Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα OΑΕΔ για νέους ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες (2009 & 2010)


Recommended Posts

Από Jack_sparrow : Την συσπείρωση με δικηγόρους οι οποίοι και αυτοί είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα την έχει σκεφτεί κανένας?

Το έχουμε σκεφτεί..αλλά πως θα τους βρούμε?? Kάποιο αντίστοιχο site που έχουν οι δικηγόροι απαιτεί να είσαι δικηγόρος για να εισέλθεις..Ας προσπαθήσουμε αρχικά να τους πιέσουμε μέσω τηλεφώνου...εξάλλου αρκεί μια τροποποίηση από μέρους του ΟΑΕΔ ώστε οι τρείς μήνες να λειτουργήσουν αναδρομικά..Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το προέβλεψαν ή έστω γιατι δεν το κάνουν εκ των υστέρω..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καταρχην το πρόγραμμα μπήκε στο ΕΣΠΑ για να γίνεται καλυτερος και πιο εντατικός έλεγχος σε αυτους που έχουν μπει στο προγραμμα με σκοπο να "πιασουν" όποιους μπήκαν απλά για να πάρουν τα χρήματα και δεν δουλεύουν την επιχείρηση.

 

τώρα απλά συμπληρώνουμαι την αιτηση συμμετοχής για τα επιπλέον 2 χρόνια ,χωρις όμως να μπαίνεις στο πρόγραμμα για τα επιπλέον 2 χρόνια. Απλά καταθετοντας την τώρα έχεις στο δικαίωμα στο τέλος του 12μηνου (του πρώτου) να κανεις αίτηση να ανανεώσεις και για τα υπόλοιπα.

Επίσης στο τέλος του 2ου 12μηνου απ'οτι είπε μπορείς να μην συνεχίσεις στο πρόγραμμα για το 3ο.

 

Τέλος η τωρινή αίτηση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική.Αν θελει κάποιος δηλ δεν την καταθετει αλλά τοτε δεν θα έχει το δικαίωμα στο τέλος του 12μηνου να ανανεωσει αν θελήσει και για 2ο.

Και τέλος δημοσιοποιούνται τα ονοματα των δικαιούχων στο site του ΟΑΕΔ ή/και του ΕΣΠΑ σύμφωνα με τους νέους όρους που αναφέρει η αίτηση αυτη.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως όλοι είμαστε αγανακτησμένοι με πόλλα.. Όταν όμως δεν περιμένεις τίποτα.. χαίρεσαι με το ελάχιστο δυστυχως! Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε άλλωστε?? Δύσκολες εποχές για όλους.

Τα πράγματα στην καθημερινότητα μας αλλά και στην ζωή μας είναι άσχημα γιατί έχουμε την νοοτροπία του ότι μας δώσουν καλό είναι χωρίς να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Φυσικά και μπορούμε να κάνουμε πράγματα...Συγκεκριμένα μπορούμε να τηλ όλοι στον ΟΑΕΔ στα κεντρικά (2109989145) και να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας στην απόφαση τους να θεωρηθεί ως έναρξη η ημερομηνία υπογραφής της νέας αίτησης. Το ότι ξεκίνησε πάλι το πρόγραμμα οφείλεται και σε άτομα που έχουν πάρει πολλές φορές τηλ. και έχουν αντιδράσει στην προηγούμενη στασιμότητα. Όταν είμαστε πολλοί μπορούμε!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με Βίκυ.

Αφού το ζήτημα αφορά μόνο εμάς ποιος περιμένουμε να αντιδράσει?

 

Με τη δική μου αίτηση δεν υπάρχει συνέχεια.βρίσκομαι ακόμη υπό 'επεξεργασία'...

αλλά τα έξοδα τρεχουν κανονικά.Κι όπως μου είπε ο υπάλληλος του οαεδ "μπορείς να ξεκινήσεις να εργάζεσαι και να εχεις πελάτες κανονικά,ανεξάρτητα από την επιδότηση".Οπότε συνάδελφοι μη μπερδευτείτε και αφήσετε κανένα πελάτη να φύγει...η επιδότηση είναι άλλη ιστορία.

Link to comment
Share on other sites

ναι να έχεις πελάτες...ετσι απλά πουλάμε σώβρακα οπότε γιατι να μην έχουμε...

 

δεν ξερω τι γίνεται Αθηνα και πόσο κινείται...αλλά το ότι η επαρχία στον τομέα μας έχει γονατίσει ολοκληρωτικά δεν τους λέει τίποτα.

 

μας βλέπω οικονομικούς μεταναστες στην Αλβανια/Ρουμανία και λοιπά σε λίγο. Τουλάχιστον όσους δεν βρηκαμε ετοιμη οικογενειακή δουλειά

Link to comment
Share on other sites

Κι όπως μου είπε ο υπάλληλος του οαεδ "μπορείς να ξεκινήσεις να εργάζεσαι και να εχεις πελάτες κανονικά,ανεξάρτητα από την επιδότηση".Οπότε συνάδελφοι μη μπερδευτείτε και αφήσετε κανένα πελάτη να φύγει...η επιδότηση είναι άλλη ιστορία.

