγκεκριμένα τους σχέδια (αφού με βάση αυτά ήλεγξες το ακίνητο και εντόπισες-ρύθμισες τις αυθαιρεσίες);

Πρακτικά τώρα, το να έχεις όπως σου γράφω το ιστορικό των επιφανειών που αφορούν την ιδιοκτησία στην καταχώρηση και να καταλήξεις στην επιφάνεια του διαμερίσματος, αποτελεί και ένα εργαλείο ελέγχου για εσένα για το αν δηλαδή έχεις μελετήσει σωστά τις νόμιμες επιφάνειες βάσει Ο.Α και τις τακτοποιηθείσες. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις ΗΤΚ έχω διαπιστώσει ότι πολλοί συνάδελφοι δεν μπορούν να ταυτίσουν τις επιφάνειες μεταξύ πράξεων, τίτλων και τελικής καταγραφής ΗΤΚ γιατί δεν έκαναν το παραπάνω. Φτάνει λοιπόν η ώρα που ο ιδιοκτήτης αιτείται δάνειο για το διαμέρισμα και επειδή η τεχνική υπηρεσία της τράπεζας δεν θα βγάζει άκρη (μη διαβάζοντας την ανάλυση των επιφανειών ή διαπιστώνοντας την ανωτέρω ανακολουθία) θα απαιτήσει από τον ιδιοκτήτη διόρθωση προκειμένου να ταυτίζονται τα πάντα,  οπότε αυτός θα πετάξει σε μας πίσω την υπόθεση καθώς όπως ξέρεις ο ιδιοκτήτης ούτε ξέρει από αυτά και ούτε θέλει να μάθει και το μόνο που τον ενδιαφέρει (και λογικό είναι) να κάνει μόνο τη δουλειά του.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δε διαφωνώ σε αυτά που λες, ωστόσο εγώ από την 1η άδεια έχω μόνο το στέλεχος και όχι τις κατόψεις, επομένως δε μπορώ να ξέρω με σιγουριά τα επιμέρους εμβαδά των οριζ. ιδιοκτησιών. Στη δε νομιμοποίηση μετά, αναφέρει ότι νομιμοποιεί 10 τμ του ισογείου, τα οποία όμως δεν είναι μία συγκεκριμένη επέκταση, άλλαξε το περίγραμμα του κτιρίου, τι αντιστοιχεί σε κάθε οριζόντια άγνωστο. Οπότε αν ήταν υποχρεωτικό θα έκανα μία θεώρηση για το εμβαδόν που αντιστοιχούσε στην 1η άδεια, και τι νομιμοποιήθηκε στην 2η, όμως επειδή αυτό δε θα ήταν σίγουρα σωστό, προτιμώ να μην το γράψω. Αφού μου δίνει και ο νόμος αυτό το δικαίωμα!

Link to comment
Share on other sites

Βάσει των ανωτέρω, όταν έχουμε μια άδεια προσθήκης η οποία αφορά διαφορετική οριζόντια ιδιοκτησία από την ιδιοκτησία της οποίας καταχωρούμε την ΗΤΚ, αλλά εμπεριέχεται στον φάκελο της άδειας της οικοδομής, πρέπει να εισάγουμε και αυτήν την πράξη, συμπληρώνοντας στην καρτέλα των επιφανειών παντού 0 τ.μ.; (από τη στιγμή που για την ιδιοκτησία μας δεν προκύπτει καμία μεταβολή από αυτήν την πράξη)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

πρέπει να εκδώσω ΗΤΚ σε μια οριζόντια (διαμέρισμα) που έχει μια θέση στάθμευσης στον ακάλυπτο. Όμως πουθενά δεν αναφέρονται τα τ.μ. της θέσης στάθμευσης, ούτε στη σύσταση, ούτε στο κτηματολόγιο. Στο κτηματολόγιο το κουτί της επιφάνειας είναι κενό. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση; να πάρω και το σχέδιο της σύστασης μπας και φαίνεται κάτι εκεί; αλλά αν δεν φαίνεται τι βάζω ως εμβαδόν στην ΗΤΚ;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν αναφέρεται αυτό το δικαίωμα στο διαμέρισμα, που και ποιός το βρήκε και σου έδωσε τέτοια εντολή;

