Μετάβαση στο περιεχόμενο

Από 1η Ιανουαρίου 2024 υποχρεωτική εφαρμογή πληρωμών μέσω IRIS για ελεύθερους επαγγελματίες


Engineer

Recommended Posts

Απ'ότι έχω δει η Viva σου δίνει 2 λογαριασμούς έναν ατομικό και έναν επαγγελματικό, τον πορτοκαλί και τον μπλε με τα IBAN τους (δεν ξέρω αν πρέπει να δηλώνουμε τον επαγγελματικό στην ΑΑΔΕ). Σαν POS πάντως έχω κατεβάσει την εφαρμογή Viva POS με δυνατότητα σκαναρίσματος κάρτας και απ'ότι διαβάζω στο φόρουμ έχω καλύψει με αυτόν τον τρόπο την υποχρέωση για POS (το POS είναι συνδεδεμένο με τον Viva επαγγελματικό). Οπότε έλεγα μήπως μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και την αποδοχή Iris πληρωμών από τη Viva για να ξεμπερδεύουμε και με αυτό. Αν γνωρίζει κάποιος ας ενημερώσει.

Edited by Roy_Hobbs
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@Roy_Hobbs 

Όλοι οι επαγγελματικοί λογαριασμοί πρέπει να δηλώνονται στην ΑΑΔΕ

Κι εγώ με viva pos κάλυψα την υποχρέωσή μου, αλλά τσέκαρε και στην ΑΑΔΕ να επιβεβαιώσεις ότι το έχουν δηλώσει στα pos σου, υποτίθεται ότι είμαστε υποχρεωμένοι κάθε μήνα να τσεκάρουμε.

Στην εφαρμογή της viva βλέπω στις ρυθμίσεις ότι δίνει τη δυνατότητα για ενεργοποίηση του IRIS ... δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά προφανώς αν το κάνεις, τότε κάλυψες και αυτή την υποχρέωσή σου. Αυτό δεν είναι υποχρεωτικό να το συνδέσεις με όλους τους λογαριασμούς σου, αντιθέτως τους αρκεί να είναι ενεργοποιημένο !!!

 

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

στην ΑΑΔΕ το POS της Viva είναι περασμένο σε κατάσταση 'Προς αναβάθμιση' που δεν έχω ιδεά τι σημαίνει! Η καταχώριση έγινε περίπου 2 μήνες από την ενεργοποίηση της εφαρμογής Viva POS και δε χρειάστηκε να προσθέσω εγώ το POS στην ΑΑΔΕ.

Θα προχωρήσω στην ενεργοποίηση και του Iris στην Viva για να ξεμπερδέψω!

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Roy_Hobbs said:

στην ΑΑΔΕ το POS της Viva είναι περασμένο σε κατάσταση 'Προς αναβάθμιση' που δεν έχω ιδεά τι σημαίνει!

Έχει απαντηθεί σε άλλο topic για τα POS.

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, JohnnyHoliday said:

Έχει απαντηθεί σε άλλο topic για τα POS.

ok, thanks

Σχετικά με το Iris, προχώρησα σε ενεργοποίηση ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται εδώ https://help.vivawallet.com/el/articles/8560172-πώς-ενεργοποιώ-την-υπηρεσία-iris-payments

Δευτερόλεπτα κρατάει η διαδικασία και το μόνο που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να δηλώσει το λογαριασμό πίστωσης (που είναι ο ίδιος ο επαγγελματικός λογαριασμός της Viva).

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, σχετικά με την Εθνική, σε απάντηση σε μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου που τους έστειλα πριν μερικές μέρες μου είπαν ότι δεν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα ενεργ/σης IRIS payments μέσω web banking και ότι θα είναι έτοιμο εντός των ημερών.

Έχει κάποιος συνάδελφος παρόμοια εμπειρία ή μου απαντήσαν ότι να 'ναι; (τους έχω ικανούς). Επίσης στο web banking της ΕΤΕ μπαίνω με κωδικούς ιδιώτη (έχω ακόμα τον παλιό των όψεων για τις καταθέσεις αμοιβών) και δεν γνωρίζω αν έτσι θα έχω πρόσβαση στην ενερ/ση των επαγγελματικών πληρωμών IRIS ακόμα και όταν το ενεργ/σουν.

Link to comment
Share on other sites

ενεργοποίησα iris της Εθνικης στο ibank στο κινητό γιατί όντως στο web banking δεν υπάρχει η δυνατότητα ακόμα. ςχω και εγω τον παλιό όψεως

αν αποφασίσεις να το κάνεις στο κινητό αφού κατεβάσεις το αντίστοιχο app θα πρέπει απλά να αλλάξεις το παλιό username που ειναι 10ψήφιο με νεότερο (γίνεται αυτόματα αφου το επιλέξεις). Μετα πας στο προφιλ ,στις ρυθμίσεις, στις μεταφορές με κινητό τηλέφωνο και επιλεγεις το κινητό σου για iris

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να πούμε κάπου εδώ (επειδή το χρησιμοποιώ από τον καιρό που οι συστημικές τράπεζες υποχρεωθηκαν να κόψουν προμήθειες για ποσά <500€) ότι το IRIS βολεύει πολύ και για μεταφορά ποσών (χωρίς προμήθεια για <500€) και μεταξύ λογαριασμών διαφορετικών τραπεζών, που ανήκουν στον ίδιο δικαιούχο, αρκεί να υπάρχουν κωδικοί ibank για τους υπόψη (λογαριασμούς).

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.