Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • 1,5 δισ. επιβάτες έχουν «χάσει» τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια


    Τα αεροδρόμια της Ευρώπης επικρότησαν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή ενός ενιαίου πλαισίου συντονισμού για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

    Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

    Ο φορέας για τα αεροδρόμια της Ευρώπης, το ACI EUROPE παρότρυνε έντονα όλα τα κράτη της ΕΕ και όχι μόνο, να υποστηρίξουν αυτό το πλαίσιο και να το ακολουθήσουν.

    Το ACI EUROPE δημοσίευσε νέα στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι η ανάκαμψη της κίνησης επιβατών σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό δίκτυο αεροδρομίων έχασε δυναμική το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αποτέλεσμα της διαφορετικότητας των ταξιδιωτικών περιορισμών που εφάρμοσαν τα κράτη.

    Ο όγκος των επιβατών στα αεροδρόμια της ΕΕ / Σένγκεν και του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκε κατά 71% τον Αύγουστο.

    Η υπόλοιπη Ευρώπη αποδείχθηκε πιο ανθεκτική με τον όγκο των επιβατών να μειώνεται κατά 59%.

    SLIKA PR

    H εξέλιξη της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια της Ευρώπης μεταξύ 15 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου

    Συνολικά, τα αεροδρόμια της Ευρώπης έχασαν επιπλέον 182,3 εκατομμύρια επιβάτες κατά τη διάρκεια της αιχμής του καλοκαιριού (-69%), διευρύνοντας τη συνολική απώλεια της κίνησης των επιβατών από τον Ιανουάριο στα 1,15 δισεκατομμύρια!

    Ο Olivier Jankovec, Γενικός Διευθυντής του ACI EUROPE, σχολίασε: «Η τρέχουσα κατάσταση είναι σαφώς μη βιώσιμη για την ευρωπαϊκή αεροπορία και τον τουρισμό.

    Πολλοί, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από τους τρέχοντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς δεν είναι αναλογικοί και δεν είναι αποτελεσματικοί στη καταπολέμηση της επιδημίας. Ταυτόχρονα, βλάπτουν σε μεγάλο βαθμό τα προς το ζην, καθώς και το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών της ΕΕ να ταξιδεύουν ελεύθερα εντός της ΕΕ για επαγγελματικούς λόγους, για αναψυχή ή για οικογενειακούς λόγους. Πρέπει να επανεξεταστούν επειγόντως».

    Ο κ. Jankovec προέτρεψε τις κυβερνήσεις να εγκαταλείψουν τις απαιτήσεις καραντίνας για ταξιδιώτες που προέρχονται από περιοχές υψηλού κινδύνου και να τις αντικαταστήσουν.

    «Η πρόταση της Επιτροπής είναι στη σωστή κατεύθυνση, ζητώντας από τα κράτη να αναγνωρίσουν αμοιβαία τα αποτελέσματα των δοκιμών που πραγματοποιούνται από πιστοποιημένους οργανισμούς υγείας.

    Αλλά χρειαζόμαστε επειγόντως ένα λεπτομερές πρωτόκολλο δοκιμών για ταξίδια που έχουν συμφωνηθεί τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και διεθνώς», τόνισε.

    Τέλος, ο κ. Jankovec κατέληξε στο συμπέρασμα: «Η εξοικονόμηση του ευρωπαϊκού τουρισμού και της αεροπορίας δεν πρόκειται να γίνει με την επιλεκτική διοχέτευση δισεκατομμυρίων σε μερικές αεροπορικές εταιρείες.

    Αυτό θα γίνει, θέτοντας πολίτες και επιχειρήσεις σε θέση να ταξιδέψουν ξανά – έτσι ώστε όλοι οι φορείς να μπορούν να κοιτάξουν προς την πορεία της ανάκαμψης».


    Πηγή: https://www.metaforespress.gr/aeroporika/15-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%87%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.