 

Δεν μας το είπαν νωρίτερα κ εγώ χθες έδιωξα πέντε, έξι πελάτες. Δε βαριέσαι αύριο θα έρθουν άλλοι τόσοι.

Δε ντρέπονται λέω εγώ.

Θα πάρω κ εγώ τηλ μήπως κ κερδίσουμε τους τρεις μήνες. Που στην πραγματικότητα είναι 6.

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβα.............Για λεφτα ουτε λογος δηλαδη προς το παρον! Πηρα και εγω τους δικους μου, υστερα απ την κινητοποιηση που διαβασα εδω και μου παν πως θα με παρουν αυτοι στο τελος της εβδομαδας, αλλα για να μου ανακοινωσουν απλα τα της τροποποιησης....οχι για την πληρωμη.

Ας μας δωσουν πρωτα τα 15.000 και βλεπουμε κ για την παραταση. Προσωπικα το βρισκω δεσμευτικο, οπως ανεφερε και ο συναδελφος πριν, απο την αποψη του οτι ειμαστε ελευθεροι επαγγελματιες και δεν ξερεις τι θα συμβει σε 3 χρονια!!

Και κατι ακομα, γνωριζει κανεις αν το προγραμμα σου επιτρεπει να εχεις υποκαταστημα και σε μια αλλη πολη?Δηλαδη αν δεν στο απαγορευει, στην πορεια.Γιατι μεσα στα 3 χρονια πολλα μπορει να αλλαξουν..

Link to comment
Share on other sites

ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ!!

Να ξαναγίνω όμηρος στο γραφείο μου (για να μπορώ να παρευρίσκομαι συνέχεια στον χώρο δραστηριότητάς μου - ενότητα 3 παράγραφος θ [και δεν μιλάω για εξαρτημένη εργασία]) ώστε οι τυχαίοι έλεγχοι, που δυστυχώς σε μερικούς ΟΑΕΔ γίνονται πραγματικά αιφνίδιοι και όχι κατόπιν ραντεβού/ειδοποίησης (όπως είναι το απολύτως λογικό και επαγγελματικό) να είναι θετικοί (η επιχείρηση λειτουργεί σωστά, διότι... βρίσκεσαι εντός (έλεος?)), ώστε 1) αυτά που έχω ήδη πάρει να μην χρειαστεί να επιστρέψω -ενότητα 6- και 2) να πάρω και τις υπόλοιπες δόσεις, ε όχι δεν έχω γίδια στο μαντρί! Πρέπει να βγαίνω και έξω, να κυνηγάω πελάτες, να κάνω τοπογραφικά, να τρέχω στις πολεοδομίες.

Και το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, ο έλεγχος της έγκρισης γίνεται κατόπιν ραντεβού (γιατί κύριοι εδώ κατόπιν ραντεβού και όχι σύμφωνα με το αρ.2/34255/0022/6-6-01 ΚΥΑ ????). Οι έλεγχοι των εξαμήνων γιατί δεν γίνονται με ραντεβού?? Τί φοβούνται, ότι θα "φάμε" τα λεφτά -που δεν είναι και δικά τους- ? Αφού καταθέτουμε φωτοτυπίες με τα έσοδα και κυρίως ΕΞΟΔΑ (κατά κόρον υλισμικό και λογισμικό)..

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΚΑΙ 3η ΧΡΟΝΙΑ!

Δεν το έχω διαβάσει -και ούτε πρόκεται καθώς δεν με ενδιαφέρει-, δώστε όμως προσοχή για το αν λέει αν γίνει οποιαδήποτε παρατυπία, αν θα χρειαστεί να επιστρέψετε τα λεφτά εντός 30 ημερών, όχι μόνο από την 2η και 3η χρόνια, αλλά ΚΑΙ από την 1η!. Σε περίπτωση μη επιστροφής, βγάζουν εντολή πληρωμής μέσα από την Εφορία. Τα πληρώνετε one way or another! Και η ένσταση που μπορείτε να κάνετε, παίρνει τουλάχιστον 2 μήνες (minimum), έως 12 μήνες (μέγιστο που γνωρίζω), που σημαίνει χαμένα ενοίκια και περισσότερα λειτουργικά έξοδα.

 

Ούτε ένας φίλος και γνωστός, δεν κράτησε το γραφείο μετά την από την δέσμευση αυτή, και αναφέρομαι στον μέσο μηχανικό που δεν έχει το PR για να παίρνει τις δουλειές, ό,τι βρίσκει είναι από φίλους και γνωστούς. Είναι που είναι εντελώς χάλια η περίοδος αυτή, δεσμεύεσαι και από πάνω. Κρίμα διότι τελικά ο ΟΑΕΔ σου δένει τα χέρια.

 

Προειδοποιώ για κάθε ενδεχόμενο!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.