Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Νόμος, μετά από 20 χρόνια, η επένδυση μαμούθ των 250 εκατ. € στο Τοπλού


    Νόμος του ελληνικού κράτους είναι πλέον η επένδυση της Minoan Group στην περιοχή της Σητείας.

     

    Τον περασμένο Οκτώβριο η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας ενέκρινε το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το πρότζεκτ της Κρήτης, γεγονός που άνοιγε το δρόμο για την τελική έγκριση. η οποία απαιτούσε το πράσινο φως της ελληνικής κυβέρνησης πριν την έκδοσή του Π.Δ. από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (δείτε εδώ).

     

    Η Minoan Group έχει εκμισθώσει από το 1998 μια έκταση 25.000 στρεμμάτων από το ίδρυμα "Παναγία Ακρωτηριανή", στη Μονή Τοπλού και θα είναι μια επένδυση ύψους 250 - 268 εκατομμυρίων ευρώ. Προβλέπεται η δημιουργία περίπου 2.000 ξενοδοχειακών κλινών, ενώ οι εργασίες, κατά τα σχέδια της εταιρείας που εγκρίθηκαν από τη ΣτΕ, θα είναι εναρμονισμένες στο φυσικό περιβάλλον.

     

    Η ανάπτυξη περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών καθώς και βοηθητικών υποδομών. Το σχέδιο «Ίτανος Γαία» προωθείται από την βρετανική εταιρεία «Loyalward Ltd.», θυγατρική του τουριστικού ομίλου Minoan Group Plc, οι μετοχές του οποίου διαπραγματεύονται στην εναλλακτική αγορά (AIM) του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου

    Στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρονται αναλυτικά οι ζώνες τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και οι περιορισμοί που υπάρχουν σε περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, στην ειδική ζώνη της μονής Τοπλού κλπ. Σε όλες τις περιπτώσεις οι εργασίες θα γίνουν με την επίβλεψη των αρμόδιων υπηρεσιών.

     

    minoan-group.jpg

    Πηγή: http://www.candianews.gr/2016/03/15/apokalypsi-nomos-meta-apo-20-chronia-i-ependysi-mamouth-ton-250-ekat-e-sto-toplou-olokliro-to-fek-me-to-proedriko-diatagma/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.