Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδικό πρόγραμμα φ/β ως 10kW σε κτίρια


Stelios.A

Recommended Posts

lol .... έχεις καιρό για μονογραμμικά?

 

Εγώ λέω πρώτα να το εγκαταστήσεις και μετά να φτιάξεις το μονογραμμικο ...

 

ξερετε κατι που δεν γνωριζω ....?...

το μονογραμικο θα γινει οταν φτασει η ωρα του ...ακομα δεν εχω κανει αιτηση στην δεη απλα ξερω οτι δεν υπαρχει κολημα για σκεπη οποτε γιατι να βιαστω....?

εγω εβγαλα την σχολη μαστερ -δ και απο εκει υπολογισα ολα τα παραπανω και ημουν σε συνεργειο εγκαταστασης 400 kw με τρακερ....τωρα για αδειες και τετοια θα τισ βγαλει ο αδερφος μου μιας και ειναι μηχανικος .

εγω θα κανω την εγκατασταση ....

ξαναεπανερχομαι στο ερώτημα μου, χρειαζετε τίποτα αλλο να προεγκαταστησω στο στάδιο κατασκευεις του κτηρίου εκτός απο το καλώδιο του δικτύου και το καλώδιο σύνδεσης αντιστροφέα με το μετρητή? θελω να τα βάλω μέσα στον τοίχο να μην φαίνεται τίποτα εξωτερικά ... μήπως η ΔΕΗ θέλει να τα βλέπει ,αρα να είναι εξωτερικά?

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας και πάλι!

Μπορώ να καταθέσω αίτηση στη ΔΕΗ για οικιακό σε στέγη βοηθητικού χώρου κατοικίας για το οποίο εκκρεμεί η οικοδομική άδεια;

Έχω πάρει αριθμό πρωτοκόλλου από Πολεοδομία για την ανέγερση της αποθήκης αλλά ο ιδιοκτήτης ρωτάει αν μπορεί να καταθέσει σε αυτή τη φάση αίτηση στη ΔΕΗ πριν ολοκληρωθεί η οικοδ. άδεια, για να προλάβουμε σε περίπτωση που σταματήσουν να δέχονται αιτήσεις.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

@ xaris-CD

 

το παροχικό καλώδιο μέσα στον τοίχο δεν γνωρίζω αν γίνεται δεν το έχω ξανακούσει, θα μου έκανε περισσότερο νόημα να κάνεις ένα καναλι απο το οποίο όταν θα κάνεις την εγκατάσταση με ατσαλίνα θα το οδέυσεις.

Για το καλώδιο δικτύου απο τους Inverters θα πρέπει να το οδέυσεις εκεί που θα καταλήγει η δομημένη καλωδίωση του σπιτιού θα την τερματίσεις πάνω στο Patch panel και το patch panel θα συνδέεται με switch-router.

 

τα 50 μέτρα που αναφέρεις δεν είναι αμελητέα απόσταση θα πρέπει να δεις το θέμα απωλειών αφού έχεις αδερφό μηχανικό πες του να σου τα υπολογίσει.

Σχετικά με τις απορίες σου σε αυτά ποου ανέφερα νομίζω ότι το πρώτο είναι ξεκάθαρο, αν αλλάξεις το παραμικρό απο το αρχικό μονογραμμικό πριν την ηλέκτριση να τους πάς το τελικό.

και το παρακάτω (makes sense....) απλά σου αναφέρω ότι έχει νόημα να το υλοποιήσεις (συγμώμη για τα Αγγλικά στο μύνημα).

Link to comment
Share on other sites

@ xaris-CD

 

το παροχικό καλώδιο μέσα στον τοίχο δεν γνωρίζω αν γίνεται δεν το έχω ξανακούσει, θα μου έκανε περισσότερο νόημα να κάνεις ένα καναλι απο το οποίο όταν θα κάνεις την εγκατάσταση με ατσαλίνα θα το οδέυσεις.

