Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Νέα κυκλική γραμμή στο Μετρό Θεσσαλονίκης ενώνει όλη την πόλη


    Μία νέα πρόταση παρουσίασε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης για το Μετρό της πόλης. Στην παρουσίαση που έκανε έκανε για πρώτη φορά γνωστό την ένωση των δύο κλάδων επεκτάσεων προς τις δυτικές συνοικίες της πόλης και τη δημιουργία μίας κυκλικής γραμμής.

     

    Αυτή η κυκλική γραμμή για το Μετρό θα ξεκινά από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, θα περνά από τους σταθμούς Επτάλοφος, Μενεμένη, Κορδελιό, θα πηγαίνει βόρεια με τους σταθμούς Εύοσμος, Ομόνοια (ίσως γίνει Ηλιούπολη) και θα οδεύοντας νότιο-ανατολικά θα περνά από τους σταθμούς Πολίχνη, Σταυρούπολη, Αγία Βαρβάρα, Νεάπολη, θα διασταυρώνεται με τον σταθμο Δημοκρατίας της βασικής γραμμής και θα καταλήγει και πάλι στο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

     

    Αυτό το νέο πλάνο περιλαμβάνει συνολικά 9 σταθμούς και έχει μήκος 10,9χλμ και αρχικό κόστος που κυμαίνεται περίπου σε 1δισ.ευρώ. Εδώ το σημαντικό είναι ότι υπάρχει εναλλακτική χάραξη στα βόρεια που που πάει λίγο πιο μέσα από την Περιφερειακή Οδό ενώ στο ανατολικό τμήμα έχουμε εναλλακτική χάραξη που περνά μέσα από το Στρατόπεδο Π.Μελά.

     

    ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

     

    Σύμφωνα με πηγές από την Αττικό Μετρό στο ypodomes.com αυτή η νέα κυκλική γραμμή θα αποτελέσει τμήμα της βασικής γραμμής και της Γραμμής Καλαμαριάς. Πιο αναλυτικά:

     

    Ο συρμός που θα ξεκινά από τη Νέα Ελβετία (της βασικής γραμμής) ή την Μίκρα (της Γραμμής Καλαμαριάς) να φτάνει στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, να συνεχίζει στην κυκλική γραμμή, να φτάνει στο σταθμό Δημοκρατίας και να επιστρέφουν και πάλι στον τερματικό σταθμό στα ανατολικά (Νέα Ελβετία στη βασική γραμμή και τη Μίκρα στη Γραμμή Καλαμαριάς).

     

    Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι τα τρένα του Μετρό θα εξυπηρετούν όλη την πόλη κάνοντας μία μεγάλη περιπορεία μέσα στον αστικό ιστό και φτάνοντας από το ένα άκρο στο άλλο.

     

    Οι πρόδρομες εργασίες για αυτή τη μεγάλη γραμμή αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος σε αναμονή της μελλοντικής δημοπράτησης τους.

     

    Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/statheri-troxia/metro/thessalonikis/item/46115-nea-kykliki-grammi-sto-metro-thessalonikis-enonei-oli-tin-poli





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.