Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ζώνη των 500 μ. γύρω απο οικισμούς


Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα. Έχω ένα ακινητο σε απόσταση από 450 έως 550 μέτρα από όριο ρυμοτομικού σχεδιου του 1966 αλλά και από επέκταση σχεδίου με τον 1337/83.

Ανάμεσα στα εγκεκριμένα σχέδια και στον αγρο παρεμβάλλεται περιφερειακή οδός, κλειστός αυτοκινητόδρομος σε επίχωμα με μπάρες.. Σύμφωνα με μια εγκύκλιο του 86 που δεν έχω πρόχειρη αλλά την έχω διαβάσει οι ιδεατές επεκτάσεις των οδών του σχεδίου δεν πρέπει να λαμβάνονται υποψη όταν μεταξύ του σχεδίου και του εν λόγω αγρού παρεμβάλλονται τέχνητα η φυσικά εμπόδια.

Θεωρείτε ότι ανήκω σε αυτήν την κατηγορία?

Link to comment
Share on other sites

Θέλω μόνο να πω : Οι επεκτάσεις οικισμών - ρυμοτομικών σχεδίων ΔΕΝ επεκτείνουν και τις ζώνες γύρο από τους αρχικούς οικισμούς.

 

Εγώ πάντως αυτό το "Αναμεσα στα εγκεκριμένα σχέδια και στον αγρό......." ...δεν το κατάλαβα !

Link to comment
Share on other sites

Την ζώνη όσο αφορά την αρτιότητα σίγουρα δεν την επεκτείνουν. Όσον αφορά τις ιδεατές επεκτάσεις νομίζω πως ναι.

Δηλαδή τα εντός των 500μ από την επέκταση δεν θεωρούνται εντός ζώνης όσος αφορά τον 651 και την φορολογία τους?

Άσχετα με την αρτιότητα.

Το σχέδιο πόλης είναι από την μια μεριά της περιφερειακής και ο αγρός από την άλλη.

Edited by netmin909
Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε κατανοήσει πιο ακριβώς είναι το ερώτημά σου.

 

Παραθέτω την παρ. 12 άρθρ 1 του ΦΕΚ 270/Δ/85 μήπως και φανεί χρήσιμη

12. 'Οταν τα γήπεδα περιλαμβάνονται στη ζώνη που ορίζεται στο άρθ-14 του νδ/17-7-23 δεν επιτρέπεται τα αναγερθησόμενα κτίρια να τοποθετούνται εντός του πλάτους των ιδεατών εκτάσεων των εγκεκριμένων οδών του οικισμού. 

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη συνάδελφοι μαλλον δεν εξηγω σωστα.

Πρώτο ερώτημα.

Σε περιπτώση που ανάμεσα στην εντός σχεδίου (ρυμοτομικό σχέδιο του 1966) και στην εκτός σχεδίου περιοχή υπάρχουν τεχνητά η φυσικά εμπόδια, ισχύει ο περιορισμός της ανοικοδόμησης εντός των ιδεατών επεκτασεων των οδών του σχεδίου?

Εχω βρει μια σχετική εγκυκλιο που αναφέρει ότι δεν πρέπει να ισχύουν αλλά δεν μπορώ να την βρω.

Δεύτερο ερώτημα

Όσον αφορά την 651/77 όταν βρίσκεται αγροτεμάχιο εντός των 500μ απο την επέκταση σχεδίου τι γράφετε στην Υπ.Δήλωση? Η 651/77 χρησιμοποιείται και για τον υπολογισμό της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και

μια φορά η εφορία μου είπε οτι δεν την νοιάζει αν πολεοδομικά δεν εχει τα οφέλη των εντός ζώνης αλλά το αν βρίσκεται στα 500 απο οικισμό γενικώς.

 

 

Σας ευχαριστώ.

post-1786-0-07551100-1512809136_thumb.jpg

Edited by netmin909
Link to comment
Share on other sites

Εδώ, αν εγώ καταλαβαίνω σωστά (??) έχουμε στην περιοχή έναν τελειωμένο δρόμο. Ή όχι?

