Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ημιτελής ιδιοκτησία στο στάδιο του σκελετού-Καταχώρηση στην ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου


Recommended Posts

Αυτό που σε λένε είναι αντίστοιχο με το να  πας να κάνεις ΗΤΚ σε οικόπεδο με ΟΑ που έχει κατασκευαστεί μόνο το υπόγειο. Θα δηλώσεις στην ΗΤΚ μόνο το υπόγειο? Δεν ξέρω......

Είναι οριακά να έληξε η ΟΑ πριν το 2011 (δεν θυμάμαι ακριβής ημερομηνία)... 

Αν έληξε η ΟΑ, τότε και εγώ δεν θα δήλωνα τον Γ' 

Αν δεν έληξε έχει δικαίωμα να κατασκευάσει τον Γ' όροφο. Οπότε  θα  έβαζα όλες τις επιφάνειες στην καρτέλα επιφάνειες ενώ στην καρτέλα χρήσεις θα έβαζα και τον Γ' όροφο και στα σχόλια θα έγραφα ότι δεν είναι υλοποιημένος όπως και στην Τεχνική έκθεση θα διευκρίνιζα τον Γ' όροφο ως μη υλοποιημένο.....

Ας πει και κάποιος άλλος την γνώμη του....

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα σε ολόκληρη την ομάδα!

Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Πρόκειται για την έκδοση ΗΤΚ για σύσταση οριζοντίων δυο διαμερισμάτων οικοδομής η οποία είναι ημιτελής, έχει ολοκληρωθεί το στάδιο του σκελετού και της εξωτερικής τοιχοποιίας και βρίσκεται στο στάδιο των επιχρισμάτων. Ο συμβολαιογράφος ζητάει ΗΤΚ για το κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά.
Πως προτείνετε να το χειριστώ;
Θεωρώ, όπως είδα και συμφωνώ με προηγούμενα σχόλια, ότι πρέπει να γίνει μία ΗΤΚ για το σύνολο της οικοδομής (ως ημιτελής) με επιμέρους χαρακτηρισμούς στου ορόφους (εμβαδά αποθηκών, διαμερισμάτων, κοινοχρήστων κλπ) και έπειτα μετά την ΣΟΙ και τη μεταβίβαση των διαμερισμάτων, να γίνει αρχειοθέτηση της αρχικής καταχώρισης και έπειτα προσθήκη νέων καταχωρίσεων με τις οριζόντιες ξεχωριστά (υπ' ευθύνη του εκάστοτε ιδιοκτήτη).

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να το κάνεις. Η οικοδομή, ουσιαστικά, έχει κατασκευασθεί.

On 9/3/2023 at 7:05 ΜΜ, Pavlos33 said:

Κατά αντιστοιχία με την περίπτωση της ερωτοαπάντησης 28

28. Πως γίνεται η καταχώριση ΗΤΚ σε περίπτωση που, με μία συμβολαιογραφική 
πράξη, πρόκειται να γίνει κατάτμηση οικοπέδου και μεταβίβαση; 

Αρχικά  καταχωρίζετε  ΗΤΚ  για  το  σύνολο  του  οικοπέδου,  σύμφωνα  με  την  ισχύουσα  κατάσταση. 
Παράλληλα,  εισάγετε  ξεχωριστά  οικόπεδα  στο  Μητρώο,  ώστε  να  συνταχθούν 
τόσες ΗΤΚ όσες και τα τμήματα του οικοπέδου (νέα οικόπεδα) τα οποία θα προκύψουν από την  κατάτμηση.  
Στην  Τεχνική  περιγραφή  των  προς  δημιουργία  οικοπέδων  εξηγείτε  την 
περίπτωση  και  εισάγετε  το  σχόλιο  «Η  ΗΤΚ  συντάσσεται  υπό  την  αίρεση  της  μεταγραφής-καταχώρισης στο αρμόδιο γραφείο του τίτλου από τον οποίο προκύπτει η ιδιοκτησία». 
Μετά  τη  μεταγραφή  του  συμβολαίου,  θα  πρέπει  να  αρχειοθετηθεί  η  ΗΤΚ  του  αρχικού οικοπέδου, με αποστολή e-mail στο [email protected].  
Συστήνεται να υποβληθεί τροποποιητική καταχώριση για κάθε οικόπεδο που προέκυψε από την κατάτμηση, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός του συμβολαίου και το ΚΑΕΚ, και να διαγραφεί το παραπάνω σχόλιο, ώστε η καταχώριση να είναι επικαιροποιημένη.  

