Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έναρξη Επαγγέλματος Μηχανικού - Απορία/ες


Leonardo

Recommended Posts

Συνάδελφε αν η εφορία και το ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ είχαν επικοινωνία μεταξύ τους, η εφορία δεν θα απαιτούσε τις βεβαιώσεις από ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ για την έναρξη. Οι λογιστές μας είπαν τα ίδια πράγματα άρα δε νομίζω να έχουμε πρόβλημα.

Σε θέματα ασφάλισης ,σύνταξης (που δε θα πάρεις ποτέ στην Ελλάδα των στεναγμών, θεωρητική κουβεντούλα κάνουμε τώρα) να έχεις ένα ντοσιέ και να έχεις μέσα τις αποδείξεις εξόφλησης στο ταμείο, να το φυλάς σαν τα μάτια σου, εγώ προσωπικά αυτό κάνω.

H myri είπε οτι ίσως έχεις πρόβλημα σε κάποια επιδότηση, μάλλον έχει δίκιο, προσωπικά δε μ απασχολεί, αν προκύψει κάτι τέτοιο να πας κάποιες μέρες νωρίτερα να το διορθώσεις.

ΔΕν πρέπει να είναι χρονοβόρα διαδικασία, απλά συμπληρώνεις ένα χαρτί για τη διόρθωση και το περνάνε στο σύστημα, σου δίνουν νέα βεβαιώση και τέλος. 'Ετσι είχε γίνει μ εμένα όταν πήγα να δηλώσω νέα ταυτότητα πριν την έναρξη.

Τώρα βέβαια το δικό μου λάθος είναι 1,5 χρόνος ενώ το δικό σου 10, τι να σου πώ μη σε πάρω και στο λαιμό μου και μετά εύχεσαι να πάθω καρκίνο :D

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 186
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

όχι βέβαια δεν θα ευχόμουν γιά κανένα. Το λάθος είναι δικό τους, στην ΄ναρξη υποχρεούμουν να τούς δώσω βεβαίωση μη οφειλής στο ΤΕΕ, ας μού δείξουν αυτην την βεβαίωση πού ο φωστήρας για ημερομηνία εγγραφής έβαλε την ημερομηνία έκδοσης( απλά μιά δεκαετία διαφορά). Απλά ήθελα να αποφύγω να έχω τροποποίηση

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις τόσο άγχος πήγαινε και φτιάξτο κάποια στιγμή να εισαι κομπλέ. Με τη βεβαίωση στο ΤΕΕ δεν έχεις πρόβλημα, αν σου πουν από εφορία "γιατί δεν ήρθες νωρίτερα" πούλα κανά παπά του style "απασχολούμουν σε εργοτάξιο μακρυά από την περιοχή της ΔΟΥ και δε προλάβαινα με την καμία" :grin:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Διαβάζοντας τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έναρξη συμπεριλαμβάνεται και αυτό:

 

''Αντίγραφο του συμβολαίου της επαγγελματικής στέγης-έδρας ατομικής επιχείρησης''.

 

Τι ακριβώς είναι και από που θα το προμηθευτώ?

 

Να συμπληρώσω ότι ως έδρα θα δηλώσω την κατοικία του πατέρα μου.

Επομένως απ' όσα γνωρίζω θα χρειαστεί και μια δήλωση ότι μου παραχωρεί τον χώρο?

Link to comment
Share on other sites

giorgos1980 Από τη στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις το σπίτι του Πατέρα σου τότε να σου κάνει ένα παραχωρητήριο κι έχε μαζί σου το Ε9 μήπως στο ζητήσουν.Εμένα μου το ζήτησαν.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν το σπίτι είναι στο όνομα του πατέρα σου (όχι ενοίκιο), θα υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση ο πατέρας σου όπου θα δηλώνει οτι σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς μέρος της οικίας ως επαγγελματική έδρα, χωρίς χρηματικό αντίτιμο. Μαζί και το Ε9 του πατέρα σου για να φαίνεται οτι όντως αυτός είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.