Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Στα 255 GW η συνολική εγκατεστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών ως το 2023


    Η πενταετής προοπτική της SolarPower Europe παρουσιάζει αύξηση της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος φωτοβολταϊκών σε 255 GW
    Σε ανοδική πορεία βρίσκεται η ευρωπαϊκή αγορά ηλιακής ενέργειας, όπως αναφέρει η SolarPower Europe στην πρόσφατη έκθεση για το την «Προοπτική της Global Market». Το τρέχον έτος προβλέπεται να φτάσει η συνολική εγκατεστημένη ισχύς στα 20,4 GW, ενώ το 2020 προβλέπεται αύξηση κατά 18%.

    Μάλιστα, όπως αναμεταδίδει το PV-Europe, η ταχεία ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αγοράς φωτοβολταϊκών αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των εισιτηρίων που έχουν ήδη κλείσει για την επικείμενη έκθεση της ηλιακής βιομηχανίας, Intersolar Europe, που θα λάβει χώρα τον προσεχή Ιούνιο.
    Επτά μήνες πριν από την έναρξη της έκθεσης, περισσότερο από το 90% του εκθεσιακού χώρου έχει ήδη κλείσει.

    Αυτό περιλαμβάνει αρκετούς νέους εκθέτες που θα είναι εκεί για πρώτη φορά το επόμενο έτος

    Όσον αφορά τις προοπτικές, για την ηλιακή αγορά ενέργειας στην Ευρώπη, τα πράγματα αποπνέουν αισιοδοξία.
    Η πενταετής προοπτική της SolarPower Europe παρουσιάζει διψήφιους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης μέχρι το 2023 καθώς και αύξηση της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος φωτοβολταϊκών σε 255 GW.

    Η Γερμανία κατατάσσεται στην πρώτη θέση με αναμενόμενη αύξηση των φωτοβολταϊκών σε 26,69 GW μέχρι το 2023 και ετήσια αύξηση 10%, ακολουθούμενη από την Ισπανία, τις Κάτω Χώρες και τη Γαλλία. Η φωτοβολταϊκή αγορά στην Ευρώπη βρίσκεται επί του παρόντος στη μέση της αναγέννησης, γεγονός που έχει επηρεάσει σημαντικά τον αριθμό των επισκεπτών της Intersolar Europe.

    Τέλος, υπάρχουν ακόμη σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση της φωτοβολταϊκής τάσης, στο πλαίσιο της προστασίας του κλίματος και των στόχων των ΑΠΕ. Αναφέρεται ότι μέχρι το 2030.

    Οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στην ΕΕ πρέπει να μειωθούν κατά 40% από τα επίπεδα του 1990. Το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην τελική κατανάλωση ενέργειας στην Ευρώπη πρέπει να αυξηθεί τουλάχιστον στο 32%. Ο εκλεγείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen επιδιώκει να επιτύχει την κλιματική ουδετερότητα στην ΕΕ έως το 2050 με την υιοθέτηση μιας πράσινης νέας διαπραγμάτευσης.


    Πηγή: http://worldenergynews.gr/index.php?id=40240



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.