Ανάμεσα στο χωράφι σου, στο οποίο πιθανόν θες θα κτίσεις και στον οικισμό παρεμβάλλεται ένας δρόμος λοιπόν (σε επίχωμα) που σε κόβει την εύκολη πρόσβαση προς τον οικισμό?? και ρωτάς αν αυτό επηρεάζει κατά κάποιο τρόπο την αρτιότητα...κλπ??

.........ή αναφέρεσαι στις ιδεατές επεκτάσεις των δρόμων των σχεδίων του οικισμού?? Αν ναι .. αυτό ισχύει για γεωτεμάχια που είναι σε οικισμούς που επεκτάθηκαν με αποφάσεις νομάρχη.  Νομίζω όμως δεν έχει καμία σχέση με την ζώνη. Η ζώνη (των 500μ) είναι μία παρέκκλιση της εκτός σχεδίου δόμησης !!!

 

Γράψτε από την αρχή μερικές αράδες παραπάνω. Αυτό που κάνετε οι περισσότεροι είναι πιο κουραστικό και δημιουργείτε σε ορισμένους (σαν εμένα, αλλά ευτυχώς, για παρηγοριά μου είναι και άλλοι) την εντύπωση ότι είναι λίγο.....bala-bala.

Link to comment
Share on other sites

Δρόμος τελειωμένος εδώ και χρόνια, σε επίχωμα σωστά.

Η αρτιότητα δεν με απασχολεί έχω 9 στρέμματα.

Σε κάποια φάση θα βγάλει άδεια ο ιδιοκτήτης και πρέπει να ορίσω τον χώρο που μπορεί να τοποθετηθεί το κτίριο.

Το ερώτημα αφορά μόνο την απαγόρευση δόμησης εντός των ιδεατών επεκτάσεων.

Σε αγροτεμάχιο που βρίσκεται από την άλλη μερια της εθνικής οδού, δυτικότερα δηλαδή αν υπήρχε Βορρας, προς τον οικισμό, ζητήθηκε το κτίριο να μην τοποθετηθεί στις ιδεατές επεκτάσεις των οδών του σχεδίου.

Η έγκριση του σχεδίου που φαίνεται στο σκαρίφημα έχει γίνει με διάταγμα ρυμοτομίας το 1966 περί τροποποιησης και επεκτασης του ρυμοτομικού σχεδιου. Πριν το 66 ήταν εκτός σχεδίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Προφανώς το πνεύμα της απαγόρευσης ήταν να μην κατασκευαστούν κτήρια στις προεκτάσεις των οδών ώστε η μελλοντικές επεκτάσεις να έχουν ανθρώπινη και ορθή διαμόρφωση ως προς την ρυμοτομία τους. 

Παράλληλα, μου φαίνεται λογικό να υπάρχει κάποια εγκύκλιος / γνωμοδότηση στην οποία αναφέρεσαι ως προς το θέμα, καθώς είναι λογικότατο πως ένα δρόμος ενός οικισμού δεν πρόκειται να ξεπεράσει ένα φυσικό εμπόδιο όπως εάν βουνό π.χ. με τούνελ ή μία εθνική οδό με ανισόπεδο κόμβο. 

Με το γράμμα του νόμου και από την στιγμή που είσαι εντός ζώνης 500 μ. θα έπρεπε να τηρήσεις την απαγόρευση ως προς την χωροθέτηση του κτηρίου. Εάν βρεις την εν λόγω εγκύκλιο πάντως, δεν ξέρω, ίσως να το ξεπεράσεις. Αν την βρεις πάντως ανέβασε την. Δεν σε παίρνει, από την στιγμή που έχει τόσο μεγάλο γήπεδο, να τοποθετήσει στο κτήριο σε κάποιο σημείο ώστε να τηρείται και η δέσμευση αυτή για να είσαι καλυμμένος?

Όσο για το άλλο, εγώ πότε δεν έχω αναφέρει και δεν μου έχει ζητηθεί, να αναγραφεί εάν γήπεδο είναι εντός ζώνης 500 μ. από σχέδιο πόλης με 1337 / 1983. 

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ. Μου την έχει δώσει τοπογραφος της πολεοδομίας η οποία εχει βγει στην σύνταξη.

Όταν την βρω θα την ανεβάσω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.