Στην προκειμένη περίπτωση αντί για τμήματα οικοπέδου έχεις οριζόντιες ιδιοκτησίες.

Edited by Δόκτορας
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Ερώτημα:

Κτίσμα παλιό, φέρουσα λιθοδομή, στεγασμένη οικοδομή , νέοι χώροι προστίθενται με την υπό υλοποίηση Ο.Α. (δεν έχει λήξει), ζητείται ΗΤΚ. Θα δηλωθεί ως ημιτελής οικοδομή; Υπάρχουν ακόμα κάποιες εργασίες πολύ βασικές για την οριστικοποίηση των μεγεθών κάλυψης - δόμησης. Ίσως , δηλαδή, υπάρξει ακόμα και ενημέρωση - αναθεώρηση μετά την έκδοση ΗΤΚ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Ο φέρων οργανισμός έχει ολοκληρωθεί; Αν ναι τότε εισάγεις κανονικά τα μεγέθη επιφανειών και δεν το δηλώνεις "ημιτελές" στην ΗΤΚ.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι ολοκληρωμένος ναι. Άρα προχωρώ στην ΗΤΚ με τα μεγέθη της ΟΑ. Ευχαριστώ πολύ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

18 ώρες πριν, Pavlos33 said:

Καλησπέρα. Ο φέρων οργανισμός έχει ολοκληρωθεί; Αν ναι τότε εισάγεις κανονικά τα μεγέθη επιφανειών και δεν το δηλώνεις "ημιτελές" στην ΗΤΚ.

 

ΗΜΙΤΕΛΗΣ.png

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@Pavlos33 είναι ο ορισμός του ημιτελούς, μάλλον κάτι σου διέφυγε... όπως ακριβώς το αναφέρει του απόσπασμα ερωτήσεων που παρέθεσε ο @kan62 , στο οποίο αν το έγραφα εγώ θα πρόσθετα:

"Σε κάθε περίπτωση, στο πεδίο «Υλοποιημένη Ιδιοκτησία» επιλέγετε «Ημιτελής» και αναφέρετε ρητά στην τεχνική περιγραφή το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η κατασκευή."

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Συνάδελφοι . Έχετε δίκιο σε ότι γράφετε. Για το τυπικό του πράγματος στην καταχώρηση πρέπει να επιλεγεί το ημιτελές. Μάλλον κοιτούσα μόνο το ένα σκέλος του ερωτήματος του Μιχάλη (αυτό που λένε, άλλα βλέπουν τα μάτια και άλλα σκέφτομαι...:). Πάντως για να μην  μας πιάνει και άγχος, όλες αυτές οι καταχωρήσεις μοιάζουν περισσότερο στατιστικού χαρακτήρα παρά ουσίας  . Θα μου πείτε τώρα (και εύλογα) έχει η ΗΤΚ κάποια ουσία; (προφανής η απάντηση). Σημασία έχει, όπως και στις παλιές βεβαιώσεις του Α 83 αυτά που αναγράφονται στην τεχνική έκθεση και φυσικά οι εμβαδομετρικές καταχωρήσεις-χρήσεις-διοικητικές πράξεις μετά των σχεδίων τους. Να σας δώσω πρόσφατο παράδειγμα. Οικόπεδο με περιτοίχιση προ 55 (ξερολιθιές με πέτρες και με ωμόπλινθους). Δίνω βεβαίωση (όχι αδόμητο) αυτή με τις εξαιρέσεις του άρθρου 82 με τα σχετικά που έχουμε συζητήσει στα προ 55 και ο συμβ/φος απλώς αναφέρει στην περιγραφή ότι δεν υπάρχει κτίσμα στο ακίνητο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα σε όλους, καλούμε  αι να εκδώσω ΗΤΚ για πώληση οριζόντιας ιδιοκτησίας σε αδόμητο οικόπεδο. Έχει εκδοθεί Ο.Α. το 2007 και υπάρχει σύσταση επίσης το 2007. Να το αντιμετωπίσω σύμφωνα με τις οδηγίες του ΤΕΕ ερωτ. 15 και να το περιγράψω ως ημιτελής ή να το χειριστώ ως αδόμητο και να κάνω αναλυτική περιγραφή στην τεχνική έκθεση? Τι με συμβουλεύεται ε;

 Ευχαριστώ!

Edited by Pavlos33
διόρθωση ορθογραφίας λέξεων-Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.