Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έναρξη της έκδοσης βεβαίωσης σύνδεσης με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας μέσω του πληροφοριακού συστήματος «e-Άδειες»


Engineer

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 82
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
On 22/12/2022 at 7:43 ΜΜ, ΚΑΝΑ said:

κανένας μας δεν ξέρει πως και τι χρειάζεται για την ηλεκτροδότηση! 

Και εγώ ψάχνω πως θα ηλεκτροδοτήσω κτίσμα προ του 1955 για το οποίο παλαιότερα είχα εκδώσει βεβαίωση προ του 55 (ένα ενιαίο ισόγειο κτίσμα με 3 αυτοτελείς κατοικίες)

Λέει το άρθρο 47 

Μετά την έκδοση του Πιστοποιητικού Ελέγχου Κατασκευής, για τη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφελείας, με την εξαίρεση των περιπτώσεων αρχικής σύνδεσης με το Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ως προς τις οποίες εφαρμοστέα τυγχάνει η διάταξη του άρθρου 47Α του ν. 4495/2017, υποβάλλεται ηλεκτρονικά, διά της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), από τον ιδιοκτήτη μέσω εξουσιοδοτημένου μηχανικού αίτηση στην Υ.ΔΟΜ., η οποία ελέγχει τα αποδεικτικά καταβολής των οφειλόμενων εισφορών υπέρ του Δημοσίου και του e-ΕΦΚΑ και το αποδεικτικό καταβολής της συμφωνηθείσας αμοιβής επίβλεψης και θεωρεί την οικοδομική άδεια.

H διαδικασία ηλεκτρονικής θεώρησης εφαρμόζεται και σε οικοδομικές άδειες ή άδειες δόμησης που έχουν εκδοθεί εντύπως.

αλλά κανένας δεν ξέρει ποιες εννοεί ως έντυπες

όλες άσχετα πότε εκδόθηκαν ή μόνο αυτές που εκδόθηκαν μετά τον 4030/11 και πριν την εφαρμογή e-άδειες??

 

 

Τελικά βγήκε άκρη;; Έχω ένα κτίριο προ του '55 και σκέφτομαι μήπως βάλω το 1.ε. (αυθαίρετες εγκαταστάσεις-κατασκευές (χωρίς άδεια, έγκριση κλπ) ) και να επισυνάψω την βεβαίωση νομιμότητας προ '55 αντί της βεβαίωσης υπαγωγής που ζητάει κανονικά. Τι λέτε;;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ!

 

On 13/3/2023 at 5:19 ΜΜ, ΚΑΝΑ said:

Ναι επιλέγεις 1ε (επιβεβαιωμένο από ΤΕΕ-το αναφέρω σε κάποιο άλλο παρόμοιο νήμα) 

Και κάτι ακόμα αν γνωρίζετε...Στα δικαιολογητικά τι θα ανεβάσω;; Είμαι υποχρεωμένη πλέον να κάνω ηλεκτρονική ταυτότητα, να βγάλω στην ουσία βεβαίωση νομιμότητας και να ανεβάσω αυτό το διακιολογητικό ;

Link to comment
Share on other sites

On 1/30/2023 at 10:48 PM, thessalon-77 said:

Αν καταλαβα καλά για άδειες πχ περιόδου 2000 (με ΓΟΚ) που δεν εχουν αυθαιρεσίες και  είχαν σφραγίδα θεώρησης για προσωρινή σύνδεση με την ΔΕΗ κανουμε την εξης διαδικασία:

·         e-αδειες ==> επιλογή «Βεβαίωση σύνδεσης με τα δίκτυα κοινής ωφελείας»

·         ανεβάζουμε υπευθυνη δηλωση εξουσιοδοτησης ιδιοκτητη προς μηχανικο ως διαχειριστή αιτησης κτλ

·         ανεβαζουμε νομιμοποιητικά έγγραφα (από οικ. αδεια: στελεχος , τοπογραφικο, κατοψεις, διαγραμμα καλυψης κτλ)

·         ανεβάζουμε την θεωρημενη οικοδομικη αδεια όπως ειχε γινει η θεωρηση της πχ το 2003,2005 κτλ και όχι καποια τωρινη θεωρηση της από ΥΔΟΜ

Τελικά ισχύει αυτή η διαδικασία γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα?

Link to comment
Share on other sites

On 10/8/2022 at 10:24 AM, ΚΑΝΑ said:

Για διαβάστε και αυτό μήπως σας-μας βοηθήσει  

https://ecopress.gr/odigies-gia-tin-ekdosi-tis-vevaiosis/

Ευχαριστούμε πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Έχω μια πολυκατοικία με Οικοδομική Άδεια του 1996, η οποία έχει θεώρηση για προσωρινή σύνδεση με δίκτυα για του Β, Γ και Δ ορόφους και τους κοινόχρηστους χώρους. Εγώ τώρα θέλω να ηλεκτροδοτήσω την ιδιοκτησία του Α ορόφου, η οποία έχει και μια τακτοποίηση με 4495 για 1τμ υπέρβασης δόμησης και αλλαγές στις διαστάσεις των ανοιγμάτων. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επιλέξω και την περίπτωση 1β (Εγκαταστάσεις-κατασκευές με Οικοδομική Άδεια) και την 1ε (Αυθαίρετες εγκαταστάσεις-κατασκευές (χωρίς άδεια, έγκριση κλπ) ?

Όσον αφορά τη θεώρηση της Οικοδομικής Άδειας, από την Πολεοδομία μου ζητάνε τεχνική έκθεση και υπεύθυνη δήλωση μηχανικού και τις αμοιβές επίβλεψης. Θα πρέπει δηλαδή να βρεθεί ο Επιβλέπων της Άδειας του 1996?

Σκέφτομαι μήπως θα πρέπει να βγει μια Μικρής Κλίμακας για εσωτερικές διαρρυθμίσεις της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας, ώστε μετά να θεωρηθεί αυτή για τη σύνδεση?

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, kakallia said:

Σκέφτομαι μήπως θα πρέπει να βγει μια Μικρής Κλίμακας για εσωτερικές διαρρυθμίσεις της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας, ώστε μετά να θεωρηθεί αυτή για τη σύνδεση?

Σε παρόμοια περίπτωση (είχα διαχωρισμό ΟΙ), πήρα πάνω μου τις αλλαγές που έπρεπει να γίνουν με ΕΕΔΜΚ και εξέδωσα τις ανάλογες βεβαιώσεις συνδέσεων. Στη πολεοδομία δυστυχώς οι απαντήσεις πάντα κυμαίνονται σε σχέση με οικοδομικές άδειες. Συνεπώς πρέπει κάποιος να είναι αρκετά διαβασμένος για να τεκμηριώνει (αν υπάρχουν) τις εναλλακτικές λύσεις...

Link to comment
Share on other sites

Οπότε προτείνεις να προχωρήσω με έκδοση Άδειας μικρής κλίμακας? Για την ηλεκτροδότηση όμως θα αρκούσε και μια μικρής κλίμακας μόνο για εσωτερικούς χρωματισμούς πχ? Γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν γίνει τώρα κάποιες εργασίες..

Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει μετά να θεωρηθεί από την Πολεοδομία για σύνδεση με δίκτυα ή θα αρκεί η τεχνική έκθεση για ολοκλήρωση των εργασιών που ζητάει το σύστημα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.