Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση σύνδεσης με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας


Recommended Posts

Μεσω του e adeies θα βγει η βεβαίωση απλα ρωταω αν μπορώ να προχωρήσω χωρίς θεωρηση της αρχικής Ο.Α. για την ηλεκτροδότηση διαμερίσματων που αποπερατώνονται με ΕΕΜΚ και έφόσον γινεται αυτό αν θα πρεπει να έχουν πληρως αποπερατωθεί οι εργασίες της ΕΕΜΚ και να έχει κλείσει από τον μηχανικό η διαδικασία τους. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Βάσει της παραπάνω εγκυκλίου εκτιμώ ότι δεν μπορείς διότι όπως αναφέρεις, υπάρχει υπαγωγή σε ακίνητο με Ο.Α  Η διαδικασία μέχρι πριν γινόταν μέσω Πολεοδομίας. Το πιο λογικό είναι να έχει ολοκληρωθεί ένα έργο πριν συνδεθεί με τα δίκτυα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kαλησπέρα συνάδελφοι, σε οικοδομή με άδεια του 78 στην οποία θέλουν ρολόι για κοινόχρηστους, αναζητώντας στην πολεοδομία το στέλεχος δεν βρήκα σφραγίδα θεώρησης. Εξετάζοντας όλες τις άδειες του τόμου που μου δόθηκε, εκείνης της χρονιάς, δεν έφερε κανένα στέλεχος σφραγίδα. Σκέπτομαι να προχωρήσω κανονικά , απλά τι μπορώ να αναγράψω στο πεδίο που μου ζητά αρ. πρωτοκόλλου στο e adeies?

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχεις θεωρημένη Ο.Α   τότε δυστυχώς πρέπει υποχρεωτικά να ζητήσεις θεώρηση από την ΥΔΟΜ

υ.γ Υπόψη ότι  περίπου το 2008-9 με Υ.Α προβλέπονταν ότι οποιαδήποτε Ο.Α που είχε εκδοθεί πριν το 1989 (δηλ πριν τον Ν Λιάσκα που ανέβασε τις αμοιβές μας) μπορούσε να θεωρηθεί για ηλεκτ/ση χωρίς αυτοψία από την ΥΔΟΜ και χωρίς καταθέσεις αμοιβών κλπ -με απλή προσκόμιση της στην ΥΔΟΜ με αίτηση ηλεκτρ/σης

Αν έχεις κάποια τέτοια περίπτωση μπορείς να βάλεις αυτή την θεωρημένη Ο.Α. Με τους σημερινούς νόμους αυτή η διαδικασία (κακώς για μένα) καταργήθηκε

Edited by ΚΑΝΑ
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ συνάδελφε. Κάτι ακόμα. Έχω δύο στελέχη για θεώρηση που αφορούν την οικοδομή, ένα αρχικό 3όροφης και  ένα για προσθήκη 4ου ορόφου, και τα δύο του 1978. Αιτούμαι θεώρηση και για τα δύο να φανταστώ και τα χρησιμοποιώ σε μία βεβαίωση για σύνδεση με δίκτυα εφ' όσον τη ζητώ για τους κοινοχρήστους?

Link to comment
Share on other sites

στη ίδια οικοδομή αναφέρεσαι ή σε άλλη περίπτωση οικοδομής?? 

Γενικά ισχύει ότι αν έχεις στέλεχος Ο.Α θεωρημένο -υ.γ είτε από ΥΔΟΜ είτε από επιβλέποντα- ( οποτεδήποτε 1956 ...2023) και αφορά  όλη την οικοδομή τότε σήμερα μπορείς με αυτό το στέλεχος να δώσεις ρεύμα σε οποιαδήποτε Ο.Ι και φυσικά και στα κοιν/στα 

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Έχω δύο στελέχη - δύο διαφορετικούς αριθμούς ΟΑ - για την ίδια οικοδομή (για την οποία ζητούν κοινόχρηστο ρολόι ) με το πρώτο να αφορά την αρχική ανέγερση 3 ορόφων και το δεύτερο τη προσθήκη 4ου ορόφου. Ίσως θα έπρεπε να τα θεωρήσω και τα δύο και έπειτα να τα εισάγω σε μία βεβαίωση για σύνδεση με δίκτυα.

Edited by gtho
Link to comment
Share on other sites

On 12/10/2022 at 9:31 PM, akis73 said:

Όπως τα είπες, θελει μία δήλωση ανάθεσης διαχείρισης της δήλωσης από τον ιδιοκτήτη προς εσένα και μία δήλωση ανάληψης ότι εσύ σαν μηχανικός αναλαμβάνεις την διαχείριση της δήλωσης. Τα ανεβάζεις στο σύστημα μαζί με το στέλεχος θεωρημένο για την παράταση και είσαι οκ.

 

Καλησπέρα, αν αφορά ιδιοκτησία του ιδίου του μηχανικού ξέρετε τι πρέπει να ανεβάσουμε?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, δεν έχει νόημα να αναθέσεις στον εαυτό σου. Θα μπορούσες να ανεβάσεις μία δήλωση ανάληψης και στο πεδίο της ανάθεσης να εξηγήσεις το ως άνω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα, προς ενημέρωση των συναδέλφων για αποφυγή ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων...ο ΔΕΔΔΗΕ παίρνοντας την πράξη για σύνδεση με τα δίκτυα, που εκτυπώνουμε από το e άδειες, θέλει στην ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ/ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ να γράφεις το εξής: τι ηλεκτροδοτείς ακρίβώς π.χ. ισόγεια κατοικία 50 τμ,, διαμέρισμα 1 ου ορόφου 80 τμ. κλπ

Εγώ είχα γράψει  : «σύνδεση με τα δίκτυα κοινώς ωφελείας για κτίσμα με χρήση «Άλλη κατοικία» που έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Ν.4495/17» και παρακάτω στο έντυπο είχα αναγράψει ως δόμηση τα τετραγωνικά του ακινήτου...ΑΛΛΑ δεν το δέχονται και θέλουν να ξαναεκδώσω βεβαίωση. Ενώ τους είπα ότι στο e άδειες επισυνάπτεται η δήλωση του 4495 που έχει αναλυτική περιγραφή του ακινήτου...τίποτα, θα την ξανακάνω.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.