αυτο μάλλον ειναι δύσκολο λόγο οτι το καλώδιο 5χ16 ειναι χονδρό και δεν σπάει

,ισως αφήσω ενα σωλήνα PVC 6χ10 μπας και καταφέρω να το περάσω αλλα υπάρχουν πολλες γωνίες οποτε θα ειναι λιγο δύσκολο

Να ρωτήσω κατι ακόμα το συγκρότημα αποτελείται απο 2 κτίρια ....μπορω και στο δεύτερο να κανω αλλη εγκατάσταση? εδω εχω 50 τετραγωνικά ελεύθερα με απόκλιση 40 μοίρες προς ανατολή σε σχεση με το βέλτιστο .....η άδεια ειναι μια και ο ιδιοκτήτης ένας...

θέλω να βάλω και τα άγκιστρα στα κεραμίδια κατα την τοποθέτηση της στεγης να μην παιδεύομαι αργοτερα ... βέβαια θα πρέπει να εχω αποφασίσει για ποια πλαίσια θα βάλω ....ωστε να μπουν στις σωστές αποστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Να αποφασίσεις

 

1 αν θα είνια μονοκρυσταλλικό ή Πόλυ (θα είσαι στο 1,5κάτι χ0,8κάτι ή παραπάνω)?

2. Αν είναι πόλυ πόσες κυψέλες (θα είσαι στο 1,6κάτι χ0,99 κάτι ή στο 2χ1)

 

Αν πάρεις αυτές τις αποφάσεις τους γάντζους τους βάζεις άφοβα οι αποκλισεις δεν θα είναι μεγάλες

 

αν βάλεις 3 σειρές πανέλων στην στέγη θα παίξεις με 6 σειρές γάντζων με πυκνότητα ανάμεσα τους ανάλογα την περιοχή.

 

όταν εννοώ κανάλι θα μπορούσε να είνια ή Κουβίdης ή PVC επίσης αν δεν σου χωράει κάνει μια μερική απογύμνωση μανδύα και με λίγο βαζελίνη θα γίνει η δουλειά. Αυτά

Link to comment
Share on other sites

SOS!!!

Εγώ της προάλλες πήγα και είδα μια μονοκατοικία όπου ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει αίτηση για Φ\Β

Το πρόβλημα είναι ότι τα κεραμίδια της σκεπής είναι όλα βιδωμένα πάνω στα ξυλά.

Και ψάχνω Ιδέες ? για την στήριξη των τεγιδων , πριν δώσω την προσφορά.

Link to comment
Share on other sites

Αν ξέρεις που είναι οι δοκοί απο κάτω απ το κεραμύδι (που μάλλον ξέρεις γιατί εκεί θα βιδώνει και το κεραμύδι υπάρχουν ντιζοστρίφωνα που τρυπάς το κεραμύδι και πιανει απο κάτω το σκελετό

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση: Σε στέγη βιομηχανίας που πλέον έχει σταματήσει τη δραστηριότητά της (δεν υφίσταται δηλαδή επιχείρηση), μπορεί ο ιδιοκτήτης της να εγκαταστάσει στη στέγη φωτοβολταϊκά μέσω του ειδικού προγράμματος <10kW ή απλά σαν στέγη (με 0.44 δλδ)? Το κτίριο έχει κανονικά ρολόι της ΔΕΗ και ρεύμα, απλά η επιχείρηση έχει πάψει τη λειτουργία της.

Φαντάζομαι στο ειδικό μέχρι 10kW δεν μπορεί να μπει, αλλά σαν εγκατάσταση επί στέγης κτιρίου γενικά?

 

Λοιπόν, ρώτησα στη ΔΕΗ και όντως στο ειδικό μέχρι 10kW δεν μπορεί να μπει, όμως σαν εγκατάσταση γενικά στη στέγη γίνεται (με την τιμολόγηση δλδ 0.44). Εκείνο που δε μου άρεσε καθόλου είναι ότι μου είπαν πως πλέον έχουν παγώσει και τις αιτήσεις επι στέγης (εκτός μόνο από τα <10kW)...Δηλαδή να κάνω την αίτηση και βλέεεπουμε...(έχει δηλαδή την ίδια αντιμετώπιση με μία αίτηση για εγκατάσταση επί γηπέδου). Αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.