Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολλαπλές ιδιοκτησίες - ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου


Recommended Posts

Καλησπέρα. 

Πρέπει να εκδώσω πολλαπλές ταυτότητες κτιρίου σε λειτουργικά ενιαία χρήση κτιρίου, υπό έναν ιδιοκτήτη. Παλαιότερα έχει γίνει τακτοποίηση του Ν.4178/13, η οποία αφορούσε στο σύνολο της ιδιοκτησίας και όχι ανά ΚΑΕΚ, που αναγκαστικά (για να μη μπλέξουμε με το κτηματολόγιο) θα πάμε τώρα να κάνουμε. 

Ο προβληματισμός μου έγκειται στο πως θα κάνω αναγωγή των τ.μ. των υπερβάσεων που συνολικά αναφέρονται στην υπαγωγή, στην επιφάνεια που θα αναφέρω σε κάθε ταυτ. κτιρίου δεδομένου ότι δικηγόρος και συμβολαιογράφος έχουν άγνοια της σύνδεσης ΚΑΕΚ και τμήματος κτιρίου... 

Έχει κάποιος συνάδελφος αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο, μήπως μου δώσει κάποια ιδέα ή τι προβλέπει η νομοθεσία (αν και δε βρήκα κάτι να αναφέρεται παρόμοιο). 

 

Link to comment
Share on other sites

εχεις ενα κτιριο, με ενιαια χρήση ως.......

και δεν εχει γινει συσταση ΟΙ

Επομενως εχεις ενα ΚΑΕΚ

και στο κτηματολογιο γραφεις ενα κτιριο "κτισματα χωρις συσταση"

στο κελι Β2,

χωρις αφαιρεση κοινοχρηστων.

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

να σας ρωτήσω. Σε ένα γήπεδο μέσα έχω μια μικρή κατοικία και 4 ξεχωριστά κτίρια, πρόχειρες κατασκευές με λαμαρίνα, (σταύλοι). Μια ΗΤ θα φτιάξω ή μια ΗΤ για το κάθε ανεξάρτητο κτίσμα μέσα στο γήπεδο (ανεξαρτητα της κατάστασης του, κατοικία ή σταύλος. ) ?

Link to comment
Share on other sites

Διδώνης 🙂 Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση σου, είναι λίγο πιο σύνθετο θέμα βέβαια, δηλαδή έχω και άλλα ερωτήματα, σε ευχαριστώ πάντως φίλε μου να είσαι καλά 

 

Μπέρδεψα σήμερα.. Με πήρε ιδιοκτήτης με 3 ορ. Ιδιοκτ. Και μου ζήτησε ηλ. Ταυτ. για διαμέρισμα Α' ορόφου, με παρακολούθημα στην pilotis που έχει κλείσει και έχει νομιμοποιηθεί. Η ιδιοκτησία όμως συνδέεται με εσωτερική κλίμακα και με αποθήκες στο υπόγειο (2) που ρυθμίζονται αυτόν τον καιρό. 
Θα ήθελα να ρωτήσω, μπορώ να βγάλω ΗΤ μόνο για την ρυθμισμένη ιδιοκτησία Α' ορόφου, με τα (νομιμοποιημένα ) παρακολουθήματα της στην pilotis, όταν αποτελεί μια ανεξάρτητη αυτοτελή οριζ. Ιδιοκτ. Πρακτικά όμως συνδέεται με αποθήκη στο υπόγειο, άλλη ορ. Ιδιοκτ. Και να βγάλω ΗΤ μόνο για το διαμέρισμα Α' ορόφου με τα παρακολουθήματα του, όταν ακόμα αυτό συνδέεται και με άλλη ορ. Ιδιοκτ. στο υπόγειο?

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα με καταλάβατε... λεω πως έχουμε ένα διαμέρισμα πρώτου και ισογείου ορόφου, μεζονέτα δηλαδή. Εδώ όμως και αρκετά χρόνια ο ιδιοκτήτης έχει ανοίξει μια τρύπα στην πλάκα το δάπεδο του ισογείου και έχει κάνει μια σκάλα, κατεβαίνει ως το υπόγειο, και έτσι η μεζονέτα μας συνδέθηκε και με μια αποθήκη στο υπόγειο.  :)
Ρωτάω ΗΤ μπορώ να εκδώσω μόνο για το διαμέρισμα ισογείου και πρώτου ορόφου ?

Η αποθήκη στο υπόγειο αποτελεί ξεχωριστή ανεξάρτητη δηλαδή όπως την ονοματίζουν και οι συμβολαιογράφοι, ορ. Ιδιοκτ.. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.