Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

@nik Δεν πειράζει να δυσκολευτεί ο συμβολαιογράφος!!! Αυτό είναι πιο εύκολο από το να χρειαστεί επανάλειψη συμβολαίου και μάλιστα με αποκλειστική υπαιτιότητα του μηχανικού λόγω ψευδούς δήλωσης εμβαδού!!

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, nik said:

Διαμέρισμα προ 75

μήπως έχουν μετρήσει και τους εξώστες στην επιφάνεια του διαμερίσματος; 

Το έκαναν αυτό σε πολυκατοικίες εκείνης της περιόδου και μάλιστα σε κάποιες κατόψεις αναφερόταν εμβαδόν ιδιοκτησίας μετά εξωστών.

Στιγμιότυπο οθόνης (314).png

Edited by killertomato
προσθηκη εικόνας
Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, nik said:

Θα κανω διαμερισματωση οκ.....

Μην είσαι τόσο βέβαιος ότι αυτή θα σου λύσει το "συνολικό" πρόβλημα! Η διαμερισμάτωση δεν είναι πανάκεια!!!

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, killertomato said:

μήπως έχουν μετρήσει και τους εξώστες στην επιφάνεια του διαμερίσματος; 

Το έκαναν αυτό σε πολυκατοικίες εκείνης της περιόδου και μάλιστα σε κάποιες κατόψεις αναφερόταν εμβαδόν ιδιοκτησίας μετά εξωστών.

 

Το ανάποδο έχω εγώ. Στην σύσταση είναι μικρότερο το εμβαδόν από την πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

40 λεπτά πριν, nik said:

Ρε συ @ΙΑΣΟΝΑΣ με αινίγματα θα μιλάμε ? Θες να μου πεις τι εννοείς ?

Καλέ μου φίλε, δεν "μιλάω" με αινίγματα! Προσπαθώ να είμαι από την αρχή ξεκάθαρος!!! Έγραψα, να ξεχάσεις την κάτοψη της σύστασης και ν' ασχοληθείς με την πραγματικότητα και τις αποκλίσεις από την εγκεκριμένη κάτοψη! Κι εσύ απάντησες ξανά ότι, υπάρχουν αποκλίσεις και τις γνωρίζεις κι ότι, θα το αντιμετωπίσεις με διαφορετική διαμερισμάτωση!!! Κι εγώ απάντησα, να προσέξεις διότι η διαμερισμάτωση δεν είναι "πανάκεια"!!! (π.χ. μπορεί να καταστήσει ανέφικτη τη "συμβολαιογραφική ενημέρωση" του εμβαδού της ιδιοκτησίας κ.λπ.). Δηλαδή, δεν είναι μια δουλειά όπως έγραψες "βάζεις την κάτοψη της σύστασης και τελείωσες με το "μπικικίνι" στην τσέπη σου" (το μπικικίνι είναι δική μου έκφραση).

Οι αποκλίσεις που βρήκες σε τι ακριβώς αφορούν, σε "κλέψιμο" από διπλανή οριζόντια ή σε "κλέψιμο" από κοινόχρηστους χώρους ή σε αυθαίρετο "μεγάλωμα" ολόκληρου του ορόφου ή σε κάτι άλλο; Το καθένα από αυτά αντιμετωπίζεται διαφορετικά! Ίσως χρειαστείς συναίνεση από τον δίπλα, ίσως χρειαστείς περισσότερες συναινέσεις, ίσως χρειαστεί μονομερής τροποποίηση της σύστασης, ίσως χρειαστεί τροποποίηση της σύστασης κ.λπ.

Προφανώς είναι λάθος η εμβαδομέτρηση του μηχανικού βάσει των σχεδίων του οποίου έγινε η σύσταση! Σε τέτοιες όμως περιπτώσεις οι συμβολαιογράφοι βγάζουν σπυράκια....

Δυστυχώς σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να έχεις "καβάτζα" και τον συμβολαιογράφο του ιδιοκτήτη....

Λυπάμαι αν σε μπέρδεψα....

 

Link to comment
Share on other sites

@ΙΑΣΟΝΑΣ δεν έχεις καταλάβει τι λέω.

Το διαμέρισμα είναι όπως στην σύσταση. Άρα δεν έχω μπει σε όμορη Ο.Ι. , κοινόχρηστο χώρο κτλ. Το αν βάσει αδείας έδειχνε κάποια άλλα περιγράμματα Ο.Ι. δεν έχει σημασία. 

Πολεοδομικά είμαι αυθαίρετος. Ιδιοκτησιακά είμαι βάσει σύστασης.

Το πρόβλημα είναι άλλο που γράφω παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

@nik Αντί να ποστάρουμε διαδοχικά χωρίς να έχει βγει άκρη, θα ήταν προτιμότερο να ανεβάσεις σχέδιο κάτοψης με περίγραμμα διαμερίσματος βάσει Ο.Α, βάσει σύστασης και βάσει αποτύπωσης, σε τρια διαφορετικά layer για να έχουμε σαφή εικόνα του ερωτήματός σου.

Αν το πρόβλημα έγκειται στο ότι υπάρχει λανθασμένη εμβαδομέτρηση σε κάτοψη τίτλου, το έχω συναντήσει ξανά. Ο συνάδελφος ανέφερε παραπάνω μια εκδοχή για τον τότε τρόπο εμβαδομέτρησης. Υπάρχει και μια ακόμη περίπτωση την οποία είχα αντιμετωπίσει. Υπήρχαν στην πρόσοψη προεξέχοντα υποστυλώματα. Σύμφωνα με την άδεια (ΓΟΚ 73) εμβαδομετρούνταν το περίγραμμα που ορίζονταν από τις εξωτερικές παρειές τους. Όταν έγινε η σύσταση, αντί να εμβαδομετρηθούν τα διαμερίσματα σε ότι αφορούσε μόνο τους κλειστούς χώρους τους, αυτά εμβαδομετρήθηκαν, όπως στο τότε δ. κάλυψης (τοπογραφικό) με βάση τις διατάξεις του ΓΟΚ 73. Έτσι λοιπόν, εμβαδομετρώντας πάνω στην κάτοψη, το διαμέρισμα έβγαινε μικρότερο από την αναφορά επιφάνειάς του στον τίτλο παρά το ότι δεν είχε καμία αυθαιρεσία. Καθαρά νομικό πρόβλημα, το οποίο κατά τη γνώμη μου, έχρηζε διόρθωσης τίτλου.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ξαναλέω έχω το ανάποδο. Μετρώντας polyline περίγραμμα είμαι μεγαλύτερος 5μ2. Το πρόβλημα είναι καθαρά εμβαδόν τίτλου. Το θέμα είναι διορθώνεται εμβαδόν σε σύσταση λόγω λάθους αρχικής μέτρησης μηχανικού σύστασης ?

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Έχεις εμβαδομετρήσει με βάση την κοινή μας πρακτική, δηλαδή λαμβάνοντας ολόκληρο το πάχος τοίχων εν επαφή με κοινόχρηστους χώρους ή ακάλυπτο και το ήμισυ αυτών, σε επαφή με όμορα διαμερίσματα;

Θα πρέπει να αρχίζουμε να αποκλείουμε περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.