Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Το υψηλό κόστος δανεισμού εμπόδιο στα deals των ακινήτων


    Σημαντικές απώλειες καταγράφουν στη Wall Street το τελευταίο διάστημα οι εισηγμένες εταιρείες συμβούλων ακινήτων καθώς τα υψηλότερα επιτόκια και τα οικονομικά δεδομένα με ρίσκο προσθέτουν μεγαλύτερες πιέσεις στα χρηματιστηριακά ταμπλό.

    Οι μετοχές της CBRE Group Inc. κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούνιο του 2020, σημειώνοντας απώλειες 8,1% χθες στη συνεδρίαση της Νέας Υόρκης ενώ η μετοχή της Jones Lang LaSalle Inc. υποχώρησε σχεδόν 10% και η μετοχή της Cushman & Wakefield Plc σε ποσοστό 6%.

    Οι εν λόγω σύμβουλοι εμπορικών ακινήτων "παλεύουν" με μια κάμψη στην αγορά καθώς τα υψηλότερα επιτόκια επιβαρύνουν τους δανειολήπτες. Πρόσφατα οικονομικά στοιχεία έδειξαν ότι ο γενικός πληθωρισμός έτρεξε με ταχύτερους από τον αναμενόμενο ρυθμό τον Αύγουστο, αυξάνοντας τον κίνδυνο να προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων εφέτος η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

    Η Emma Giamartino, διευθύντρια οικονομικών της CBRE, δήλωσε σε συνέδριο της Barclays Plc ότι η αγορά έχει γίνει πιο δύσκολη καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν πρόσφατα. Η εταιρεία αναμένει τώρα τα κέρδη της ανά μετοχή να μειωθούν για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς. Οι αναλυτές περίμεναν ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή θα παραμείνουν σταθερά. «Η ανάκαμψη έχει σαφώς μείνει πίσω», είπε η ίδια. 


    Πηγή: https://www.ered.gr/real-estate-news/to-ypshlo-kostos-daneismoy-baridi-sta-deals-akinhtwn



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.