Μετάβαση στο περιεχόμενο

"Ζητείται νέα αρχιτεκτόνισσα, εμπειρία όχι απαραίτητη" (δεν πρόκειται για διαφήμιση)


Julius Caesar

Recommended Posts

απαντώ πρώτα στο δεύτερο ερώτημα:

 

αν οι προτιμήσεις του είναι παράνομες, όχι, δεν μπορεί να τις δηλώνει ελεύθερα. Αυτό είναι σαφές απο την νομοθεσία και τιμωρείται. Αλλο αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε.

 

Να σου φερω πραγματικα παρεμφερές παράδειγμα: το affirmative action στις ΗΠΑ και στη Βραζιλία. Μαθητές του 10 μπαίνουν στο πανεπιστημιο επειδή ειναι αφροαμερικανοι και μαθητές του 12 καυκάσιοι μενουν απο έξω. Λογικό ή παράλογο, το θεμα ειναι πως αν βαλεις αγγελια και πεις "ζητειται αφροαμερικανος υπαλληλος για εργασια pizza delivery στο γκετο ωστε να μην κινδυνευει - αιτησεις απο καυκασιους δεν θα γινουν δεκτες διοτι κινδυνευει η ζωη τους αν μπουν στη δυτικη Βαλτιμορη" (δηλαδη και με καλη προθεση), παρανομεις και πας μεσα.

 

Αν θεωρεις πως καταπιεζεται η ελευθερία σου εκτός από το να προσπαθησεις να αλλαξεις τον νομο μεσω της ψηφου σου δεν μπορεις να κανεις και πολλα (για να γινω ακραιος να πω πως και οι νεοναζι στη γερμανια καταπιεζονται αφου "Ο Αγων Μου" και οι φωτογραφιες του Αδόλφου ειναι απαγορευμενες (κακώς κατά τη γνώμη μου) αλλα αυτος ειναι ο νόμος τον οποίο η πλειοψηφία επικροτεί σαφώς.

 

οσο για το πρωτο που λες: άπο τις 50-60 γραμματεις που εχω συνεργαστει σε διαφορες δουλειες (δικες μου και σε εταιρείες) αξίζαν στη δουλειά τους 5. Επειδή οι άντρες που κάνουν αυτή τη δουλειά είναι ελάχιστοι (εγω έχω συναντήσει μόνο δύο και ο ένας ήταν σοβαρός μόνο), ελάχιστοι θα είναι και οι καλοί. Άντρες γραμματείς υπάρχουν και στην Ελλάδα και συνήθως είναι PA σε υπερπλούσιους εφοπλιστές. Εγώ που δεν μπορω να τους βρω και τους χρυσοπληρώσω, ψάχνω από εκεί που το candidate pool ειναι μεγαλύτερο. Αυτο τυχαίνει να είναι από γυναίκες.

 

Πρόβλημα να συνεργαστώ με άντρα δεν θα είχα - αν αξιζε - γιατι την γραμματεα μετα από την εφηβεια μου την επαγγελματικη που κι εγω την εβλεπα σαν ενα μωρο για να φλερταρουμε στο γραφειο, τωρα την βλεπω σαν μια απο τις σημαντικοτερες θεσεις. Και με οποιον μιλαω, ολοι δυσαρεστημενοι ειναι απο τις κυριες που έχουν. Άρα άσχετο το θεμα με το φύλο, κατα την εμπειρία μου.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 76
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγω όταν διαβάζω τετοιες αγγελίες, το μεταφράζω κυρίως ως οτι "δεν σκοπευουμε να δωσουμε πολλά λεφτά" και δευτερευόντως ώς πιθανη παρενόχληση.

Για αυτό ψαχνουν για νεο και χωρις εμπειρία, και για να ειναι σιγουροι προσθέτουν και το γυναίκα καθοτι στατιστικά πρέπει αν κρινουμε και απο τα λοιπά επαγγελματα να αμοιβονται λιγότερο για την ίδια εργασία. Κοιταξτε και στην εθνική υπηρεσία στατιστικής πριν το σχολιασετε αυτο.

Επιπλεον οσο πιο τσιγκουνης είναι ενας εργοδότης θα κοιταξει να καλυψει και αλλες αναγκες του γραφείου, οπως γραμματική υποστήριξη, καφεδες και αλλα αισχρα, όποτε μια γυναικα μπορεί να την πιασει στο φιλοτιμό και να βολευτεί και εκει.

Οι διαφορές θετικές-αρνητικές που έχετε αναφερει αναμεσα στον τροπο που λειτουργούν τα δύο φύλα νομίζω ότι ειναι σωστές.

θεωρω ότι πιο εύκολα συνεργάζονται αντρες μεταξυ τους, παρα γυναικες, με ιδανικο τον συνδυασμό ανδρα-γυναίκα που αλληλοσυμπληρώνονται.

Για οτιδηποτε η οργανωση είναι προτεραιότητα, π.χ γραμματεία -λογιστίριο θα επέλεγα ασυζητητι γυναίκα.

Link to comment
Share on other sites

Σε έναν άντρα δεν μπορούν να πουν φέρε μου ένα καφέ. \Μπορούν όμως να του πουν πήγαινε στο συνεργείο το αμάξι μου να δεις τι έχει ή πήγαινε στα κτέλ να πάραλάβεις ένα κιβώτιο που μου στείλανε από το χωριό με αχλάδια :)

Παντού υπάρχουν και οι παράπλευρες εργασίες όταν υπάρχει αφεντικό.

