Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Οι ειδικοί προειδοποιούν: Ο καύσωνας θα ανατρέψει τις παραδοχές για το δίκτυο ηλεκτρισμού με επικίνδυνες συνέπειες


    Η Ε.Ε. θα χρειαστεί σχέδια έκτακτης ανάγκης προκειμένου να διατηρήσει την ισορροπία στο δίκτυο ηλεκτρισμού της από το 2030 και έπειτα, καθώς θα αυξηθεί σημαντικά η διείσδυση των ΑΠΕ και οι καύσωνες θα γίνονται όλο και συχνότεροι στους θερινούς μήνες.

    Αυτό προειδοποιούν ειδικοί του χώρου που μίλησαν στο Μontel. Ο Φουκ-Βιν Νγκούγιεν, ερευνητής του ινστιτούτου Ζακ Ντελόρ, τόνισε σχετικά ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια πραγματική δοκιμή που θα συμπεριλάβει τη μεγαλύτερη ποικιλία ΑΠΕ προκειμένου να προετοιμαστεί για το μέλλον.

    Στα τέλη αυτής της δεκαετίας η ήπειρος θα δυσκολεύεται περισσότερο να εξισορροπήσει το σύστημα ηλεκτρισμού διότι τα καλοκαίρια θα υπάρχει χαμηλότερη διαθεσιμότητα πυρηνικών και υδροηλεκτρικών μονάδων παράλληλα με αυξημένη ζήτηση.

    Η επέκταση των διασυνδέσεων αποτελεί μονόδρομο, σύμφωνα με τον Υβ Λε Θίεις, αναλυτή της Compasss Lexecon, ενώ το διαφορετικό προφίλ των ευρωπαϊκών κρατών όσον αφορά τις αιχμές της ζήτησης συνηγορεί προς αυτή την κατεύθυνση.

    Το ζήτημα είναι φλέγον και για την Αμερική, όπου η Nexans προειδοποίησε για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Σε δηλώσεις του στο Energy Monitor, ο διευθυντής καινοτομίας, Ζερόμ Φουρνιέ, τόνισε ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να σημειωθούν σημαντικές διακοπές ρεύματος στο δίκτυο των ΗΠΑ.

    Παράλληλα, στις ΗΠΑ μεγαλύτερο μέρος του δικτύου είναι εναέριο σε σύγκριση με την Ευρώπη, γεγονός που το καθιστά ευάλωτο σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο ίδιος εκτιμά ότι η αναλογία των εναέριων και υπόγειων γραμμών πρέπει να σχεδιαστεί προσεκτικά, όπως και οι σχετικές επενδύσεις των διαχειριστών.

    Καθώς μιλάμε για ένα συχνά πεπαλαιωμένο δίκτυο ηλικίας 40-50 ετών, η αξιοπιστία του παίζει κρίσιμο ρόλο. "Είναι λίγο σαν την πανδημία: Όλοι έλεγαν ότι υπάρχει ο κίνδυνος πριν συμβεί, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα. Σήμερα βλέπουμε μικρές διακοπές ρεύματος εδώ και εκεί, αλλά σύντομα θα γίνει κάτι με μεγαλύτερο αντίκτυπο", υπογράμμισε ο Φουρνιέ.


    Πηγή: https://energypress.gr/news/oi-eidikoi-proeidopoioyn-o-kaysonas-tha-anatrepsei-tis-paradohes-gia-diktyo-ilektrismoy-me



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.