Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • BMW: Αγοράστε λιγότερα καινούργια αυτοκίνητα και κρατήστε για περισσότερο τα παλιά σας


    Σύμφωνα με το αφεντικό της ομάδας βιωσιμότητας της BMW, Monika Dernai, οι άνθρωποι θα πρέπει να επιδιώξουν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των υπαρχόντων αυτοκινήτων τους αντί να τα αντικαταστήσουν με νέα.

    Η Dernai σε ομιλία της στο Λονδίνο με θέμα την δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας, η ιδέα της οποίας είναι πως η κοινωνία πρέπει να επαναχρησιμοποιήσει και να ανακυκλώσει τα πάντα όσο το δυνατόν περισσότερο και να έχει ελάχιστη σπατάλη, είπε πως η αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να μειώσει τα απόβλητα ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να διατηρήσουν τα υπάρχοντα αυτοκίνητά τους και να τα εξοπλίσουν με αναβαθμίσεις για να τα διατηρήσουν φρέσκα αντί να αγοράζουν συνεχώς νέα αυτοκίνητα.

    Πρέπει πραγματικά να σκεφτούμε να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής των αυτοκινήτων. Δεν έχετε αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων όπου πουλάτε αυτοκίνητα ο ένας στον άλλον, αλλά ίσως να πάρετε ένα αυτοκίνητο και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του. Η ιδέα θα μπορούσε να είναι ότι θα μπορούσατε να φρεσκάρετε το εσωτερικό.

    Χρειαζόμαστε νέα σετ δεξιοτήτων στη aftermarket αγορά και να σχεδιάσουμε αυτοκίνητα έτσι ώστε το κάθισμα να μπορεί να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί από ένα νέο. Τότε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο θα μοιάζει με νέο αυτοκίνητο. Μπορεί να έχει τον ίδιο ιδιοκτήτη, ο οποίος δεν αγοράζει νέο αυτοκίνητο αλλά εξακολουθούμε να έχουμε ένα επιχειρηματικό μοντέλο καθώς η BMW και ολόκληρη η κοινωνία επωφελείται από αυτό,

    είπε η Dernai και παρότι πρότεινε η αγορά αυτοκινήτου πως θα πρέπει να αλλάξει για να είναι συμβατή με μια κυκλική οικονομία, τόνισε πως εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για ιδιοκτησία αυτοκινήτου.

    Μπορούμε πραγματικά να μεταφέρουμε τους πάντες στα μέσα μαζικής μεταφοράς; Νομίζω ότι η απάντηση είναι όχι. Ανησυχείτε για τις δημόσιες συγκοινωνίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αν κοιτάξετε τις ΗΠΑ είναι ακόμα πιο έρημες. Οπότε νομίζω ότι υπάρχει ακόμα μια αγορά για αυτοκίνητα εκεί έξω.

    Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο Geoff Mulgan, καθηγητής συλλογικής νοημοσύνης, δημόσιας πολιτικής και κοινωνικής καινοτομίας στο University College του Λονδίνου. Μίλησε για πόλεις όπως το Φράιμπουργκ στη Γερμανία, όπου τα αυτοκίνητα απαγορεύονται σε μεγάλο βαθμό και όλοι ενθαρρύνονται να περπατούν, να κάνουν ποδήλατο ή να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι μια τέτοια έννοια θα μπορούσε να θεωρηθεί “πουριτανική” και “αυταρχική”.


    Πηγή: https://www.autoblog.gr/2022/11/25/bmw-agoraste-ligotera-kainourgia-aftokinita-kai-kratiste-gia-perissotero-ta-palia-sas/



    george68

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Κι εγώ το σκέφτηκα και ο οποιοσδήποτε θα το σκεφτόταν έτσι. Αλλά προς το παρόν μένουμε σε αυτά που μας λέει το άρθρο.

    Αν το δω στενά "συμφεροντολογικά", καλύτερα να επισκευάζω το δικό μου παλιό αυτοκίνητο έως ότου πέσουν οι τιμές των ηλεκτρικών.:) 

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.