Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Οι δέκα (10) μεγαλύτερες εταιρίες ακινήτων στον κόσμο


    Με λιγότερους ανθρώπους να πηγαίνουν στα γραφεία στις μεγάλες αμερικανικές πόλεις, το α' τρίμηνο του έτους σημειώθηκε αύξηση ρεκόρ κατά 20% στους κενούς χώρους σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η JLL.

    Την ίδια ώρα καταγράφεται μείωση στις τιμές των μετοχών σε ολόκληρο τον κλάδο, που αντικατοπτρίζεται στην πτώση κατά 27% του δείκτη Dow Jones Real Estate το 2022, σε σύγκριση με την πτώση 20% του S&P 500.

    Ο τομέας ακινήτων της Κίνας έχει επίσης αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα εν μέσω κρίσης ρευστότητας, με τις εταιρείες να αθετούν ή να καθυστερούν τις πληρωμές τους. Ο MSCI China Real Estate Index υποχώρησε 28% το 2022. 

    Η λίστα Forbes Global 2000 αποδίδει ίση βαρύτητα στις πωλήσεις 12 μηνών, τα περιουσιακά στοιχεία, τα κέρδη και την αγοραία αξία των εισηγμένων εταιρειών, χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα στις 5 Μαΐου 2023.

    Συνολικά 71 developers, κατασκευαστικές εταιρείες, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και REIT μπήκαν στη λίστα με τις 2000 μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες στον κόσμο, από 87 πέρυσι. Λίγο περισσότερο από το 40% των εταιρειών ακινήτων στη φετινή λίστα, οι 29, έχουν την έδρα τους στην Κίνα ή το Χονγκ Κονγκ – οκτώ λιγότερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Από τις εταιρίες 26 έχουν έδρα τις ΗΠΑ, δηλαδή μία λιγότερη σε σχέση με πέρυσι.

    Κάποιες εταιρείες έχουν πληγεί ιδιαίτερα όπως η Boston Properties που διαθέτουν χαρτοφυλάκια με κτίρια γραφείων οι οποίες είδαν τους μεγάλους ενοικιαστές όπως η WeWork να μειώνουν τους χώρους τους στα κτίρια τους. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει σχεδόν κατά 50% το περασμένο έτος.

    Από την άλλη ανοδικά κινούνται εταιρείες που επενδύουν σε ορισμένους τομείς, όπως τα τυχερά παιχνίδια και τα βιομηχανικά ακίνητα. Στο Νο 461 βρίσκεται η Prologis, ένας από τα μεγαλύτερους επενδυτές σε αποθηκευτικούς χώρους στον κόσμο, που αύξησε το χαρτοφυλάκιο της σε πάνω από 110 εκατ τμ αποθηκευτικών χώρων, από περίπου 900.000 τμ ένα χρόνο νωρίτερα. 

    Οι μετοχές της Prologis, οι οποίες υποχώρησαν 3% το 2022, αυξήθηκαν 13% από την αρχή του τρέχοντος έτους έως τις 5 Μαΐου.

    Το REIT VICI Properties (το οποίο δημιουργήθηκε το 2017 από αποκτώντας τα περιουσιακά στοιχεία της χρεοκοπημένης Caesars Entertainment) ανέβηκε στη λίστα φέτος στο Νο. 758 από το Νο. 1221 του περασμένου έτους, μετά από μια ανάκαμψη ρεκόρ στον τουρισμό παγκοσμίως, πετυχαίνοντας έσοδα 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, αυξημένα κατά 72% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Οι 10 μεγαλύτερες εταιρίες ακινήτων στον κόσμο

    China Resources Land Limited Χονγκ Κονγκ 220 $33.1
    China Vanke Co. Κίνα 228 $18.4
    Poly Developments & Holdings Group Co. Κίνα 243 $24.7
    Longfor Group Holdings Κίνα 305 $17.1
    American Tower Corporation ΗΠΑ 448 $91.7
    Sun Hung Kai Properties Limited Χονγκ Κονγκ 459 $40.8
    Prologis, Inc. ΗΠΑ 461 $118.6
    Mitsui Fudosan Co. Ιαπωνία 507 $18.4
    China Merchants Shekou Industrial Zone Holdings Co. Κίνα 607 $15.7
    CK Asset Holdings Κίνα 612 $21.3

    Data is as of May 5, 2023.

    ΠΗΓΗ: FORBES


    Πηγή: https://ered.gr/real-estate-news/oi-10-megalyteres-etairies-akinhtwn-ston-kosmo



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.