Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Αναστέλλεται η αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό


    Αναστέλλεται με διάταξη, που περιλαμβάνεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, η αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό, μετά από σχετική εισήγηση του υπουργού Χρ. Σπίρτζη.
     
    Υπενθυμίζεται ότι η Αττική Οδός ανακοίνωσε πρόσφατα την αύξηση των διοδίων σε δύο φάσεις Η πρώτη φάση επρόκειτο να εφαρμοστεί από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου στα 3,00 ευρώ (για ΙΧ) από 2,80 και από 1η Ιανουαρίου 2020 στα 3,30 ευρώ και αντιστοίχως στις άλλες κατηγορίες
     
    Τόσο ο Χρήστος Σπίρτζης, όσο και ο Τομεάρχης Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, χαρακτήρισαν ως «μονομερή» την ενέργεια της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Α.Ε., η οποία αντέκρουσε τον χαρακτηρισμό, επισημαίνοντας ότι μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης, που προβλέπει ανώτατη τιμή διοδίων τα 3,77 ευρώ.
     
    Σημειώνεται οτι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για τη εταιρεία μονοετή ή διετή παράταση της σύμβασης παραχώρησης του οδικού άξονα, που λήγει στις 5 Οκτωβρίου 2024, με αντάλλαγμα την κατασκευή του έργου επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα Κορωπί - Λαύριο.
     
    Μέτοχοι της Εταιρείας Παραχώρησης είναι η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. με ποσοστό 65,75%, η J.&P. ΑΒΑΞ Α.Ε. που κατέχει ποσοστό 34,21%, και η Γαλλική EGIS PROJECTS S.A. με 0,04%.
     
    Η μέση ημερήσια κυκλοφορία της Αττικής Οδού ξεκίνησε από τα 248.784 οχήματα το 2005 και κορυφώθηκε στα 307300 οχήματα το 2009. Από το 2010, η κυκλοφορία στον οδικό άξονα υποχώρησε λόγω κρίσης, με αποτέλεσμα να φτάσει τα 196.960 οχήματα το 2014. Από την επόμενη χρονιά άρχισε η αύξηση, με τη μέση ημερήσια κυκλοφορία στα 210.492 οχήματα το 2016 και στα 216.893 το 2017.
     
    Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της ΠΝΠ απαντά η Αττική Οδός

    Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Αττική Οδός κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, προκειμένου, όπως τονίζει, «να προασπίσει το έννομο συμφέρον της», υπογραμμίζοντας πως «όταν η υπόθεση κριθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, οι Έλληνες πολίτες θα επιβαρυνθούν πολλαπλάσια, καλούμενοι να πληρώσουν τις αποζημιώσεις που θα επιδικαστούν».
     
    Σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας «πάνω από την αξιοπιστία της χώρας και του Ελληνικού Δημοσίου ως αντισυμβαλλόμενου συνεπούς προς τις Συμβατικές του υποχρεώσεις έναντι των επενδυτών, προτάσσεται το πολιτικό κόστος, με θύμα το Κράτος Δικαίου». 

    Οπως σημειώνει «έπραξε απολύτως σύννομα, εντός του πλαισίου που ορίζει η Σύμβαση Παραχώρησης κι ενημέρωσε επίσημα και έγκαιρα το Υπουργείο, με επιστολή της ήδη από τον Δεκέμβριο του 2018, για τη πρόθεση της να προβεί σε αύξηση της τιμής διοδίων σε δύο δόσεις». Και προσθέτει πως «σήμερα οι μεν αυξήσεις μπορεί να οδηγούνται εξαναγκαστικά σε αναστολή, ωστόσο όταν η υπόθεση κριθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, οι Έλληνες πολίτες – στο σύνολό τους κι όχι μόνο αυτοί που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τον αυτοκινητόδρομο – θα επιβαρυνθούν πολλαπλάσια, καλούμενοι να πληρώσουν τις αποζημιώσεις που θα επιδικαστούν».


    Πηγή: http://ered.gr/el/content/Anastelletai_i_auxisi_ton_diodion_stin_Attiki_Odo/#.XRWhmBQzbZ4



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Παλιά του τέχνη κόσκινο, του Σπίρτζη

    Προεκλογικές βλαχομαγκιες.

    Τα ίδια εκανε και σαν δερβέναγας του ΤΕΕ, με τις εισφορες του ΤΣΜΕΔΕ.

    Τις αναδρομικές εισφορες ακόμα τις πληρώνουμε, και ο Σπιρτζακος εγινε υπουργος.....

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.