Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
@ggelos

Plotter ή inkjet;

Recommended Posts

ειμαι καινούργιος στο επάγγελμα και σιγα σιγά μαζεύω τον εξοπλισμό μου..εχω μια απορία συμφωνα με τους εκτυπωτές..βλεπω μεγάλη διαφορά στις τιμές στα δύο είδη εκτυπωτών πχ ο φθηνότερος εκτυπωτής inkjet κάνει 32€ ενώ το φθηνότερο plotter 900€..σίγουρα το plotter είναι καλύτερο για εκτυπώσεις σχεδίων, διαχειρίζοναι πολλά μεγέθη κτλ..αλλά που δικαιολογήται αυτη η διαφορά? τι προτείνεται να παρω για αρχή? σηνήθως τα τοπογραφικά σε τι μέγεθος εκτυπώνονται?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τις περισσότερες φορές τα τοπογραφικά τυπώνονται χαρτί μεγαλύτερο από Α2.

Σε Α4 πολύ σπάνια θα τυπώσεις τοπογραφικό διάγραμμα. Ίσως κάποιο τοπογραφικό συμβολαίου. Ωστόσο ένας εκτυπωτής Α4 είναι απαραίτητος για όλες τις συνηθισμένες εκτυπώσεις ενός γραφείου. Επιπλέον, αντί για απλό εκτυπωτή Α4, καλύτερα να πάρεις πολυμηχάνημα που σκανάρει κιόλας.

Σε Α3, και με κάποιο στρίμωγμα, θα χωρέσουν κάποια τοπογραφικά (αποκλειστικά για συμβόλαια και πάλι).

Νομίζω το καλύτερο για αρχή είναι να εκτυπώνεις τα τοπογραφικά σε φωτοτυπείο και να αφήσεις την αγορά plotter για το μέλλον, αφού δεις τη δουλεία που έχεις και εκτιμήσεις τις ανάγκες σου. Ωστόσο, αν δουλέψεις αρκετά τοπογραφικά συμβολαίων, η αγορά ενός Α3 ίσως να είναι μία συμφέρουσα λύση από την αρχή ακόμα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

κοίτα για κανένα μεταχειρισμένο Α2 plotter, η εξοικονόμηση χρημάτων σε σχέση με ένα απλό εκτυπωτή θα σου βγάλει τα λεφτά της επένδυσης σου σε 2-3 χρόνια. Άσε που θα κάνεις και την δουλειά σου άνετα.

 

Επίσης πολύ σημαντικο, μιας και είσαι νέος μηχανικός, υπάρχει χρηματοδοτικό πρόγραμμα που τελειώνει τέλος του μήνα και δικαιούσαι αγορα εξοπλισμου, προγραμμάτων με 80% επιδότηση. Μην το αμελήσεις ρώτα σε μαγαζία ή καποια εταιρία που ασχολείται μήπως και προλάβεις, ειναι μεγάλη ευκαιρία.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Επίσης πολύ σημαντικο, μιας και είσαι νέος μηχανικός, υπάρχει χρηματοδοτικό πρόγραμμα που τελειώνει τέλος του μήνα και δικαιούσαι αγορα εξοπλισμου, προγραμμάτων με 80% επιδότηση.

Έχει τελειώσει στις 30/11/09.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ναι δίκιο, δικό μου λάθος, νόμιζα οτι ήταν μέχρι τέλη του 12.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ggelos , αν σε παίρνει οικονομικά πάρε plotter. Οτιδήποτε άλλο μόνο σαν προσωρινή λύση ανάγκης να το δεις.

 

Κι εγώ όταν πρωτοξεκίνησα με printer Α3 κουτσοβολευόμουνα στα στριμωχτά και άμα τύχαινε κάτι μεγάλο άρχιζα την χαρτοκοπτική και τις φωτοτυπίες.

 

Μέχρι που πήρα plotter και είδα το φως το αληθινό.