Το ότι οι γυναίκες θα πάψουν να ζητούν μικρούς μισθούς είναι κοντά. Όταν οι άντρες θα πάψουν να κάνουν δώρα και κεράσματα γιατί οι μισθοί δεν θα φθάνουν για να ζήσουν την οικογένειά τους (εφόσον έχουν συρρικνωθεί από την προσφορά εργασίας των γυναικών).

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτές τις περιπτώσεις εγώ αντιμετωπίζω την συνάδελφο ακριβώς όπως θα αντιμετώπιζα εναν αντρα (δηλαδη ακόμη και με μπινελίκια) και βλέπω πως βγάζω άκρη μια χαρά.

 

Μπινελίκια; Ωραίος τρόπος αντιμετώπισης! Πολιτισμός! Αλλά θα μου πεις ο Έλληνας είναι αγνώμονας, όταν του φέρεσαι καλά δεν το εκτιμάει και θέλει να σε βάλει από κάτω, οπότε ίσως οι φωνές χρειάζονται!

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει μηχανικός που δεν έχει υψώσει τον τονο της φωνής του? στην ελλάδα?

 

να του σφίξω το χέρι και να του πω χίλια μπράβο.

Link to comment
Share on other sites

.... ανύπαντρη ή όχι έγκυος ή όχι (δεν άκουσα καμιά να αντιδρά γιαυτό το σοβαρό θέμα)...

σαφώς και υπάρχει θέμα και με τα παραπάνω

καθώς και για τους άνδρες ανύπανδρους ή μη και για το αν έχουν παιδιά ή όχι

 

ομώς ΕΥΤΥΧΩΣ λογοκρίνονται αγγελίες με τέτοιο περιεχόμενο

εκτός αν είχαν το θράσσος να τις δημοσιεύσουν και δεν το αντιλήφθηκα

 

Και συγγνώμη myri αλλά ίσα-ίσα εδώ λέμε πως η γυναίκα είναι η προτιμητέα οπότε αυτή ευνοείται ...

σαφώς και "ευνοείται" αλλά δεν το θεωρώ ούτε καλό, ούτε ηθικό, ούτε δίκαιο

 

Ενώ η γυναίκα, απαξ και της μάθεις μια δουλειά, θα κάτσει να την κάνει πιστά για χρόνια, ......γιατί πολύ απλά δεν θέλει να ρισκάρει.
εσύ τότε γιατί ρισκάρεις να έχεις το δικό σου γραφείο;;;
Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το θέμα μας, είχα γνωρίσει μεγαλοεπιχειρηματία που για να προσλάβει υπαλλήλους όντως έψαχνε κάποιες που να του κάνουν και άλλες "χάρες".

 

Προσωπική γραμματέα όμως και στο στενότερο επαγγελματικό περιβάλλον, απαραίτητο προσόν ήταν να είναι άσχημες και παντρεμένες.. Ναι, άσχημη, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του από την δουλειά και παντρεμένη ώστε να μην ανησυχεί μήπως βρει γαμπρό σε άλλη πόλη και του φύγει.

 

Σχετικά με τα ΤΕΙ, από την στιγμή που υπάρχουν και άτομα που έχουν περάσει από τεχνικό λύκειο ενώ στο πανεπιστήμιο έχουν τελειώσει όλοι γενικό λύκειο, λογικό είναι στατιστικά το επίπεδο των απόφοιτων πανεπιστημίου να είναι ανώτερο από του ΤΕΙ.

 

Όταν σκοτωνόμουν στο διάβασμα για να πάρω ένα 17, και κάποιοι συμμαθητές μου του 11 και του 13 πήγαν στο τεχνικό λύκειο και παίρναν 18 με 20, μου έχει μείνει η εντύπωση ότι στα ΤΕΙ το επίπεδο είναι χαμηλότερο.

Ασφαλώς και δεν είναι όλοι οι απόφοιτοι ΤΕΙ στο ίδιο επίπεδο, αλλά καταλαβαίνετε το ευρύτερο σκεπτικό μου.

Link to comment
Share on other sites

οκ εγω καλύφθηκα πάντως και σταματώ εδώ. Γιαυτό και υποστήριξα ότι οι εποχές που ζούμε θα μείνουν στην ιστορία ως οι πιο παραλογικές και υποκριτικές πχ βραβείο νόμπελ ειρήνης στον πλανητάρχη κτλ πιάσατε το νόημα μου πιστεύω.

Link to comment
Share on other sites

chilon σε ευχαριστώ πολύ που απάντησες για μένα πριν προλάβω να δω το σχόλιο.

 

daphning διακρίνω καποια ειρωνία στο μήνυμα αλλα το προσπερνώ γιατι δεν ειμαστε σε ενα οποιοδήποτε chat. το μονο που θα σου πω είναι πως δεν μου έχει ζητηθεί φωτο σε βιογραφικο αλλα αν μου ζητουσανε θα εβαζα. θεωρω πως κερδιζω τους ανθρώπους πολύ πιο εύκολα με τη νοημοσύνη μου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.