Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση σύνδεσης με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας


Recommended Posts

@ppanag Αρχικά σε ευχαριστώ για την βοήθεια.

Η σύνδεση αφορά  διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο . Μια τυπική΄μεζονέτα.
Έχει άδεια οικοδομής του 2006 ήδη θεωρημένη για ρεύμα από το 2008 και έχει και μεταγενέστερη ρύθμιση με 4495 σε κατάσταση υπαγωγής για διάφορες υπερβάσεις επί αυτής.

Αλλα στοιχεία :
Στο οικόπεδο υπάρχει και άλλο  κτίριο πολύ παλαιότερο, ρευματοδοτημένο εδώ και δεκαετίες το οποίο έχει προσμετρηθεί στα μεγέθη της άδειας του νεότερου ως προυφιστάμενο του 1955.
Ο ιδιοκτήτης όλων είναι ένας και δεν υπάρχει κανενός είδους σύσταση .

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Σε αυτή την περίπτωσηθα έγραφα το συνολικό εμβαδόν στα σχόλια όπως ακριβώς θα δηλωθεί στον Δήμο και τίποτα στα κουτάκια 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Τους  αριθμούς  άδειας και ρύθμισης , τους βάζω στην καρτέλα στοιχεία υφισταμένου ή μήπως ούτε αυτά και απλά ανεβάζω κατευθείαν τα έντυπά τους ?

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχει συζητηθεί και άλλες φορές, αλλά νομίζω χωρίς ξεκάθαρη απάντηση.

Υπόγειος χώρος που αποτελεί αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία, μη λειτουργικά συνδεδεμένος με το ισόγειο, και ο οποίος έχει χρήση βοηθητική αλλά παράλληλα έχει προσμετρηθεί εξ' ολοκλήρου στον συντελεστή δόμησης, μπορεί να αιτηθεί αρχική σύνδεση με το δίκτυο (νέο ρολόι);

Ο ΔΕΔΔΗΕ μου έδωσε την απάντηση ότι είναι ευθύνη δική μου, ως μηχανικός, να κρίνω εάν μπορεί να ρευματοδοτηθεί ο χώρος στο πλαίσιο έκδοσης της βεβαίωσης. Η ΥΔΟΜ μου είπε φυσικά και γίνεται. Τελικά ξέρει κανείς τι ισχύει με βεβαιότητα;;

Edited by Tim22
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Μία ενιαία οριζόντια ιδιοκτησία ισογείου κατά την σύσταση, στην πραγματικότητα αποτελείται από 2 διαφορετικά διαμερίσματα με ξεχωριστή είσοδο και 1 αποθήκη, ομοίως με ξεχωριστή είσοδο και έχει ολοκληρωθεί η ρύθμιση με τον 4495/17. Οι ιδιοκτήτες δεν έχουν προβεί σε τροποποίηση της σύστασης και ζητήθηκε έκδοση βεβαίωσης σύνδεσης με το ρεύμα για το ένα διαμέρισμα.

Γίνεται να εκδοθεί βεβαίωση σύνδεσης ξεχωριστά για κάθε διαμέρισμα και να πάρει ρολόι ή από τη στιγμή που συμβολαιογραφικά η ιδιοκτησία εξακολουθεί να είναι μία, θα δοθεί μία βεβαίωση για όλο το ισόγειο; Μπορεί στη συνέχεια να γίνει διαχωρισμός παροχής, για να μην ρευματοδοτείται το άλλο διαμέρισμα και η αποθήκη;

Link to comment
Share on other sites

@Tim22 η σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας δεν έχει καμία σχέση με τη σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών. Θα πρέπει να ελέγχετε το δικαίωμα σύνδεσης με βάση τα στοιχεία που το κατοχυρώνουν π.χ. θεωρημένη άδεια για χ διαμερίσματα+1 κοινόχρηστη παροχή ή τακτοποίηση εξ' ολοκλήρου αυθαίρετου ακινήτου.

Διαφορετικά δεν βγαίνει καμία βεβαίωση... ούτε για ενα, ούτε για δύο διαμερίσματα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση, όμως η συγκεκριμένη άδεια επειδή είναι του 1974 δεν έχει σφραγίδα θεώρησης, έχει όμως η άδεια προσθήκης β' ορόφου του 1984, η οποία όμως δεν αφορά το ισόγειο που εξετάζω εγώ. Η ΥΔΟΜ μου έχει πει πως μπορεί να γίνει θεώρηση της άδειας για το ισόγειο μόνο και μελλοντικά, εάν χρειαστεί και για τον α' όροφο. Επομένως, ποιά στοιχεία κατοχυρώνουν το δικαίωμα σύνδεσης στην περίπτωσή μου; Αφού δεν έχει σημασία η σύσταση, τότε καταλήγουμε ότι θα δοθεί μια βεβαίωση σύνδεσης για όλο το ισόγειο;

Link to comment
Share on other sites

  Υπαρχει,  ενα  ενιαίο διαμερισμα στην αδεια και στην συσταση,

το οποιο  εχει ηδη γινει δυο αυτοτελη διαμερισματα.

  Εγινε  μεν τακτοποιηση του διαχωρισμου, αλλα οχι και συσταση και διανομη

  Επομενως,

  συμβολαιο και ΚΑΕΚ  και Ε9,  υπαρχουν  μονον για το "ενιαιο".

  Για συνδεση με ΔΕΗ θα χρειαστει και το συμβολαιο κτησης/συστασης και διανομης για το καθε ανεξαρτητο διαμερισμα, για την πληρωμη ΤΑΠ, ΔΤ και ΔΦ.

 Τετοιο συμβολαιο δεν υπαρχει.

   Προφανως,  στο Ε9 και στο κτηματολογιο υπαρχει ακομα το "ενιαιο" διαμερισμα.

Χρειαζεται να γινει τροποποιηση της συστασης και καθε ΟΙ θα εχει τον δικο της μετρητη.

 

  

 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.