Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Android Earthquake Alerts: Η πρωτοποριακή εφαρμογή που προειδοποίησε έγκαιρα τους κατοίκους στην Κρήτη


    Η ειδοποίηση της εφαρμογής της Google ήταν αυτή που μαζί με έναν σεισμό 5,7 Ρίχτερ ξύπνησαν το πρωί της Τετάρτης την Κρήτη. Αρκετοί κάτοικοι έλαβαν μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας Android Earthquake Alerts, και ενημερώθηκαν για την ισχυρή σεισμική δόνηση μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν αυτή σημειωθεί, όπως είπαν στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ.

    Η εν λόγω εφαρμογή της Google για Android κινητά, στέλνει μηνύματα όταν συμβαίνουν ισχυροί σεισμοί. "Αναμένονται ελαφρές δονήσεις. Αρχική εκτίμηση μεγέθους 5,4 σε απόσταση 86,8km", έγραφε το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι της Κρήτης.
     
    Σεισμός στην Κρήτη: Η πρωτοποριακή εφαρμογή της Google που προειδοποίησε τους κατοίκους λίγα δευτερόλεπτα πρινmagnifing.png

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία έχει επεκταθεί η υπηρεσία, η οποία ταυτόχρονα διατέθηκε και στη Νέα Ζηλανδία και την Ουάσιγκτον.

    Ο σεισμός, όπως αναφέρει η αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχε μέγεθος 5,7 ρίχτερ και επίκεντρο στη θάλασσα, 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης Ηρακλείου, στην Κρήτη, ενώ καταγράφηκε στις 7.08.

    Στις 7.08 στάλθηκε και το μήνυμα από την υπηρεσία Android Earthquake Alerts της Google.

    Πώς λειτουργεί η εφαρμογή της Google για τους σεισμούς

    Η υπηρεσία Android Earthquake Alerts της Google, που είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα από τον Μάιο, ειδοποιεί αυτόματα χρήστες smartphones, κάθε φορά που σημειώνεται σεισμός στην περιοχή τους. Οι έγκαιρες ειδοποιήσεις είναι διαθέσιμες για κινητά Android και χρησιμοποιούν τα επιταχυνσιόμετρα των smartphones για να εντοπίζουν σεισμικά κύματα που υποδεικνύουν την πιθανότητα σεισμού.

    Σεισμός

    Εάν το κινητό καταγράψει μια δόνηση την οποία "αντιλαμβάνεται" ως σεισμική, τότε στέλνει σήμα στον διακομιστή ανίχνευσης σεισμών, μαζί με υπόδειξη της περιοχής όπου σημειώθηκε η δόνηση. Στη συνέχεια, ο διακομιστής διασταυρώνει τις πληροφορίες από πολλά κινητά, ώστε να εντοπίσει τον σεισμό, το μέγεθός του και την ακριβή τοποθεσία του.

    Μόλις ολοκληρωθεί η διασταύρωση των πληροφοριών, αποστέλλεται η σχετική αυτόματη ειδοποίηση στα έξυπνα κινητά των κατοίκων της περιοχής που πλήττεται από σεισμό.

    Αν κάποιος δεν επιθυμεί να λαμβάνει αυτές τις ειδοποιήσεις, μπορεί να απενεργοποιήσει την υπηρεσία από τη συσκευή του.

    Σεισμόςmagnifing.png

    Η υπηρεσία Android Earthquake Alerts Systems της Google εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 2020 στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ και το σύστημα ShakeAlert®, με στόχο χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες των smartphones να αντιλαμβάνεται σεισμούς σε όλο τον πλανήτη και να παρέχει στους χρήστες έγκαιρη ειδοποίηση. Σύντομα επεκτάθηκε στην πολιτεία του Ορεγκον.


    Πηγή: https://www.thetoc.gr/koinwnia/best-of-internet/seismos-stin-kriti-i-protoporiaki-efarmogi-tis-google-pou-proeidopoiise-tous-katoikous-liga-deuterolepta-prin/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    10 λεπτά πριν, Didonis said:

    Μα που είναι

    Settings > Location > Advanced > Earthquake Alerts

    Ή κάτι τέτοιο ανάλογα με την έκδοση του android. Στο location πάντως. Δεν μας ρώτησε η google, απλά το έβαλε σε μια ενημέρωση.

     

     

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.