αν ήταν παρακολούθημα της οριζόντιας θα έπρεπε να αναφέρεται, στο πιο πρόσφατο πωλητήριο του προκτήτορα, στην σύσταση ή μπορεί και να γίνεται αναφορά στον κανονισμό. Από τη στιγμή όμως που όπως λες έλαβες απόσπασμα κτηματολογικών εγγραφών και δεν αναγράφεται ούτε εκεί το θέμα αρχίζει και "μπάζει". Μιλάς με συμβολαιογράφο να σου εξηγήσει τι έχει συμβεί και αν προτίθενται να κάνουν τροποποίηση της σύστασης (κάτι για το οποίο δεν σε ενημέρωσε κανείς). Αν όμως η θέση αναγράφεται αλλά χωρίς περιγραφή επιφάνειας, χωρίς περιγραφή συνόρων, προσανατολισμού κλπ, και αυτό αποτελεί στοιχείο που υποδηλώνει την απαίτηση τροποποίησης σύστασης καθώς η ταυτότητα του πράγματος δεν είναι χωρικά -σαφώς-ορισμένη.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@sdakos χωρίς το σχέδιο της σύστασης πώς θα βεβαιώσετε ότι δεν έχει αυθαίρετες κατασκευές εντός του Χώρου αυτού, αφού δεν ξέρετε πού είναι ο χώρος αυτός? Το εμβαδόν έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Δείτε τι δείχνει το σχέδιο της σύστασης πρώτα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αρχικά σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας!

@Pavlos33 Η θέση στάθμευσης αναφέρεται στη σύσταση, η οποία είναι κ τίτλος ιδιοκτησίας για την ιδιοκτήτρια. Στη σύσταση στον ισόγειο όροφο αναφέρεται ότι υπάρχουν 15 θέσεις στάθμευσης χωρίς να αναφέρεται τίποτα περισσότερο. Στη συνέχεια στην κατανομή διαμερισμάτων αναφέρεται ότι το εξεταζόμενο διαμέρισμα έχει την αποκλειστική χρήση του υπ' αριθμ 5 χώρου στάθμευσης του ακαλύπτου ως παράρτημα αυτού. Δεν αναφέρονται πουθενά τετραγωνικά εξού και λογικά αυτό βάλανε και στο κτηματολόγιο. 

@ppanag Έχετε δίκιο, θα πάρω και τη σύσταση, αλλά στον ακάλυπτο όντως δεν έχει κάποια κατασκευή ώστε να υπάρχει αυθαιρεσία. Θα βρω την κάτοψη και αν υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω θα το ξαναγράψω εδώ!

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@sdakos Μετά τις νέες διευκρινίσεις που έδωσες, προκύπτει ότι το παρακολούθημα υφίσταται βάσει τίτλου και μάλιστα δόθηκε και αρίθμηση. Αυτό σημαίνει ότι πολύ πιθανό να υπάρχει διάγραμμα κάλυψης στο οποίο να αποτυπώνονται οι θέσεις και αυτό να προσαρτήθηκε στην ΠΣΟΙ.  Όπως αναφέρω και στην πρώτη μου απάντηση χρήζει διερεύνησης το θέμα αν και κατά πόσο πέραν της παράλειψης αναγραφής επιφάνειας, υπάρχει και παράλειψη αναγραφής προσανατολισμού της θέσης.

Όμως, έκανες ερώτημα εδώ χωρίς να έχεις πάρει τη σύσταση και τα προσαρτημένα σε αυτή σχέδια; Πρώτα λαμβάνουμε πλήρη φάκελο τον οποίο μελετάμε σχολαστικά και ύστερα προκύπτουν οι όποιες αμφιβολίες απορίες τις οποίες με χαρά μας και στα πλαίσια της συναδελφικότητας να τις συζητήσουμε.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.