Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Κομποστοποίηση στην Αθήνα: 250 τόνοι βιοαποβλήτων έγιναν λίπασμα – Athens Biowaste


    Συνεχίζεται στους δήμους Αθηναίων και Κηφισιάς η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος Athens Biowaste (www.biowaste.gr) το οποίο προβλέπει την κομποστοποίηση και διαχείριση οργανικών σκουπιδιών και υπολειμμάτων τροφίμων.

     

    Το πρόγραμμα υλοποιείται στις περιοχές Κυπριάδου (Πατήσια) και Γκάζι στην Αθήνα και στις περιοχές Ν. Ερυθραία, Κεφαλάρι, Καστρί, Κάτω και Nέα Κηφισιά και στο Εμπορικό Κέντρο Κηφισιάς.

     

    Στις περιοχές αυτές έχει αναπτυχθεί μεγάλο δίκτυο καφέ κάδων διαφόρων μεγεθών, όπου πολίτες και επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να απορρίπτουν τα παραγόμενα βιοαπόβλητα.

     

    Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες στο Διεθνές Συνέδριο ATHENS2014 Biowaste για τη βιώσιμη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με έμφαση στα βιοαπόβλητα (υπολείμματα τροφών) διοργανώνεται στην Αθήνα στις 12 έως 13 Ιουνίου έχουν ήδη μεταφερθεί περισσότεροι από 250 τόνοι βιοαποβλήτων σε ειδική μονάδα στον ΧΥΤΑ Φυλής όπου παράγεται λίπασμα εξαιρετικής ποιότητας.

     

    Συγκεκριμένα, οι ποσότητες συλλέγονται και μεταφέρονται σε τακτική βάση στη μονάδα Μηχανικής και Βιολογικής Επεξεργασίας του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. όπου υφίστανται επεξεργασία σε ξεχωριστή γραμμή κομποστοποίησης, με στόχο την παραγωγή κόμποστ υψηλής ποιότητας.

     

    Το έργο πραγματοποιείται με τη συνεργασία των δύο προαναφερόμενων Δήμων με τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α., το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την εταιρεία ΕΠΤΑ ΑΕ-Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων. Χρηματοδοτείται κατά 50% από το πρόγραμμα LIFE + της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι το χρηματοδοτικό μέσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον.

     

    Στους στόχους του προγράμματος είναι να προσδιορισθούν τα περιβαλλοντικά οφέλη των βιώσιμων μεθόδων διαχείρισης των βιοαποβλήτων από τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου (αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής), ενώ θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση της ποιότητας του παραγόμενου κόμποστ για διαφορετικές συνθέσεις και μεθόδους συλλογής των βιοαποβλήτων.

     

    Πηγή: http://www.econews.gr/2014/06/13/kompostopoiisi-athens-biowaste-115484/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Πάντως στον δήμο Κηφισιάς ενώ όντως γινόταν συλλογή βιοαπορριμάτων στους ειδικούς κάδους, πλέον η συλλογή των απορριμώτων αυτών σταμάτησε, εδώ και κανα 4άμηνο..

    Κρίμα γιατί ήταν καλή πρωτοβουλία.

    Link to comment
    Share on other sites

    Αργήσαμε πάρα πολύ. Κανονικά οι Δήμοι της Επαρχίας που υπάρχουν αγροτοκαλλιέργειες έπρεπε να έχουν ξεκινήσει από χρόνια είτε με δημοτικά είτε με ιδιωτικά προγράμματα.   

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.