Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων


Anastasia

Recommended Posts

Δες σε καταλαβαίνω, δεν δέχεσαι ότι είμαστε τουλάχιστον 3-4 φορές περισσότεροι από όσοι χρειάζονται και ότι η δουλειά έχει πέσει στο μισό ;

ποιός μίλησε για τα τελευταία 5 χρόνια μόνον, όλα όσα γράφεις ισχύουν για δεκαετίες και εντείνονται όσο ανεβαίνει ο ανταγωνισμός.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ξέρεις εσύ μηχανικούς 50-60 χρόνων ελέυθερους επαγγελματίες που έχαν τζιρο κάτω από εξαψήφιο νούμερο πριν 2-3χρόνια;

 

και συνεργεία αυτοκινήτων εχουμε πολλά, και κομμωτήρια , και μάστορες, και κινέζικα καταστήματα, ακόμη και μικροπωλητές - παράνομους μετανάστες

πήγαινε να ζητήσεις το ίδιο προιόν ή υπηρεσία από 2-3 να δούμε πόση διακυμανση υπάρχει στην τιμή

εγώ σου λέω καμμία !!!!

Link to comment
Share on other sites

εμείς ρε καραμήτροι, τσοπαναραίοι σε περίπτωση που λειτουργήσει αυτό που θέλετε και η τιμή λόγω ανταγωνισμού πέσει στο 10 θα φορολογούμαστε με 20? εμείς ρε αλήτες δεν είμαστε κοινωνικό σύνολο?

 

Κρατάω αυτό. Κυρίως το bold. Δε θα φορολογούμαστε βέβαια με 20 γιατί αν συμβεί αυτό, πρόκειται ουσιαστικά και ξεκάθαρα για επαναφορά των ελαχιστών αμοιβών. Εμείς λοιπόν δεν είμαστε πολίτες και δεν οφείλει το κράτος να μας προστατεύσει εφόσον επέτρεψε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε; 120-150.000 άνθρωποι είναι ή δεν είναι το 1,5% του πληθυσμού της χώρας; Άλλοι τόσο δεν είναι οι Δικηγόροι; Αλλοι τόσοι και ακόμα περισσότεροι δεν είναι Συμβολαιογράφοι και Φαρμακοποιοί μαζί; Από ποιούς απαρτίζεται επιτέλους αυτή η "κοινωνία" για την οποία προσπαθούν να μας πείσουν ότι αποτελούμε "βάρος" όλοι οι προαναφερόμενοι; Μήπως απλά μας δουλεύουν ψιλό γαζί και ο σκοπός τους είναι ένας και μοναδικός: Η εξαθλίωση όλων μας; Μήπως επιτέλους ήρθε η ώρα να τους πετάξουμε στη θάλασσα να ξεμπερδεύουμε;

Link to comment
Share on other sites

@tpanag

το νούμερο τυχαίο ήταν

εγώ όμως γιατί πιστεύω ότι η φορολόγηση θα παίξει σε ποσό κοντά με αυτό της ελάχιστης?

ελπίζω να κάνω λάθος

Link to comment
Share on other sites

@tpanag

το νούμερο τυχαίο ήταν

εγώ όμως γιατί πιστεύω ότι η φορολόγηση θα παίξει σε ποσό κοντά με αυτό της ελάχιστης?

ελπίζω να κάνω λάθος

 

Μα σου είπα, αν γίνει κάτι τέτοιο μιλάμε για επαναφορά των ελαχίστων αμοιβών από την πίσω πόρτα! Και μάλιστα χωρίς καν την υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ για την "ελάχιστη" αυτή αμοιβή όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Έχετε παρερμηνεύσει κάτι μάλλον, όταν λένε για "τιμές αναφοράς", εννοούν τιμές από τις οποίες θα προσδιορίζονται οι κρατήσεις ΤΣΜΕΔΕ-ΕΜΠ-ΤΕΕ, μόνο. Ούτε ΦΕΜ, ούτε ΦΠΑ και ασφαλώς ούτε φορολόγηση τελική με βάση αυτές. Οτιδήποτε άλλο γίνει, σημαίνει μη κατάργηση των ελαχίστων.

