Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ένα ιπτάμενο υβριδικό όχημα δοκιμάστηκε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης


    Ένα ιπτάμενο υβριδικό όχημα, γεμάτο με ήλιο, δοκιμάστηκε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.  Από τις 28 έως τις 31 Οκτωβρίου, το H-Aero πραγματοποίησε πτήσεις στο Terminal 2.

    Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

    Το υβριδικό όχημα αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Fraport AG με την Hybrid-Airplane Technologies GmbH .

    Το H-Aero, όπως αναφέρεται, συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός μπαλονιού, αεροπλάνου και ελικοπτέρου σε ένα ενιαίο σύστημα.

    Το υβριδικό όχημα μπορεί να εκτελεί μια κάθετη απογείωση, όπως ένα ελικόπτερο. Διαθέτει ένα γεμάτο μπαλόνι με ήλιο, σε σχήμα φακού, που το κρατάει στον αέρα, καθώς και πτέρυγες που μπορούν να περιστρέφονται κατά 270 ° προς όλες τις κατευθύνσεις.

    Επιδίωξη αποτελεί η διευκόλυνση των υπηρεσιών των εργαζομένων, με καθήκοντα ελέγχων στους τερματικούς σταθμούς.

    Όπως υποστηρίζει η Fraport AG, αντί να πρέπει να επιθεωρήσουν τις μεγάλες τερματικές αίθουσες με τα πόδια, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ελέγχουν τους χώρους από την άνεση των γραφείων τους, με τη βοήθεια εικόνων κάμερας και να το χρησιμοποιούν για να αναφέρουν τυχόν απαραίτητες εργασίες καθαρισμού ή επισκευών.

    Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η H-Aero πέταξε μια προκαθορισμένη διαδρομή μέσα από τις αίθουσες check-in και χρησιμοποίησε μια θερμική κάμερα απεικόνισης για τη μετάδοση εικόνων του τερματικού σταθμού.

    Ο Alexander Laukenmann, επικεφαλής της διαχείρισης αεροσταθμών και τερματικών, εταιρικής ασφάλειας και ασφάλειας στη Fraport AG, δήλωσε ότι “η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε όλους τους τομείς των αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας της κυκλοφορίας στις αίθουσες check-in.

    Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, εμείς ήδη πειραματιζόμαστε με τεχνολογίες που πολλοί εξακολουθούν να θεωρούν ότι είναι στα πεδία της επιστημονικής φαντασίας.

    Η καινοτόμος ιδέα της πτήσης H-Aero αποτελεί καλό παράδειγμα. Πιστεύουμε ότι έχει διάφορες πιθανές εφαρμογές, τις οποίες θα συνεχίσουμε να ερευνάμε στα επόμενα στάδια”.

    Από την πλευρά της, η Csaba Singer, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Hybrid-Airplane Technologies GmbH δήλωσε ότι “είμαστε ευγνώμονες για το άνοιγμα της Fraport AG στις νέες τεχνολογίες.

    Η καινοτομία έχει πραγματικές πιθανότητες επιτυχίας μόνο εάν χρησιμοποιείται για την απλούστευση των διαδικασιών και μόνο εάν οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι το θεωρούν κοινωνικά αποδεκτό».


    Πηγή: https://www.metaforespress.gr/aeroporika/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B9%CF%80%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%85%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%8C%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CF%83%CF%84/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.