 

Οσο για την υψηλή τιμή , πιστεύω ότι οφείλεται στο ότι δεν είναι προιόν ευρείας κατανάλωσης όπως ένας printer. Είσαι επαγγελματίας .....θα τα σκάσεις , δυστυχώς και αδικαιολογήτως.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και για εκτυπωτή Α4, μόνο Laser.Υπάρχει έγχρωμος από 100 ευρώ πλέον. Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν επαγελματίες (τεχνικά γραφεία π.χ. που ξέρω) να τυπώνουν μαλέτες σε inkjet. Ο inkjet είναι για οικιακή χρήση, να τυπώνεις καμιά φωτογραφία, και κανα document 2-3 σελίδων.

Share this post


Link to post
Share on other sites

έχω αποφασίσει να αγοράσω έναν inkjet εκτυπωτή πολυμηχάνημα και έχω κατασταλλάξει στόν hp officejet 6500A e-all-in-one ή στόν lexmark Pinnacle Pro 901.Μπορεί κάποιος συνάδελφος γιατί έχω μπερδευτεί να μού πεί αν αυτός ήταν να αγοράσει έναν από τούς δύο ποιόν θα προτιμούσε και γιατί;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ δεν παίρνω ΗΡ με τίποτα. Γιατί; Γιατί έτσι! Βγάζουν βλάβες απαράδεκτες (και μη επισκευάσιμες λόγω εξωφρενικού κόστους), έχουν πανάκριβα αναλώσιμα, έχουν απαράδεκτα κλειδώματα με τσιπάκια και @@ριές στα cartridges, είναι κοροϊδία η υποστήριξή τους. Έχω πολυμηχάνημα (fax με ακουστικό, σκάνερ -όχι flatbed-, και εκτυπωτή inkjet της Lexmark to X5070 το οποίο αγόρασα 45 ευρώ) και είναι σκυλί μαύρο εδώ και 2 χρόνια. Έχω εκτυπωτή Α4 μαυρόασπρο laser της Samsung (ML 1610) εδώ και 5 χρόνια, τον έχω λιώσει κυριολεκτικά (είναι ακόμα με το πρώτο cartridge το οποίο ξαναγεμίζω συνεχώς) και τυπώνει όπως την πρώτη μέρα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εχω HP Laserjet mono + HP Designjet 130nr και πράγματι μπορώ να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα του tpanag στο θέμα του ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ κόστους σε περίπτωση βλάβης στον plotter... όπως ακόμη και η εργασία του τεχνικού της HP που κοστίζει 80 € + ΦΠΑ η ώρα!!!

Κι εγώ στην επόμενη φουρνιά εξοπλισμού (αν και όποτε) θα κοιτάξω πολύ σοβαρά τα υπόλοιπα... Οχι ότι δεν δουλεύουν σωστά της ΗΡ αλλά να πληρώνεις 40 ευρώ το μελάνι και να έχεις 6 μελάνια και να μη μπορείς να ξαναγεμίσεις;;;

Ευτυχώς στα toner δεν έχουν τέτοιο θέμα, ή τουλάχιστον όχι σε όλα...

Επίσης οι drivers της ΗΡ για κάποιο λόγο παραξενεύουν καμιά φορά και κολλάει η επικοινωνία με τον υπολογιστή.

 

Με την ευκαιρία να θέσω κι εγώ ερώτημα... Εναλλακτικά τί θα προτείνατε; Δηλαδή, το ότι ο συνάδελφος πρέπει να πάρει plotter ούτε συζήτηση, εφόσον βέβαια έχει και τη δυνατότητα απόσβεσης ή εφόσον έστω κάνει τη δουλειά του σωστά, όχι να κρεμάει τον πελάτη επειδή δεν πρόλαβε το φωτοτυπάδικο!

Αλλά αν όχι ΗΡ, τότε τί;;;; Ποιός έχει εμπειρία από άλλους προμηθευτές για plotter Α1 color; Τιμές, αναλώσιμα, σέρβις... ;;;;

Μην αναφέρετε εταιρίες, τις βρίσκω κι εγώ, θέλω εμπειρίες από χρήστες και ιδιοκτήτες άλλων plotter...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.