Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Αφιέρωμα του National Geographic στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου


    Το ντοκιμαντέρ διάρκειας 50 λεπτών δείχνει πως ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες για την κατασκευή της γέφυρας...Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ή επίσημα Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης. Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της σύγχρονης Ελλάδας. Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο δύσκολη ήταν η υλοποίηση του οράματος του Χαρίλαου Τρικούπη.

    Δείτε το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του National Geographic, που προβλήθηκε και πάλι πριν από λίγες μέρες:

    Το 2039 περνάει στο Δημόσιο η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

    Σύμφωνα με το vima.gr η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» συνεχίζει να μένει στα ιδιωτικά χέρια ως το 2039. «Οσον αφορά το έργο της ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου παραδίδεται στο Ελληνικό Δημόσιο μετά το τέλος της περιόδου παραχώρησης που ανέρχεται σε 42 χρόνια».

    Αυτό απαντά το υπουργείο Υποδομών στην ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων (ΑΚΕ) του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για το τι μέλλει γενέσθαι με την Αττική Οδό και τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, η οποία ως φαίνεται κρατικοποιείται περί το 2039.

    Εξ αυτών, «τα πρώτα επτά αναλώθηκαν για τις μελέτες και τις κατασκευές, και στη συνέχεια τα 35 έτη αποτελούν την περίοδο λειτουργίας, η οποία λήγει το 2039» σημειώνει ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. «Η περίοδος λειτουργίας του έργου είναι δυνατόν να συντμηθεί αν στο μεταξύ επιτευχθεί το όριο απόδοσης ιδίων κεφαλαίων της παραχωρησιούχου εταιρείας Γέφυρα ΑΕ» καταλήγει.

    Πάντως, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημειώνει ότι «οποιαδήποτε τροποποίηση, εάν και όποτε συμφωνηθεί, για τις Συμβάσεις Παραχώρησης των έργων της Αττικής Οδού και της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, θα πρέπει να κυρωθεί με νεότερους νόμους από το Κοινοβούλιο».

    Σημειωτέον ότι τα δικαιώματα των δύο έργων έχουν μεταβιβαστεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), στο πλαίσιο του σχεδίου «Δαίδαλος», που προέβλεπε την τιτλοποίηση των εισπράξεων του Δημοσίου από τα διόδια της Αττικής Οδού, της Γέφυρας, της Εγνατίας Οδού, του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, της Ιόνιας Οδού, της Ολυμπίας Οδού, του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου και του Μορέα για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.

    http://www.o-klooun.com/media/k2/items/cache/190046d78eea825976f5f5305c3cf4d2_XL.jpg

    Ωστόσο, το «πάγωμα» των εργασιών στους τέσσερις δρόμους προκάλεσε και τη «φραγή» στο σχέδιο τιτλοποίησης.

    Μάλιστα, η αλλαγή των συμβάσεων που πέρασαν πρόσφατα από τη Βουλή δεν αφήνει πολλά περιθώρια αξιοποίησης των συγκεκριμένων πόρων.

    Πηγή: http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/242647

    Δείτε και άλλα video από το κανάλι του Michanikos.gr στο Youtube: http://www.youtube.com/channel/UCNqQHX1CL923wiTHhW_bLZw/videos?flow=grid&view=1

    Δείτε όλες τις playlist από το Michanikos.gr webTV

    1.

    2.

    3.





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.