Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΟΑΚΑ: «Πράσινο φως» από το ΥΠΕΝ για το σχέδιο της «Στάδιο 2020»


    Το «πράσινο φως» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξασφάλισε το επενδυτικό σχέδιο της «Στάδιο 2020» για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Κέντρου Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ.

    Η εταιρεία «Στάδιο 2020», συμφερόντων του επικεφαλής της ΤΕΜΕΣ Αχ. Κωνσταντακόπουλου και του Ιπποκράτη-Ιωάννη Στασινόπουλου του ομίλου Viohalco, ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2020 με βασικό σκοπό την αξιοποίηση και εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων.

    Αρχική της επιχειρηματική δραστηριότητα είναι η μίσθωση του κέντρου αντισφαίρισης στο ΟΑΚΑ με απώτερο στόχο την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της εγκατάστασης. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο κατά πληροφορίες φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ.

    Έτσι, με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ εγκρίθηκε η τροποποίηση της Α.Ε.Π.Ο. που διέπει τη λειτουργία του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών ώστε να περιληφθούν τα νέα έργα.

    Στο σχέδιο περιλαμβάνονται μια σειρά παρεμβάσεων ανακαίνισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, προσθήκη νέων κατασκευών, ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και τροποποιήσεις στα δίκτυα υποδομής και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

    Συγκεκριμένα:

    Ανακαίνιση υφιστάμενων κατασκευών

    • Ανακαίνιση του κελύφους και του αγωνιστικού χώρου του κεντρικού και του βοηθητικού γηπέδου, καθώς και των εγκαταστάσεων περιμετρικά αυτών. Ανακατασκευή/ αναδιάταξη των υφιστάμενων και προσθήκη νέων υπαίθριων προπονητικών γηπέδων.
    • Ανακατασκευή / Αναδιάταξη δεκατριών (13) υπαίθριων γηπέδων αντισφαίρισης, εκ των οποίων επτά (7) μονά και τρία (3) διπλά (10 γήπεδα αντισφαίρισης με συνθετικό δάπεδο και 3 γήπεδα αντισφαίρισης με χωμάτινο δάπεδο).
    • Δημιουργία πέντε (5) νέων γηπέδων αντισφαίρισης (4 γήπεδα με χωμάτινο δάπεδο και 1 γήπεδο με συνθετικό δάπεδο), με πρόβλεψη για μελλοντική κατασκευή ενός επιπλέον με συνθετικό δάπεδο.
    • Δημιουργία έξι (6) νέων γηπέδων padel, με πρόβλεψη για μελλοντική κατασκευή άλλων τριών (3).
    • Δημιουργία τεσσάρων (4) νέων παιδικών γηπέδων αντισφαίρισης
    • Δημιουργία τριών (3) νέων γηπέδων πετοσφαίρισης επί άμμου (beach volley)
    • Δημιουργία ενός νέου γηπέδου pickle ball

    Προσθήκη νέων κατασκευών

    •  Κατασκευή ανοιχτού μεταλλικού στεγάστρου προστασίας δύο εκ των υφιστάμενων γηπέδων αντισφαίρισης, με πρόβλεψη για μελλοντική στέγαση τεσσάρων (4) ακόμα γηπέδων αντισφαίρισης.
    • Κατασκευή ανοιχτού μεταλλικού στεγάστρου προστασίας τεσσάρων (4) γηπέδων padel.
    •  Κατασκευή ανοιχτού μεταλλικού στεγάστρου προστασίας τριών (3) γηπέδων πετοσφαίρισης επί άμμου.
    •  Κατασκευή Γραφείου Ενημέρωσης και Πληροφόρησης, στην είσοδο του συγκροτήματος (~100m²)
    •  Κατασκευή δύο (2) κυλικείων για την εξυπηρέτηση αθλητών και κοινού
    •  Κατασκευή εντευκτηρίου αθλητών, προπονητών και επισκεπτών (Tennis Club House) με υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων (~1000 m²)

    Στα ανωτέρω γήπεδα αντισφαίρισης θα προβλεφθούν, όπου είναι εφικτό, κινητές κερκίδες από μεταλλικό σκελετό.

    Ανάπλαση Περιβάλλοντος χώρου

    •  Αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με κατάλληλες διαδρομές, άξονες κυκλοφορίας καθώς και τις κατάλληλες φυτεύσεις
    • Δημιουργία υπαίθριου γυμναστηρίου
    •  Πρόβλεψη για υπαίθριες θέσεις στάθμευσης, χωρητικότητας 212 αυτοκινήτων και 26 μοτοσυκλετών, με ελεγχόμενες εισόδους, μαζί με χώρο στάθμευσης μεγαλύτερων οχημάτων για φορτοεκφορτώσεις.

    Επιπλέον, θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης θέσεων στάθμευσης του ΟΑΚΑ σε περίπτωση διεθνών αγώνων.

    Τροποποιήσεις στα δίκτυα υποδομής και Η/Μ εγκαταστάσεων

    •  Εγκατάσταση δικτύων ύδρευσης και άρδευσης, νέα υδρογεώτρηση για άρδευση της φύτευσης, διαβροχή χωμάτινων γηπέδων και λοιπές δραστηριότητες (πλύσεις κ.λπ.) και δημιουργία δεξαμενής αποθήκευσης νερού από την υδρογεώτρηση και τα όμβρια.
    •  Διαμόρφωση δικτύων αποχέτευσης ομβρίων του νέου κτιρίου και της περιοχής των γηπέδων.
    •  Πλήρης ανακατασκευή των ηλεκτρικών υποδομών της περιοχής των γηπέδων και ανακαίνιση Η/Μ εγκαταστάσεων κεντρικού κτιρίου και τοποθέτηση νέων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης του νέου εντευκτηρίου (Tennis Club House).
    •  Αντικατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του συνόλου του ηλεκτροφωτισμού των γηπέδων, περιλαμβανομένου του κεντρικού και του Κ1 γηπέδων, και νέα εγκατάσταση φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου.
    •  Εγκαταστάσεις ασθενών ρευμάτων και συστημάτων ασφαλείας (τηλεπικοινωνίες, ασύρματη δικτύωση, συστήματα ανακοινώσεων, CCTV, Access control κ.α.).

    Το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης «Σπύρος Λούης» ξεκίνησε τον σχετικό διαγωνισμό στις αρχές του 2022 στον οποίο επικράτησε η εταιρεία «Στάδιο 2020». Η σύμβαση προβλέπει ότι η εταιρεία θα μισθώνει για τα επόμενα 35 χρόνια τις εγκαταστάσεις των 70 στρεμμάτων, ενώ το προηγούμενο διάστημα κατάθεσε το επικαιροποιημένο business plan για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση τους.

    Στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Στάδιο 2020» συμμετέχουν ο Στέφανος Θεοδωρίδης (Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ) ως Πρόεδρος, ο Αλέξανδρος Σκαρλατίδης ως Διευθύνων Σύμβουλος, o Παναγιώτης Καπετανάκος (CEO της Noval Property), ως Αντιπρόεδρος και ως μέλη οι Μαρίνα Παπατσώνη, Σπύρος Σταυρίδης και Δημήτρης Δημαρέλης.


    Πηγή: https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/ependyseis/oaka-prasino-fos-apo-to-ipen-gia-to-schedio-tis-stadio-2020-pics/



    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.