Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Σε ευχαριστώ για την παρέμβασή σου. Αν κατάλαβα καλά από αυτά που αναφέρονται στις προηγούμενες δημοσιεύσεις, ακόμη και για την περίπτωση που το πλατύσκαλο έχει μετρήσει στο Σ.Δ., υπάρχουν συνάδελφοι που τακτοποιούν με Υ.Δ. και όχι με διαμερισμάτωση. Αν επιλέξει κάποιος αυτό τον τρόπο καταλογισμού του προστίμου, τίθεται και ένα ζήτημα αν πρέπει να καταλογίσει και αλλαγή χρήσης (από βοηθητικό που είναι το κοινόχρηστο πλατύσκαλο σε κύριο χώρο που κατέστη με την ενσωμάτωση στην Ο.Ι.). Πάνω σε αυτό ήταν η απορία μου, καθώς το άρθρο 100, παρ.7 σου δίνει νομίζω πάτημα να μην καταλογίσεις και αλλαγή χρήσης μαζί με την Υ.Δ.

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση που έχουμε διαμερισμάτωση και ταυτόχρονα το περίγραμμα της οριζόντιας καθώς και το εμβαδόν της είναι μικρότερο από 5%, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε μόνο κατηγορία 3;

Link to comment
Share on other sites

41 λεπτά πριν, amadeus2000 said:

Αν επιλέξει κάποιος αυτό τον τρόπο καταλογισμού του προστίμου, τίθεται και ένα ζήτημα αν πρέπει να καταλογίσει και αλλαγή χρήσης

Έχεις δίκιο ότι οι απόψεις περί ΔΔ/ΥΔ διίστανται, αλλά όσον αφορά την αλλαγή χρήσης νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι δεν προκύπτει τέτοιο θέμα καθότι ο κοινόχρηστος χώρος ανέκαθεν είχε κύρια χρήση και όχι βοηθητική.

 

33 λεπτά πριν, gamvro said:

...θα μπορούσαμε να επιλέξουμε μόνο κατηγορία 3;

Η διαμερισμάτωση πάντα πάει σε δικό της φύλλο καταγραφής.

Link to comment
Share on other sites

  Σε τί οφειλεται αυτη η "διαμερισματωση";;;

 Πώς ειναι τα ομορα διαμερισματα, στην αδεια, στη συσταση και στην πραγματικοτητα;

Κι εδω θα ανακυψει η γνωστη συζητηση....

εάν  δλδ αυτο το 5% αναφερεται μονον στις περιπτωσεις α, β και γ της παρ. 2 του αρθρου 89

διοτι, αν ειχε σχεση με ομορες ιδιοκτησιες θα επρεπε να εξετασθει η ΔΔ ή η καταληψη τμηματος μιας ΟΙ απο μια αλλη.

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

40 λεπτά πριν, akis73 said:

Έχεις δίκιο ότι οι απόψεις περί ΔΔ/ΥΔ διίστανται, αλλά όσον αφορά την αλλαγή χρήσης νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι δεν προκύπτει τέτοιο θέμα καθότι ο κοινόχρηστος χώρος ανέκαθεν είχε κύρια χρήση και όχι βοηθητική

@akis73Συγνώμη. Είχα την εντύπωση ότι πλατύσκαλα, κλιμακοστάσια, προθάλαμοι είναι βοηθητικοί χώροι σύμφωνα με τον κτιριοδομικό. Αν δεν ισχύει τότε φυσικά δεν τίθεται θέμα αλλαγής χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Μήπως κάποιος συνάδελφος θα μπορούσε να με διαφωτίσει στο εξής θέμα.

Από τη Ο.Α. πρόκειται για 2 καταστήματα 2 διαφορετικών ιδιοκτητών (αδέρφια), τα οποία έχουν συνενωθεί σε ένα. Εχει γίνει επίσης διαφορετική διαμόρφωση στο πίσω μέρος του ενιαίου καταστήματος, καταργώντας το 1 WC. Αποτελεί περίπτωση Διαμερισμάτωσης τόσο για την συνένωση, όσο και για την διαφορετική διαμόρφωση ή πρέπει να ακολουθήσω άλλη διαδικασία και αν ναί ποιά; Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  Εχεις δυο καταστηματα σαν ανεξαρτητες ΟΙ

Καθε ενα εχει το δικο του ΚΑΕΚ

 Γκρεμισαν την μεσοτοιχια και τα συνενωσαν, πλην δεν εγινε συμβολαιογραφικη συνενωση. Αρα παραμενουν σαν δυο  ΟΙ.

  Η  κατεδαφιση της μεσοτοιχιας ειναι μια παραβαση

 Η καταργηση του WC, προφανως αφορα το ενα απο τα δυο καταστηματα. Δεν βλεπω αυθαιρεσια, μαλλον ειναι διαφορετικη διαρρυθμιση του αρθρου 100 παρ. 14 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λέει Δημήτρης. Έχεις αυθαίρετη λειτουργική συνένωση (αρθ29,§2κζ) για την κατεδάφιση της μεσοτοιχίας και διαφορετική διαρρύθμιση (§2ιζ). Αν θες μπορείς να πας και για νομιμοποίηση με μικρής κλίμακας. Μπορούν να παραμείνουν ανεξάρτητες ιδιοκτησίες λειτουργικά συνενωμένες. 

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή μπορώ να το νομιμοποιήσω είτε με μικρής κλίμακας είτε σαν μια απλή περίπτωση διαμερισμάτωσης; Ευχαριστώ πάντως για την άμεση απάντησή σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.