Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

On 1/5/2019 at 9:34 PM, Pavlos33 said:

Το θέμα είναι το εξής εδώ. Ότι γενικά βάσει εγκ. 3 Ν. 4178 κάτι που κατασκευάστηκε μικρότερο δεν αποτελεί αυθαιρεσία, αν δεν παραβιάζονται πολεοδομικές διατάξεις από τη μη υλοποίηση. Όμως πρέπει να συζητηθεί με συμβολαιογράφο για το πως μπορεί να μεταβιβαστεί ένα διαμέρισμα που θα είναι μικρότερο από τους τίτλους του διοτι, αύριο θα εκδόσεις μια βεβαίωση η οποία θα αναφέρει ένα διαμέρισμα τάδε οριζόντια ιδιοκτησία επιφάνειας έστω 78 τμ ενώ στη σύσταση ήταν 80 τμ. Πολεοδομικά πάντως δεν υπάρχει πλέον άλλη αυθαιρεσία πέραν της διαμερισμάτωσης μεταξύ των δυο όμορων διαμερισμάτων.

Αυτο συμβαινει στην δικιά μου περιπτωση, το διαμερισμα οπως αποτυπώθηκε σημερα και συκρινομενο με το σχεδιο της ΟΑ δεν εισερχεται σε ομορα διαμερισματα ή κοινοχρηστους χώρους, ουτε εισερχονται σε αυτο, αλλά κατασκυεαστηκε κατα 3 τμ μικρότερο από το σχεδιο της ΟΑ που σημαίνει οτι το σημερινο εμβαδο διαφέρει (ειναι μικροτερο) απο το εμβαδο του συμβολαιου της συστασης. Πολεοδομικα ρυθμιζεται με δδ αλλα τι γίνεται συμβολαιογραφικά με την τροποποιηση σύστασης? Απαιτειται ή δεν χρειαζεται και μπορει να γινει μεταβίβαση δεδομένου οτι τα τμ του συμβολαίου ειναι 2.5% περισσοτερα απο την υφιστάμενη κατασταση?  

Edited by iliaskarvounis
Link to comment
Share on other sites

 Για αυτο το διαμερισμα, εχεις αδεια για..."80" τμ.

 Εχεις συσταση για πόσα τμ;;;

Αυτα τα 3 τμ. που του λειπουν, πού εχουν πάει;;;

Σε διπλανη ΟΙ ή εγινε ολη η πλακα του οροφου μικροτερη;;;

Link to comment
Share on other sites

οκ τώρα είδα οτι ανέβασα τελικά την ερώτηση εδώ. Εχω σύσταση 100 τμ, ΟΑ για 98,5 και υφιστάμενη κατάσταση 97,6. Περίπου αυτά είναι τα νούμερα. Βασικά το διαμέρισμα έγινε μικρότερο λόγω μικρότερης γωνίας μεταξύ δύο εξωτερικών τοίχων του διαμερίσματος/κτηρίου. Καμία απομείωση απο κοινόχρηστους η όμορρες ιδιοκτησίες.  

Η συμβολαιογράφος λέι οτι δεν μπορεί να κανει μονομερής τροποποίηση απο την στιγμή που δεν υπαρχει απομείωση απο κοινοχρηστους χώρους και υποστηρίζει οτι θα περνουσε στο κτηματολόγιο χωρίς τροποποίηση συστασης με απλή αναφορά στο νέο συμβόλαιο οτι το διαμέρισμα μετρήθηκε κατα κάτι μικρότερο και δεν υπάρχει καταπάτηση ομόρων και κοινόχρηστων χώρων. Υπάρχουν όμως αμφιβολίες. 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενό σου σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής. Επίλεξε επεξεργασία (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το.

Pavlos 33

Edited by iliaskarvounis
τονισμός
Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε ακριβώς τις διαστάσεις των σχεδίων. Πρέπει να ελέγξεις αν είσαι εντός του ±2% αφαιρώντας επιχρίσματα / επικαλύψεις. Για την στρεβλότητα είσαι 100% σίγουρος; Μήπως απλά δεν έχεις καμία παράβαση;

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ας υποθέσουμε ναι είμαι σίγουρος. Το ερώτημα είναι πως αντιμετωπίζεται μια τέτοια περίπτωση που το διαμερισμα κατασκευαστηκε μικροτερο, χωρις ομως να εχει καταπατηθεί απο ομορες ιδιοκτησιες η κοινοχρηστους ΄χωρους.  

Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, iliaskarvounis said:

....το διαμερισμα κατασκευαστηκε μικροτερο, χωρις ομως να εχει καταπατηθεί απο ομορες ιδιοκτησιες η κοινοχρηστους ΄χωρους.  

Όταν δεν επηρεάζει όμορες δεν είναι διαμερισμάτωση

 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 100 παρ8 ''Η διαμερισμάτωση ορόφου κατά την παρ.8 εφαρμόζεται υποχρεωτικά όταν υπάρχει διαφοροποίηση του περιγράμματος αυτοτελών ιδιοκτησιών από τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας.''

Δεν αναφέρεται τίποτα σχετικά με το αν επηρεάζει όμορες.

Link to comment
Share on other sites

στην ΔΔ συγκρινουμε την  κατοψη της αδειας με την συσταση ΟΙ....

    Κατ' ουσια "διορθωνουμε"  την αδεια με 250 ευρω...κατ' ουσια   κανουμε ενημερωση, είτε αφορα στα τμ. είτε στο περιγραμμα της ΟΙ.

  δλδ  αυτο που δεν εκανε  ο κατασκευαστης εξ αρχης... ωστε να ταυτιζονται.

 

  Αλλά εσυ εχεις διαφορές σε σχεση με την  αδεια

 και  με το συμβολαιο

και με την πραγματικοτητα.

   Σωστα λεει η συμβ/φος οτι δεν μπορει να γινει μονομερης τροποποιηση της συστασης,  αφου

- ουτε τα κοινοχρηστα  εχουν επηρεασθει

- ουτε καμμια ομορη ιδιοκτησια.

  Μαλλον με σημειωση στις παρατηρησεις θα γινει,  μετα απο συννενοηση με τον Κτηματοφυλακα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ. Πράγμα που σημαίνει οτι πρέπει να υπογραψω το συμβόλαιο, να πληρώσω τον πωλητή το συμφωνηθέν τμήμα της αξίας (καθως το υπόλοιπο θα πληρωθεί μέσω δανείου) και να προσεύχομαι ότι δεν θα φέρει αντίρηση κανείς στο κτηματολόγιο Αθηνών κατά την κατάθεση του. 

Δυστυχώς μου φαίνεται πάρα πολυ δύσκολο να πιστέψω ότι αυτη ειναι η διαδικασία. Τι θα γίνει εαν αρνηθεί ο κτηματοφύλακας?

Το διαμέρισμα κατασκευάστηκε μικροτερο κατά 2-3 τμ και δεν επηρεάζει καμια άλλη ιδιοκτησία ούτε κοινόχρηστα. Θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως μια εύκολη περίπτωση. 

Σημειωση ότι είμαι ο αγοραστής..

Edited by iliaskarvounis
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα να ρωτήσω κι εγώ κάτι,

σε διαμέρισμα πολυκατοικίας του 1975 έχουμε:

1. η κάτοψη άδειας και σύστασης ταυτίζονται

2. μετά από αυτοψία τμήμα του εξωτερικού τοίχου που διαχωρίζει το διαμέρισμα από τον κοινόχρηστο διάδρομο και την όμορη ιδιοκτησία έχει υποχωρήσει κατά 30εκ. προς το διαμέρισμα (η υποχώρηση είναι ξεκάθαρη, κάνει δόντι 30εκ. ο εξωτερικός τοίχος)

3. αποτέλεσμα της υποχώρησης αυτής είναι το διαμέρισμα να είναι μικρότερο κατά περίπου 0,80τμ, ο διάδρομος έχει μεγαλώσει κατά 0,40τμ και η όμορη ιδιοκτησία έχει μεγαλώσει κατά 0,40τμ επίσης

Η απομείωση της επιφάνειας του διαμερίσματος κατά 0,80τμ είναι κατά κάτι μεγαλύτερη του 2% της επιφάνειας του διαμερίσματος.

Ο ιδιοκτήτης θέλει να πουλήσει και ζήτησε ηλεκτρονική ταυτότητα.

Τι μπορεί να γίνει στην περίπτωση αυτή?

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.