Εγώ θα πω για μια ακόμα φορά: καθίστε να δούμε τι θα γίνει τελικά. Ένα ακόμα πυροτέχνημα των απαράδεκτων ΜΜΕ ήταν αυτή η "είδηση" της Παρασκευής. Από τη στιγμή που όχι μόνο δεν έχει καν κατατεθεί τίποτα ακόμα στη βουλή, αλλά και δεν έχουν τελειώσει καν οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους μας, καλό θα ήταν να μη δένουμε κόμπο το οτιδήποτε.

Link to comment
Share on other sites

Πρόταση προς όποιον νομίζει ότι μαζευτήκαμε πολλοί:

να τα μαζέψει και να πάει σε άλλη χώρα ή - ακόμα καλύτερα - να βγει από το επάγγελμα.

 

Ειδικά αν έχει σπουδάσει στο εξωτερικό ή στέλνει τα παιδιά του να σπουδάσουν έξω, πριν ξαναφύγει να μας απαντήσει: γιατί πήγε να σπουδάσει στο εξωτερικό και γύρισε να προστεθεί στους μηχανικούς της Ελλάδας αφού θεωρεί ότι είμαστε πολλοί και οι μηχανικοί που βγάζει η Ελλάδα φτάνουν και περισσεύουν;

 

Το πρόβλημα δεν είναι ότι είμαστε πολλοί (πιθανόν και να είμαστε, αφού η απορρόφηση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια εκτοξεύτηκε τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά η αύξηση του αριθμού των μηχανικών στο ΤΕΕ είναι και απόδειξη ότι το επάγγελμα είναι ανοιχτό), αλλά ότι είμαστε η μόνη κατηγορία επαγγελματιών που διαφωνούμε για τα συμφέροντά μας και που βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας, την ώρα που όλοι οι άλλοι είναι ενωμένοι και αντιδρούν σωστά και προβεβλημένα. Φωτεινό παράδειγμα οι φαρμακοποιοί που είναι συνεχώς στην τηλεόραση, σε πλήρη αντίθεση με το ΤΕΕ που πήρε μπρος μόλις πρόσφατα και επιχειρηματολογεί μόνο στο Δελτίο ΤΕΕ που το διαβάζουμε μόνο εμείς!

 

Η κατάργηση των συντελεστών φορολόγησης για μηχανικούς αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα, αλλά ήταν και η ευκαιρία για να σταματήσουν οι εκπτώσεις. Προφανώς όμως κάποιοι @νεγκέφ@λοι δεν το έχουν καταλάβει ότι φορολογούνται εξ ολοκλήρου στο εισόδημά τους και δίνουν εκπτώσεις, κάνοντας ζημιά και στον εαυτό τους και - κυρίως - στον κλάδο.

Αίσχος.

Και ακόμα χειρότερο είναι ότι οι ιδιώτες πέφτουν στην παγίδα και τους αναθέτουν δουλειές, ενώ προφανή τα προβλήματα που θα προκύψουν σε επίπεδο υπηρεσιών και επιπέδου μελετών ή εφαρμογών.

Link to comment
Share on other sites

@ myri

Ναι ξέρω καμπόσους.

Στην κατασκευή, (όχι στις οικοδομές), η κρίση άρχισε να δείχνει τα δόντια της από το 2006, για να μην πω από το 2005.

Οι πρώτοι που την αισθάνθηκαν ήταν οι ηλικίες που γράφεις.

Την ίδια ελαστικότητα έχει η ζήτηση για κομμώτριες με τίς υπηρεσίες μηχανικού ; και στα αλήθεια, πιστεύεις ότι όλα τα επαγγέλματα που είπες, δεν έχουν αισθανθεί την κρίση και την πίεση της μειωμένης ζήτησης ;

 

Είναι αποδεδειγμένο ότι υπάρχει αντίθετη σχέση μεταξύ εισοδήματος και πυκνότητας πληθυσμού μηχανικών, είναι γραμμένο σαφώς και στην μελέτη που έχω βάλει στην παλαιότερη δημοσίευσή μου.

Link to comment
Share on other sites

κάτσε να καταλάβω, πώς ακριβώς κρατάει χαρακτήρα κάποιος που δεν δουλεύει και ψάχνει δουλειά ;;;

εννοείς ότι συνεχίζει να ζητάει όσα λεφτά έπαιρνε και ας μην τα προσφέρει κανένας ; και κάθεται άνεργος για να κρατήσει τίς τιμές ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.