Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΔΕΗ: Δάνειο 110 Εκατ. Ευρώ από την ΕΤΕπ για Σταθμό Παραγωγής σε Ρόδο και 17 Νησιά


    Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι στις 3 Νοεμβρίου υπεγράφη με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η δεύτερη δανειακή σύμβαση ύψους € 110 εκατ., στο πλαίσιο συνολικής εγκεκριμένης χρηματοδότησης ύψους € 190 εκατ. για επενδύσεις σε νέα έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα μη διασυνδεδεμένα νησιά.

     

    Η πρώτη σύμβαση ύψους € 80 εκατ. υπεγράφη στις 11 Δεκεμβρίου 2014.

     

    Η χρηματοδότηση αφορά στην κατασκευή σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη νότια Ρόδο καθαρής ισχύος 115 MW και στην κατασκευή αναπτυξιακών έργων σε δεκαεπτά Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής σε νησιά και συγκεκριμένα σε Σαντορίνη, Λέσβο, Κάλυμνο, Σάμο, Κύθνο, Δονούσα, Ερεικούσα, Οθωνούς, Αστυπάλαια, Σκύρο, Κάρπαθο, Ικαρία, Λήμνο, Κω, Ανάφη, Σέριφο και Μεγίστη, διασφαλίζοντας τον αξιόπιστο και μακροχρόνιο ενεργειακό εφοδιασμό των νησιών αυτών και επιτυγχάνοντας την αντικατάσταση μονάδων παλαιάς τεχνολογίας με νέες πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

     

    Ο Όμιλος ΔΕΗ διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία αποτελεί στρατηγικό χρηματοδοτικό εταίρο, υποστηρίζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου σε έργα μεγάλης σημασίας για την οικονομία, τους Έλληνες καταναλωτές, την ασφάλεια εφοδιασμού της xώρας και το περιβάλλον.

     

    «Η σημερινή υπογραφή της δεύτερης σύμβασης χρηματοδότησης - 110 εκατομμυρίων ευρώ, έρχεται σε συνέχεια της υπογραφής της πρώτης σύμβασης χρηματοδότησης 80 εκατομμυρίων ευρώ που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2014, από συνολική γραμμή χρηματοδότησης 190 εκατομμυρίων ευρώ. H χρηματοδότηση αυτή, θα υποστηρίξει το πρόγραμμα κεφαλαιουχικών δαπανών για τα νέα έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα μη-διασυνδεδεμένα νησιά. Είναι πρωταρχικής σημασίας για την ασφάλεια εφοδιασμού και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών ενέργειας στα Ελληνικά νησιά, τόσο για τη ζωή των κατοίκων τους όσο και για τη στήριξη του τουρισμού και της οικονομικής ανάπτυξής τους», δήλωσε ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Μ.Παναγιωτάκης.

     

    «Σημαντική θέση στο στρατηγικό σχεδιασμό μας για τα μη-Διασυνδεδεμένα νησιά κατέχει ο νέος Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη νότια Ρόδο καθαρής ισχύος 115 MW. Η κατασκευή του είναι επιβεβλημένη με δεδομένο το ρυθμό ανάπτυξης της περιοχής λόγω του αυξανόμενου τουρισμού. Έτσι θα διασφαλίζεται ο μακροχρόνιος ενεργειακός εφοδιασμός του νησιού και μάλιστα με υψηλές περιβαλλοντικές επιδόσεις. Αφετέρου θα έχει θετική επίπτωση και στον τομέα της απασχόλησης, τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής, όσο και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Η κατασκευή της μονάδας έχει ήδη ξεκινήσει με στόχο να λειτουργήσει πριν από το θέρος του 2016», προσέθεσε και κατέληξε λέγοντας:

     

    «Εκτός από την νέα μονάδα στη Ρόδο, η νέα χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα διατεθεί και σε άλλα έργα ανάπτυξης συνολικού προϋπολογισμού 174 εκατομμυρίων ευρώ σε δεκαεπτά Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής σε διάφορα νησιά. Ενδεικτικά αναφέρω τα όμορφα νησιά της Σαντορίνης, της Καλύμνου, της Κω και της Καρπάθου».

     

    Πηγή: http://www.energia.gr/article.asp?art_id=99234





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.