Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Οι ακραίοι καύσωνες αποδίδονται στην ανθρωπογενή Κλιματική Αλλαγή


    Τρία στα τέσσερα κύματα καύσωνα που πλήττουν χερσαίες περιοχές του πλανήτη αποδίδονται στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή σύμφωνα με νέα μελέτη επιστημόνων του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας στη Ζυρίχη (ETH Zurich) που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΟΗΕ.

     

    Η υπερθέρμανση του πλανήτη από την ανθρώπινη δραστηριότητα -βιομηχανία, ηλεκτροπαραγωγή, μετακινήσεις, κτηνοτροφία- προκαλεί επίσης το 18% των ισχυρών βροχοπτώσεων, ποσοστό που θα αυξηθεί στο 40% εάν συνεχιστεί η τάση αύξησης των θερμοκρασιών.

     

    Η έκθεση του κλίματος της Διακυβερνητικής Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κατά 95% η παγκόσμια υπερθέρμανση που σημειώθηκε τα τελευταία 65 χρόνια οφείλεται σε ανθρώπινες δραστηριότητες. Οι υπόλοιποι καύσωνες και καταιγίδες αποτελούν αποτέλεσμα φυσικών διεργασιών.

     

    «Ήδη σήμερα το 75% των ακραίων θερμοκρασιών και περίπου το 18% των ακραίων βροχοπτώσεων που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο μπορούν να αποδοθούν στην παγκόσμια υπερθέρμανση», αναφέρουν οι κλιματολόγοι Έριχ Φίσερ και Ρέτο Κνούτι που συνέταξαν την έκθεση.

     

    Οι ερευνητές συνέκριναν ιστορικά δεδομένα 25 κλιματικών μοντέλων για τους καύσωνες από το 1901 ως το 2005 καθώς και προβλέψεις για την περίοδο 2006-2100. Αξιοποίησαν επίσης σύγχρονα δορυφορικά δεδομένα και αποκάλυψαν ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις και τα κύματα καύσωνα έχουν γίνει πιο συχνά κατά τον τελευταίο αιώνα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η παγκόσμια κλιματική αλλαγή μπορεί να αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες.

     

    Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας, υπηρεσία που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, τη NASA και την Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA), το 2014 ήταν το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί από τον 19ο αιώνα. Ακραίες βροχοπτώσεις έλαβαν χώρα στη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες.

     

    Η μέση θερμοκρασία παγκοσμίως έχει ήδη αυξηθεί κατά 1,4 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα. Η μελέτη προβλέπει ότι, αν η υπερθέρμανση του πλανήτη ξεπεράσει τους δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, τότε το 96% των ακραίων θερμοκρασιών και το 40% των ισχυρών βροχοπτώσεων θα προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.

     

    Τα ευρήματα αυτά αναμένεται να συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι στα τέλη του Νοέμβρη.

     

    Η συνάντηση θα διαρκέσει 12 ημέρες και θα έχει ως στόχο τη σύνταξη ενός νομικά δεσμευτικού συμφώνου για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

     

    Πηγή: http://www.econews.gr/2015/04/29/kausones-klima-122031/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Νέο επεισόδιο στο Πέιτον Πλείς ....

    100 χρόνια στοιχεία και βγάζουμε συμπεράσματα με 95 % σιγουριά .

    Ταυτόχρονα δεν λαμβάνουμε υπ' όψη πόσο αυξήθηκε ο παγκόσμιος πληθυσμός αυτά τα 100 χρόνια και πόσο από αυτή την αύξηση οφείλεται απλά και μόνο στην ύπαρξη αυτού του πληθυσμού , οπότε είναι δύσκολο και μη πολιτικά ορθό , να μας πουν τι πρέπει να κάνουμε γιά τον υπερπληθυσμό.....

    Link to comment
    Share on other sites

    Πες την αλήθεια BAS!!
    Πες μας τι πραγματικά συμβαίνει, γιατί απ' ό,τι φαίνεται όλα τα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του κόσμου τηρούν την ομέρτα που έχουν συμφωνήσει και συνεχίζουν να μας ποτίζουν ψέματα με σκοπό ένα καλύτερο πλανήτη.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.