Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

@panosges @dimitris GM Καλά τα λέει ο Δημήτρης, αλλά συντάσσομαι και με τον @Pavlos33 και συμβουλεύω κι εγώ να ψάξετε καλύτερα την αλληλουχία συμβολαίων, μήπως είναι κάπου αλλού η κάτοψη (στο εργολαβικό??)

Τέλος συμβουλεύω ανεπιφύλακτα ΟΛΟΥΣ όσους αναζητούν έγγραφα από αρχείο συμβολαιογράφων, σε περίπτωση μη εύρεσης να ζητάνε βεβαίωση, αλλιώς φαίνεται σαν οι ίδιοι να μην το ζήτησαν ή να μην μερίμνησαν να το αναζητήσουν!!!

Ως δια μαγείας σε δύο περιπτώσεις που ζητήθηκε βεβαίωση απώλειας τα σχέδια βρέθηκαν ... Στη μια περίπτωση μάλιστα το αρχείο ήταν στο σύλλογο συμβολαιογράφων Αθηνών (εκεί ισχυρίστηκαν ότι δεν τα ζήτησε ο ιδιοκτήτης) !!!!

Το αίτημα για βεβαίωση απώλειας το κάνουμε αφού πρώτα εντοπίσουμε μέσα στο συμβόλαιο το σημείο που αναφέρει ότι προσαρτώνται σχέδια και πίνακας!!!

Link to comment
Share on other sites

@ppanag Καλημέρα. Δεν γνώριζα ότι μπορεί να δοθεί βεβαίωση απώλειας από Συμβολαιογράφο. Το αίτημα το υποβάλουμε εγγράφως προς την ίδια;

Link to comment
Share on other sites

 

3 ώρες πριν, geoledimi said:

Σε υπόγειο πολυκατοικίας βάση αδείας υπάρχουν 2 ιδιοκτησίες και διάδρομος που οδηγεί στον ακάλυπτο χώρο (μοναδικός τρόπος). Οι ιδιοκτησίες ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, ενώ από την κατασκευή οι τοίχοι που οριοθετούν τις ιδιοκτησίες δεν κατασκευάστηκαν ποτέ και πλέον υπάρχει μία ιδιοκτησία η οποία περιλαμβάνει και όλο τον κοινόχρηστο χώρο. Ο εν λόγω ιδιοκτήτης θέλει ταυτότητα στις ιδιοκτησίες για μεταβίβαση. Καμία πρόταση?P

 

3 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

Σύσταση υπάρχει ή όχι?

 

37 λεπτά πριν, geoledimi said:

Δεν την έχω πάρει ακόμα. 

Πρώτα συλλέγουμε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και αφού προβληματιστούμε ρωτάμε. Άρα, χωρίς πλήρη φάκελο Ο.Α και πλήρη φάκελο συμβολαίου (ΠΣΟΙ και προσαρτημένα σχέδια) μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, Pavlos33 said:

@ppanag Καλημέρα. Δεν γνώριζα ότι μπορεί να δοθεί βεβαίωση απώλειας από Συμβολαιογράφο. Το αίτημα το υποβάλουμε εγγράφως προς την ίδια;

Το αίτημα το κάνουμε όπως προτιμά η συμβολαιογράφος (εγώ μέσω email το έστειλα για να έχω γραπτή καταγραφή συνομιλιών με τον ιδιοκτήτη πάντα κοινοποιημένο)

Ούτε εγώ γνωρίζω αν μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση, αλλά δεν μπορώ να βασιστώ στις προφορικές απαντήσεις ούτε του συμβολαιογράφου, ούτε του υπαλλήλου του συλλόγου συμβολαιογράφων ... Αν ήταν έτσι θα λέγαμε παντού ότι "χάθηκαν τα πάντα κατά προφορική δήλωση του ανθυποβοηθού χειριστή συρραπτικού του συμβολαιογράφου" και δεν θα ψάχναμε τίποτα. 😁

Εμένα με πλήρωσε ο ιδιοκτήτης και μου ανέθεσε μια συγκεκριμένη εργασία, άρα οφείλω να του φέρω συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Ειδικά αν βρεθούν τα απωλεσθέντα σε μεταγενέστερο έλεγχο ή αναζήτηση του ιδιοκτήτη, καταλαβαίνουμε όλοι τι θα σκεφτούν οι εμπλεκόμενοι... Σίγουρα οι συμβολαιογράφοι δεν θα τρέξουν να μας υποστηρίξουν 😉

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

geoledimi Το ερώτημά σου δεν δίνει πλήρη στοιχεία ... Αν εννοείς ότι δεν κατασκευάστηκαν μέχρι σήμερα οι τοιχοποιίες των 2 Ο.Ι. και όλο το υπόγειο παραμένει αδιαμόρφωτο , ( χωρίς να έχει τροποποιηθεί η τυχόν σύσταση)  , εκδίδεις κανονικά ταυτότητες 2 Ο.Ι. ημιτελείς .

Edited by venezia
Προσθήκη κειμένου
Link to comment
Share on other sites

On 22/6/2023 at 3:52 ΜΜ, ppanag said:

................. κατά προφορική δήλωση του ανθυποβοηθού χειριστή συρραπτικού του συμβολαιογράφου......

Σωστός!!!

Link to comment
Share on other sites

Κατάστημα με σύσταση από εργολαβικό έχει πλάτος 3,3μ και επιφάνεια 28,21τμ. Η ο.α. -μετά από το εργολαβικό συμβόλαιο - δείχνει πλάτος 3,25μ και επιφάνεια 27,79τμ. Η αυτοψία πλάτος 3,21μ οπότε με καλή θέληση θεωρώ την κάτοψη της ο.α.. Αλλά απέχω στην πραγματικότητα από το πλάτος της σύστασης και το 2% του πλάτους/εμβαδού. Χρεώνω δ.δ. αφού συμφωνώ με τη ο.α. ?  ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Δεν μας είπες η κάθετη στην 3,21 μ -διάσταση, πόση μετρήθηκε αλλά και πόση είναι η τελική επιμετρηθείσα επιφάνεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.