Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Επιπλέον χρηματοδότηση €10 εκατ. για το «Εξοικονόμηση κατ' οίκον II» στην Αττική


    Την πρόθεση του να χρηματοδοτήσει με επιπλέον πόρους, ύψους 10 εκατ. ευρώ, το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης ανταποκρινόμενος στο αίτημα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

    Το πρόγραμμα έκλεισε για την περιφέρεια στις 23 Σεπτέμβρη αφού εξαντλήθηκαν σε μιάμιση μόλις ώρα οι διαθέσιμοι πόροι Δεσμεύθηκαν περίπου 55,7 εκατ. ευρώ για τις 5.345 αιτήσεις  που υποβλήθηκαν ενώ συνολικά καταχωρήθηκαν 10.168 αιτήσεις.

    Αναφορικά με την επιστολή-αίτημα του κ. Χατζηδάκη προς την Περιφέρεια Αττικής να εξεταστεί η δυνατότητα «διάθεσης πρόσθετων πόρων από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα, προκειμένου να καλυφθούν αρχικά οι καταχωρημένες στο σύστημα αιτήσεις και ενδεχομένως κάποιες επιπλέον αιτήσεις, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες για το Πρόγραμμα», ο κ. Πατούλης επισημαίνει: «Στην περίπτωση της Αττικής, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Αττική" 2014-2020, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με το ποσό των 15 εκατ. ευρώ περίπου τις παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες.

    Ωστόσο και με δεδομένη την τεράστια ζήτηση που έχει καταγραφεί, ο περιφερειάρχης αποφάσισε τη χρηματοδότηση με επιπλέον πόρους ύψους 10 εκατ. ευρώ του προγράμματος εξοικονόμησης κατ' οίκον».

    Με αυτήν την πρωτοβουλία, όπως σημειώνει ο ίδιος, πέρα από την ενεργειακή αναβάθμιση επιπλέον 1.200 κατοικιών, καταγράφονται σημαντικά οφέλη στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας (περαιτέρω μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου 1.400 tn CO2 ετησίως).


    Πηγή: http://ered.gr/el/content/Epipleon_chrimatodotisi_%E2%82%AC10_ekat_gia_to_%C2%ABExoikonomisi_kat_oikon%C2%BB/#.XZcPRtIzYdU



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.