Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πτολεμαΐδα 5: Οικοδομική άδεια μέχρι τέλος του μήνα, αλλιώς κίνδυνος για ποινικές ρήτρες


    Τον κίνδυνο να πληρώσει ποινικές ρήτρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιχείρηση, αντιμετωπίζει η ΔΕΗ εάν δεν εκδοθεί μέχρι τις 29 Μαρτίου η οικοδομική άδεια και δεν ξεκινήσει η κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ Πτολεμαΐδα 5.

     

    Αυτό αποκαλύπτει επιστολή του Σωματείου Σπάρτακος που εστάλη προ ημερών στον αρμόδιο υπουργό ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη και στην οποία το σωματείο καλεί την κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες, «προτού τα χρονοδιαγράμματα δημιουργήσουν ρευστές και επισφαλής καταστάσεις».

     

    Στην ίδια επιστολή ο Σπάρτακος καταγγέλλει διαδικτυακή πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει εναντίον της επένδυσης.

     

    Όπως αναφέρει το σωματείο «Ρίχνοντας και πάλι με περίσσια ευκολία τη λάσπη περί υγείας, περιβάλλοντος, ανάπτυξης και θέσεων εργασίας ετοιμάζονται να εκθειάσουν τις «καθαρές τους θέσεις» προσκομίζοντάς σας «ένα τεκμηριωμένο πακέτο για καθαρές και φτηνότερες εναλλακτικές λύσεις για καθαρή και οικονομική ενέργεια». Η δε επίκλησή τους ότι ένα ενεργειακό μοντέλο βασισμένο στην αιολική και ηλιακή παραγωγή δύναται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, στερείται κάθε λογικής και αποτελεί στοιχείο πασιφανούς παραπληροφόρησης».

     

    Σημειώνεται ότι εναντίον της επένδυσης έχει ταχθεί επισήμως και το κόμμα των οικολόγων πρασίνων.

     

    Χρηματοδότηση

     

    Βεβαίως εκτός από τις αντιδράσεις των οικολόγων, υπάρχει και ένα άλλο κρίσιμο ερώτημα για τη ΔΕΗ που αφορά στη χρηματοδότηση. Σημειώνεται ότι με βάση τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί θα πρέπει η ΔΕΗ να καταθέσει 200 εκατ. ευρώ πριν ξεκινήσουν οι εργασίες και ακόμη 200 εκατ. ευρώ σε διάστημα 6 μηνών. Πρόκειται όπως έχει αποκαλύψει το EnergyPress για υποχρέωση που αποτελεί προϋπόθεση για να «κλειδώσει» το σχέδιο χρηματοδότησης που έχει συμφωνηθεί με τους πιστωτές (μέσω μακροπρόθεσμου κοινοπρακτικού δανείου με τη συμμετοχή ξένων τραπεζών, την «ομπρέλα» της ΕΤΕπ και την κάλυψη του Οργανισμού Εξαγωγικών Πιστώσεων Euler Hermes της Γερμανίας).

     

    Η καταβολή των 400 εκατ. ευρώ εκ μέρους της ΔΕΗ θεωρείται υπό τις παρούσες συνθήκες ένας πολύ δύσκολος στόχος. Πρώτον, επειδή η διόγκωση των απλήρωτων λογαριασμών κάνει ασφυκτικότερο το πρόβλημα ρευστότητας και δεύτερον επειδή οι δυνατότητες νέου δανεισμού είναι περιορισμένες.

     

    Πηγή: http://michanikos-online.gr/news.php?aID=14840





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.