Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους,

Έχω ένα διαμέρισμα το οποίο θέλω να διαχωριστεί σε 2 (δεν είμαι πολ/κος μηχανικός ούτε αρχιτέκτονας). Μίλησα με κάποιον αρχιτέκτονα ο οποίος μου έκανε το σχέδιο διαχωρισμού και συζητήσαμε και για την επίβλεψη του έργου. Ο αρχιτέκτονας μου είπε χρειάζεται άδεια εργασιών μικρής κλίμακας και όχι μεγαλύτερη οικοδομική άδεια. Ένας γνωστός μου πολιτικός μηχανικός μου ανέφερε πως για το διαχωρισμό απαιτείται μεγαλύτερη άδεια εργασιών η οποία έχει αρκετά μεγαλύτερο κόστος σε χρόνο και χρήματα. Φυσικά θα ήθελα να γίνουν νόμιμα όλα.
Έτσι δεν γνωρίζω πως να προχωρήσω.Γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν κάποια κριτήρια με βάση τα οποία αποφασίζει κάποιος αν χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας ή όχι? Η μήπως κάποια αρμόδια αρχή που μπορώ να ρωτήσω?

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, dimitris GM said:

 

5 hours ago, karanus said:

Και εδώ:ΥΠΕΕ 14346-25.5.2017.pdf

 

Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις 

Link to comment
Share on other sites

Έχω αλλαγή στην θέση της κουζίνας σε σχέση με τα σχέδια της Ο.Α., διαβάζω τα παρακάτω και δεν μπορώ να καταλήξω αν πρέπει να την χρεώσω σαν λοιπή παράβαση, ή δεν πρέπει να το χρεώσω καθόλου.

Άρθρο 100, παρ. 8

Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, αν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος και υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου.

Άρθρο 100, παρ. 14

Σε περίπτωση διαφορετικής διαρρύθμισης διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, υφίσταται απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου και ενιαίου ειδικού προστίμου.

Link to comment
Share on other sites

Δεν αποτελεί αυθαιρεσία που πρέπει να υπαχθεί στις διατάξεις του Ν.4495. Δεν χρειάζεται.... δεν απαιτείται.... ξέχνα τη!

Αν όμως κάνεις υπαγωγή στο Ν.4495 για το συγκεκριμένο ακίνητο άλλες του αυθαιρεσίες και ειδικώς αυθαιρεσίες το πρόστιμο των οποίων υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό, δεν χάνεις απολύτως τίποτα με το να προσθέσεις κι αυτή. Επίσης αν για οποιονδήποτε λόγο, σήμερα, αύριο ή στο μέλλον χρειαστείς "επικαιροποιημένη" κάτοψη  της ΟΙ καλό είναι να την αποκτήσεις από τώρα και να μην περιμένεις την απόκτηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας γι' αυτό κ.λπ.

Βέβαια πρέπει να υπολογίσεις και τον extra κόπο σου για τη "δημιουργία" της νέας επικαιροποιημένης κάτοψης, έχοντας πάντα και τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Στα σωστά που αναφέρθηκαν παραπάνω να παραθέσω ολόκληρο το απόσπασμα του νόμου για την πληρότητα του θέματος:

"Σε περίπτωση διαφορετικής διαρρύθμισης διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, υφίσταται απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου και ενιαίου ειδικού προστίμου, αλλά ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να ενημερώσει το σχετικό φακέλου της άδειας για τη συντελεσθείσα αλλαγή διαρρύθμισης κατά τη σύνταξη της ταυτότητας κτιρίου"

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι χρόνια πολλά!

Έχω γραφείο το οποίο στην άδεια φαίνεται ένα, στην σύσταση όμως διαιρείται σε δυο. Στη πραγματικότητα, το πλάτος του γραφείου (το οποίο βάσει Σ.Ο.Ι. είναι 3,3 μ. ) είναι 3,2μ.. Επίσης έχει καταλάβει και λίγο κοινόχρηστο. Ό,τι πρόκειται για διαμερισμάτωση ειναι το σίγουρο. Για το κοινόχρηστο θα χρειαστεί συναίνεση 51% ή καλύπτεται απο αρθ. 98/5α.? η διαφορά της θέσης της μεσοτοιχίας των όμορων γραφείων (πραγματικότητα με Σ.Ο.Ι.) μου επιφέρει κάποια αλλαγή (πχ στο να κάνω χρήση του 98/5α)?? και τέλος εαν σύμφωνα με παρ 8 του αρθρου 100 :" Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, αν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος και υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου" ,  τότε θα πρέπει ελέγξω όλο τον όροφο;

Το λέω γιατί έστω και εκτός των υπολοίπων γραφείων  του ορόφου, καθώς έχουν πολλά απ'αυτά φάει κοινόχρηστο, θα πρέπει να "χρεώσω" και τους υπόλοιπους ιδιόκτητες;

Ευχαριστώ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ηταν στραβος ο τοιχος και τον "παραγεμισε" με σοβα  ...  να τον φερει στα ισια.

Κατα τα λοιπα,

για επεκταση στα κοινοχρηστα πας με το 98

οσο για την διαμερισματωση, ο νομος μιλαει μεν για αποτυπωση του οροφου

επειδη επιτρεπει την  τακτοποιηση ενος ολοκληρου οροφου με 250 ευρω.

Τωρα,  αν ενας μονον σου δινει εντολη

-δεν μπορεις να μπεις με το ζορι  και να μετρήσεις τους διπλανους

-πληρωνει ο πελάτης σου τα 250

όσο για τους αρνούμενους...αυτοι θα πληρωσουν στο μελλον...να το ευχαριστηθουνε...:-)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.