Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενίσχυση για αγορά εξοπλισμού - ζητήματα που ΔΕΝ αφορούν προϋποθέσεις εισαγωγής


Recommended Posts

Τι καταλαβαίνω από αυτό;

2) Όσοι έχουν βλέψεις για δημόσιο (πολεοδομία, σχολείο, δήμο, πανεπιστήμιο ή οπουδήποτε αλλού) πρέπει να θυμούνται ότι αν διοριστούν εντός πενταετίας θα πρέπει να επιστρέψουν την επιδότηση.

 

Δεν ισχύει αυτό. Μπορεί κάποιος που θα διοριστεί ή ήδη διορισμένος στο δημόσιο κατόπιν άδειας από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο να ασκήσει ιδιωτικό έργο (δηλ. να κόψει ΑΠΥ) οπότε και να δικαιολογήσει την επιδότηση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 224
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στο άρθρο 12 αναφέρει ότι τα λεφτά τα παίρνεις 20 εργάσιμες μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου ΕΦΟΣΟΝ έχουν μεταβιβασθεί τα αναγκαία ποσά από το Υπουργείο. Βάσει λοιπόν του 'ΕΦΟΣΟΝ' και κοιτώντας το άρθρο 11, αυτό μπορεί να γίνει το αργότερο στις 30/6/2012 άν το θελήσουν... :sad:

 

Καλά... Το βλέπω πάλι να μην μπαίνει κανείς στον κόπο, να κάνει τον δανειστή του κράτους, και να παραπονιόμαστε μετά ότι χάθηκαν για μια ακόμα φορά πόροι από την Ε.Ε.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ισχύει αυτό. Μπορεί κάποιος που θα διοριστεί ή ήδη διορισμένος στο δημόσιο κατόπιν άδειας από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο να ασκήσει ιδιωτικό έργο (δηλ. να κόψει ΑΠΥ) οπότε και να δικαιολογήσει την επιδότηση.

 

Μέχρι να πάρει αυτή την άδεια, δεν πρέπει να έχει σταματήσει να ασκεί ελεύθερο επάγγελμα για να διοριστεί;

 

Ξαναδιάβασα τώρα την υπουργική απόφαση.

Αναφέρει ότι σε περίπτωση που θα γίνει παράβαση των όρων, θα πρέπει να επιστραφεί μέρος ή όλο το ποσό (δεν διευκρινίζει υπό ποιες συνθήκες μέρος ή όλο), μαζί με τους τόκους.

Μεταβίβαση τελικά μπορεί να γίνει, αν έχει γίνει αντικατάστασή τους με άλλα αντίστοιχα προϊόντα. Απλά πρέπει να γίνει με κάποια διαδικασία.

Τα κείμενα είναι εδώ http://www.espa.gr/Shared/Download.aspx?cat=attachments&type=Proclamations&fileid=1281 για όποιον δεν προλαβαίνει να τα ψάξει.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καλησπέρα

να ρωτήσω κάτι σχετικά με το ΕΣΠΑ για τους Ελ.Επαγγελματίες Μηχ/κους. Πέρα από τον εξοπλισμό Η/Υ, διάφορα λογισμικά προγράμματα, τοπογραφικό εξοπλισμό κ.α. ήθελα να ρωτήσω αν η παρακάτω δαπάνη μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μία μέθοδο εκμάθησης του Autocad 2D και Autocad 3D. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα e-learning, όπου εγκαθιστάς το λογισμικό στον Η/Υ και ακούς τα μαθήματα από το σπίτι. Το κόστος και για τα δύο προγράμματα είναι περίπου 750 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Η άδεια του προγράμματος είναι διάρκειας 2 ή 3 μηνών (δε θυμάμαι καλα).Μπορώ να το εντάξω στις προσφορές για το ΕΣΠΑ;

Είναι μία δαπάνη που δικαιολογείται στην προσφορά που θα καταθέσω. Δεν έχω χρόνο να πάω να μάθω έξω τα δύο προγράμματα και θα με ενδιέφερε να τα αγοράσω με τη μορφή distance-learning.

Όποιος γνωρίζει ας δώσει μία απάντηση.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

@jimie

 

Δεν γνωρίζω, αλλά πιστεύω ότι οι δαπάνες που δικαιολογούνται είναι αυτές που θα χρησιμοποιείς να εξασκήσεις το επάγγελμά σου. Π.χ. το AUTOCAD, ναι, δικαιολογείται, αλλά πακέτο εκμάθησής του, λίγο τραβηγμένο μου φαίνεται. Εξαρτάται πώς θα το πλασάρεις στην πρότασή σου...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ξέρω ότι η επιδότηση καλύπτει υπολογιστή αλλά όχι μόνο εξαρτήματα.

Τι γίνεται στην περίπτωση που αγοράσω τώρα μερικά εξαρτήματα του υπολογιστή (π.χ. μητρική, επεξεργαστή, μνήμη), και αν εγκριθεί το ΕΣΠΑ αγοράσω τα υπόλοιπα (κουτί, δίσκους, κτλ). Θα μου το δεχτούν η θα μου το κόψουν;

Link to comment
Share on other sites

@sdim

 

Υποθέτω πως, με την προϋπόθεση ότι δηλώνεις ενιαίο υπολογιστή στην προσφορά, το θέμα είναι όταν έρθει ο έλεγχος στην έδρα σου, να φαίνεται ο υπολογιστής. Κανείς δεν θα γνωρίζει ότι το αγόρασες στο παρελθόν σε κομμάτια... Απλά, θα πρέπει να έχεις ένα ενιαίο τιμολόγιο, για όλο τοι σύστημα. Αν μπορείς να κανονίσεις κάτι τέτοιο, τότε πιθανότατα ΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.