Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έχετε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης;


ZaXoYs

Έχετε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης;  

902 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Έχετε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης;

    • Ναι
      371
    • Όχι
      531


Recommended Posts

δεν έχω μεταπτυχιακό, δεν μου χρειαστηκε μέχρι στιγμής στον ιδιωτικό τομέα που δουλεύω.

Το θέμα είναι ότι ο κόσμος - πελάτες, ψαρώνουν αρκετά από αυτούς τους τίτλους που κοτσάρουν διάφοροι συνάδελφοι και μη στις ταμπέλες τους! Μάλιστα έχω πετύχει και περίπτωση που συνάδελφος έγραφε μεταπτυχιακό τίτλο στη ταμπέλα του χωρίς να τον έχει, μόνο και μόνο για "ψάρωμα".....

 

τωρα αυτόνανε τι να τον κάνεις δηλαδη;;;;

 

Μήνυση για αντιποίηση τίτλου σπουδών.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δουλεύω 6 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα (σκάρτα) ως Πολ. μηχ. και το μεταπτυχιακό (που δεν έχω) δεν μου έχει χρειαστεί πουθενά.

 

Επειδή όμως ο μηχανικός όταν βγει από τα πολυτεχνεία παύει να είναι επιστήμονας και μετατρέπεται σε έναν "έμπορο που πουλάει άδειες" (να μου επιτρέψετε και να με συγχωρήσετε όσοι ασκείτε επιστημονικό έργο) έψαχνα εδώ και καιρό μια διέξοδο στο ΕΑΠ.

 

Φέτος λοιπόν μπήκα στο μεταπτυχιακό του στη Σεισμική μηχανική και αντισεισμικές κατασκευές. Αρχίζω το Σεπτέμβρη, οπότε δεν έχω εντυπώσεις να σας πω ακόμη, όμως ψήφισα ΝΑΙ μια και ζητήθηκε να γίνει έτσι.

 

Αν θα μου χρειαστεί? Δεν νομίζω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Link to comment
Share on other sites

ΜΔΕ = Μεράκι, γνώση, εξειδίκευση, παράταση από στρατιωτική θητεία-εργασία ή ανεργία-παντρειά κτλ. Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δεν εχω μεταπτυχιακό αν και το διάστημα που μεσολάβησε από κτήσης πτυχίου μεχρι να μπώ στο επάγγελμα το σκεφτόμουν σοβαρα, όχι γιατί πίστευα ότι στη χώρα μας θα μου φαινόταν ιδιαίτερα χρήσιμο αλλά για να καλύψω με κάτι το χρόνο που μεσολαβούσε. Προσωπικά θεωρώ ότι στην Ελλάδα για να επιβιώσεις στο επάγγελμα του μηχανικού πρέπει να καταφέρεις με κάποιο τρόπο να χώσεις το κεφαλάκι σου στη δουλειά από νωρίς, κοινώς να φροντίσεις για προϋπηρεσία..και ας πανε στην ευχή τα μεταπτυχιακά! :)

Link to comment
Share on other sites

Έχω ΜΔΕ αλλά δεν μου χρειάστηλε πουθενά. Το έκανα γιατί ήθελα και για κανένα άλλο λόγο. Μιας και είμαι ελεύθερος επαγγελματίας δε νομίζω να μου χρειαστεί ποτέ στο μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

Ο μεταπτυχιακός τιτλος έχει εφαρμογη εφοσον η κοινωνια το απαιτει. Σαν πανεπιστημιακος θα πω οτι ενα καλο προγραμμα βοηθάει πολύ. Ενα καλο προγραμμα ξαναλεω. Στην Αγγλια ειχαμε ενα προγραμμα σεισμικης θωρακισης με παιδια απο ολο τον κοσμο. Πανε απο 3000 αιτησεις για 90 θεσεις. Διδασκαν εκτος απο συναδελφους και μηχανικοί με τρομερη εμπειρία. Εαν κατάφερνες να περάσεις τοτε περίμεναν να σου δωσουν δουλεια. Στην αγγλια αυτα. Στην Ελλάδα τι να πω? Εχουμε 3-4 μεγαλα μελετητικα γραφεια με 300 μηχανικους και οταν θελουν κατι επιπλεον πανε στο εξωτερικο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το Μεταπτυχιακο μου στην Βιοκλιματικη Αρχιτεκτονικη ηταν πολυ καλο. Μελετησα και να διευρηνα τις γνώσεις μου..

οχι δεν ηταν λαθος!!να γυρισω στην πατριδα μου ηταν λαθος!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, στην αποκατάσταση μνημείων (ΑΠΘ). Ήδη εργαζόμουν στον τομέα της αποκατάστασης και το μεταπτυχιακό ήταν καλή και χρήσιμη εμπειρία. Ωστόσο η υπερβολή με τα μεταπτυχιακά έχω την αίσθηση ότι απαξιώνει τον βασικό τίτλο. Μηχανικοί γινόμαστε με τις βασικές σπουδές, το μεταπτυχιακό είναι "το κερασάκι στην τούρτα". Την στρέβλωση προκαλεί εν πολλοίς η επιθυμία για είσοδο στο Δημόσιο. Βλέπεις μηχανικούς με ένα και δύο MSc's, άχρηστα για την δουλειά τους, να συνωστίζονται σε Δήμους και τεχνικές υπηρεσίες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.